H Ανθούλα Κατσιματίδη υποψήφια σύμβουλος του Δήμου Νισυρίων

0
Η ομογενής ηθοποιός και παραγωγός Ανθούλα Κατσιματίδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής ηθοποιός, παραγωγός  και ακτιβίστρια Ανθούλα Κατσιματίδη αποδέχτηκε την πρόταση του νυν δημάρχου Δρ. Χριστοφή Κορωναίου να συμμετάσχει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ΠΕΚΑΝ (Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου).

Την πρόταση για τη συμμετοχή στο συνδυασμό, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, κοινοποίησε το βράδυ της της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2019, o Δημάρχου Νισυρίων, Δρα Χριστοφής Κορωναίος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη και στελέχη του ιστορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια.

Η κ. Κατσιματίδη απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά η μητέρα της, Πόπη Κατσιματίδη, η οποία ήταν παρούσα δέχτηκε τις ευχές των ηγετικών στελεχών και των μελών του συλλόγου.

Τρεις μέρες μετά η Ανθούλα Κατσιματίδη ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, αριστερά και η Ανθούλα Κατσιματίδη στο βήμα.

Στο μήνυμα που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Face Book έγραψε.

«Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες. στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μας αγωνιζόμενοι, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές στρατηγικές, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια.

Τα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής αποδεικνύουν πως ο Δήμαρχος, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος του Δημάρχου ως οραματιστή και αποτελεσματικού διαχειριστή των προβλημάτων του Δήμου ακόμα και σε ένα δύσκολο για την τοπική αυτοδιοίκηση περιβάλλον όπως αυτό που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό δηλώνω “παρούσα” στον αγώνα για την συνέχιση της θητείας του σημερινού μας δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΚΑΝ, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του τρόπου σκέψης, διοίκησης, άσκησης πολιτικών, σχεδιασμού, στόχευσης, έργου, παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας που μετριέται με έργα και πράξεις και ανακοινώνω την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

«Ως μέλος της Νισύρικης ομογένειας της Αμερικής με βαθιές ρίζες στη Νίσυρο, θα αγωνιστώ για την ενότητα των απανταχού Νισυρίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ανθούλα Κατσιματίδη μεγάλωσε στους κόλπους του Νισυριακού Συλλόγου και διετέλεσε ηγετικό στέλεχος της Νεολαίας των Νισυρίων.

Μετά την αποφοίτησή της προσελήφθη από τον τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκη, ως συμβούλου για τις εθνικές μειονότητες.

Η πολιτική της δράση εντατικοποιήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους που έγιναν ο βωμός τις θυσίας τριών περίπου χιλιάδων ηρώων και θυμάτων μεταξύ των οποίων και πενήντα Ελληνοαμερικανών. Η Ανθούλα την αποφράδα εκείνη μέρα έχασε τον αδελφό της Γιάννη και έκτοτε εκπροσωπεί την ομογένεια σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη μνήμη των θυμάτων. Ταυτόχρονα είναι μέλος του συμβουλίου του Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος προ τριών περίπου μηνών την επέλεξε να στελεχώσει το νέο συμβούλιο του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε ολοσχερώς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργος.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.