Απεβίωσε ο πρόεδρος του Λακωνικού Συλλόγου «Ευρώτας» Δημοσθένης Βασιλείου

  0
  612
  Ο Δημοσθένης Βασιλείου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ο πρόεδρος του Λακωνικού Προοδευτικού Συλλόγου Αμερικής και Καναδά «Ευρώτας», Δημοσθένης Βασιλείου (Demosthenis Vasiliou), το Σάββατο του Λαζάρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών στο Μανχάταν έχοντας στο πλευρό την σύζυγό του επί 61 ετών Κατίνα και την οικογένειά του.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στη διεύθυνση 615 Mercer St, Cherry Hill, N.J.08002 σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των απαγορευτικών οδηγιών και μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του σε κοιμητήριο της περιοχής του.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Κατίνα το γένος Σαραντοπούλου, τα παιδιά του Αθανασία Κουτσογιαννοπούλου (Athanasia “Stacy” Koutsogiannopoulos) Γιάννη Βασιλείου (John D. Vasiliou), Παναγιώτη και Παρασκευή Βασιλείου  (Peter και Vicky Vasiliou), Γεωργία και Παύλο Διαμάντη (Georgia  και Paul Diamantis, τα εγγόνια Martha και Paul Petrakos, George και Brittany Koutsogiannopoulos, Dimosthenis Koutsogiannopoulos, Anthony Vasiliou, Demosthenes Vasiliou, Katina Vasiliou, Cosmas και Chrysanthi Diamantis, Christina Diamantis, τα δισέγγονα Mason Koutsogiannopoulos και Demetra Petrakos.

  Ο Δημοσθένης Βασιλείου με τη σύζυγό του Κατίνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την εργατικότητά του και την αγάπη για την οικογένεια, την ομογένεια και την Ελλάδα. Η αγάπη του για την ομογένεια και την Ελλάδα υπήρξε σε όλη του την ζωή η κινητήρια δύναμη. Ήταν ένας από τους μακροβιότερους προέδρους συλλόγων στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και συνάμα ένας από τους ελάχιστους εν ενεργεία που αποχαιρετούμε στην εποχή του κορωνοϊού.

  Ο Δημοσθένης Βασιλείου εκπροσωπούσε επάξια τον Σύλλογό του στην Παλλακωνική Ομοσπονδία και στην Ελληνική Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπου έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην επιτροπή παρελάσεως και στην επιτροπή εθνικών θεμάτων.

  Ο αείμνηστος δεν έκανε εκπτώσεις στα ιδεώδη και στα πιστεύω του δεν έκρυβε ποτέ τα φιλοβασιλικά και φιλοχουντικά αισθήματα, τα οποία δεν τον εμπόδιζαν να διατηρούσε σχέσεις με όλους τους πολιτικούς που επισκέπτονταν τη Νέα Υόρκη.

  Ακόμη και τα δύο τελευταία χρόνια που η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί δεν έπαψε ούτε μια στιγμή να ενδιαφέρεται για τα κοινά και να εκφράζει με παρρησία τις απόψεις και τα αισθήματά του.

  Ο Δημοσθένης Βασιλείου με την σύζυγό του Κατίνα και τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο γαμπρός του Παύλος Διαμάντης, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο αείμνηστος ήταν αξιολάτρευτος σύζυγος και τήρησε στο ακέραιο τον όρκο της αιώνιας αγάπης που έδωσαν με την σύζυγό του Κατίνα και με την οποία έζησαν αγαπημένα μέχρι την ύστατη στιγμή.   

  Ο Δημοσθένης Βασιλείου γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1928 στο μικρό αγροτικό χωριό Σκάλα Λακωνίας, Ελλάδος. Έπειτα από την αφυπηρέτηση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετανάστευσε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1955 όπου άρχισε να εργάζεται στα εστιατόρια.

  Το 1959 νυμφεύθηκε την αγάπη της ζωής του, την Κατερίνα Σαραντοπούλου, η οποία καταγόταν επίσης από τη Σκάλα Λακωνίας, και ξεκίνησαν αμέσως την οικογένειά τους.

  Το 1968 ο Δημοσθένης και τα τέσσερα παιδιά του μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη, ο τόπος που υπήρξε το «σπίτι του» για το υπόλοιπο της ζωής του.

  Ο Δημοσθένης Βασιλείου με τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο Δημοσθένης εκτιμούσε πάντοτε τη σκληρή εργασία, την αφοσίωση και την υπευθυνότητα. Ήταν ιδιοκτήτης επιτυχημένων εστιατορίων στον Καναδά και στη Νέα Υόρκη, ενώ κατά τα χρόνια της συνταξιοδότησής του αρεσκόταν στο να καλλιεργεί ελιές, πορτοκάλια και λεμόνια στο χωριό του τη Σκάλα.

  Ο αείμνηστος ήταν εξαίρετος οικογενειάρχης. Χαιρόταν να αφιερώνει και να περνά χρόνο με τα παιδιά και τα εγγόνια του, τα ενθάρρυνε να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα, γιόρταζε τις επιτυχίες τους και τις κορυφαίες στιγμές τους και επίσης άνοιγε διάλογο μαζί τους για τα ελληνικά και αμερικανικά πολιτικά πράγματα.

  Αιωνία του η μνήμη.

  Ο Δημοσθένης Βασιλείου με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Δημοσθένης Βασιλείου με τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  - Advertisement -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.