Απεβίωσε πρόωρα ο επιστάτης του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου Ricardo Miranda

0
258
Ο επιστάτης του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου Ricardo Miranta. Φωτογραφία: www.goarch.org

ΝΕΑ ΥΟΡΚΛΗ. Ο επιστάτης του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου Ricardo Miranda δεν πρόλαβε να εορτάσει τα 56ά γενέθλιά του τα οποία συνέπιπταν με την εορτή  των Χριστούγεννων. Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Εlmhurst Hospital του Κουίνς, όπου εισήχθη εσπευσμένα λόγω επιπλοκής της υγείας του της  μετεγχειρητικής περιόδου.

Ο πρόωρος θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους και γενικότερα στο προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου για δύο και πλέον δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση και πάθος την Αρχιεπισκοπή από την θέση του επιστάτη.

Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Ricardo Jr. και Laura, τη σύντροφό του, Luz, και τη μητέρα του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο και στο οποίο παρέστησαν τα παιδιά και η μητέρα του εκλιπόντα, καθώς επίσης και το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής.

Το τιτίβισμα του συνεργάτη των “Αναμνήσεων” Φώτη Παπαγερμανού για την εκδημία του Ricardo Miranta.

«Αυτή την εποχή, αναλογιζόμαστε το νόημα της Γέννησης του Χριστού. Στη φάτνη βρίσκουμε μια εικόνα θυσιαστικής υπηρεσίας, η οποία πηγάζει φυσικά από την ταπεινοφροσύνη. Ο Ρικάρντο αποτελούσε την προσωποποίηση της θυσιαστικής υπηρεσίας στην Αρχιεπισκοπή μας καθημερινά για περισσότερα από είκοσι χρόνια».

Ο Ρικάρντο καταγόταν από την Βραζιλία και δεν ήταν μόνο ένας συνεπής και αφοσιωμένος επιστάτης της Αρχιεπισκοπής, αλλά και ένας υπέροχος και υπερήφανος για τα παιδιά του πατέρας.

Ο γιος του Ρικάρντο Τζούνιορ εφέτος αναμένεται να αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή και ο πατέρας του έκανε όνειρα να παραστεί στην αποφοίτησή του. Τα όνειρά του όμως έμειναν μεσοδρομίς.

Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιώνια η μνήμη του.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αρχιεπισκοπής:

Passing of Ricardo Miranda, Beloved and Longtime Archdiocese Building Superintendent

With deep sorrow, His Eminence Archbishop Elpidophoros shares the sad news of the sudden and untimely death of Ricardo Miranda, building superintendent of the Archdiocesan headquarters in New York, NY.

“In this season, we reflect on the meaning of Christ’s Nativity. In the manger we find an image of self-sacrificial service, which flows naturally from humility. Ricardo exemplified this service to our Archdiocese everyday for over twenty years,” His Eminence said.

On Thursday, the Archdiocesan staff will gather for memorial prayers in the Chapel of St. Paul. Ricardo is survived by his children, Ricardo Jr. and Laura, his partner, Luz, and his mother. He would have been 56 on Christmas Day. May his memory be eternal.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.