Απεβίωσε στα 90 ο ιεροψάλτης των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα

  Ο αείμνηστος Γεώργιος Ιακωβίδης.

  Χάντσβιλ, Αλαμπάμα. Πως γίνεται απο την Λεμεσό της Κύπρου, να βρεθείς στην Αλαμπάμα; Η πορεία του Γιώργου Ιακωβίδη που έφυγε απο την ζωή, την Δευτέρα 20 Μαίου, είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει μέσα της και την μικρή απόσταση που χωρίζει την πολιτεία του Τενεσί όπου σπούδασε, απο εκείνη της Αλαμπάμα, όπου έφτιαξε την οικογενειά του.

  Ο εκλιπών ήταν 90 χρονών και τις τελευταίες δεκαετίες, όλοι τον γνώριζαν σαν το ιεροψάλτη της Εκκλησίας στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Λίγοι όμως ήξεραν ότι η πορεία του στην μουσική είχε ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, καθώς όταν τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές έφυγε απο την Λεμεσό, όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε και πήρε μαθήματα μουσικής απο τον γνωστό Σόλωνα Μιχαηλίδη, που ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Παρίσι.

  Ο Ιακωβίδης μετά το γυμνάσιο ήρθε στις ΗΠΑ και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τενεσί στην πόλη Knoxville , απ’ όπου και αποφοίτησε με το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου.

  Αμέσως μετά, στα δύσκολα χρόνια του πολέμου της Κορέας, κατετάγη στον στρατό και κατόπιν μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα. Αμέσως μετά νυμφεύθηκε την συζυγό του την Τζινέτ, που ήταν και ο έρωτας της ζωή του και εκεί γύρω στα 1962, αποδέχθηκε μια πρόταση εργασίας στον Στρατό, αλλά πλέον ως πολίτης, στο Κέντρο Πυραυλικών συστημάτων, που είχε ως έδρα την πόλη του Χάντσβιλ στην Αλαμπάμα. Εκεί εργάστηκε για 48 χρόνια και αμέσως μετά συνταξιοδοτήθηκε.

  Εχοντας εγκατασταθεί στην πόλη του Χάντσβιλ απο το 1963 πρωτοστάτησε μαζί με λίγους ακόμα Ελληνες Ορθόδοξους στην δημιουργία του Ελληνορθόδοξου Ναού που πήρε δύο ονόματα. Του Τιμίου Σταυρού και των Αγίων Κων/νου και Ελένης. Στην κοινότητα αυτή  πρόσφερε πλέον τις υπηρεσίες του για 60 και πλέον χρόνια ως διευθυντής της Χορωδίας.

  Ο εκλιπών είχε  δύο παιδιά τον Ντίνο και και την Λυδία και δύο εγγόνια την Εμιλυ και την Ολίβια.

  Η σορός του θα εκτεθεί για προσκύνημα την Παρασκευή, 24 Μαϊου 2019, από τις 9:30 μέχρι τις 11.00 το πρωί και θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία, στο ναό που για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως ιεροψάλτης. Της ακολουθίας θα προστεί ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός βοηθούμενος υπό του πρωτοπρεσβύτερου π. Παύλου Κωστόπουλου, από το Μπίρμπινχαμ της Αλαμπάμα.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.