Ανοικτή επιστολή: Να ιδρύσουμε ένα Ταμείο για πρότυπα ελληνικά σχολεία

1
181
Πάνω από αριστερά οι Νικόλαος Μπορνόζης, Όλγα Μπορνόζη, Δρ. Γρηγόρης Τζουσδάνης, Άρτεμις Λεοντή, στην β΄σειρά οι Νίκος Λαρυγκάκης, Ντρέικ Μπεχράκης, Γιώργος Χωριάτης, Τζον Κάλαμος, ενώ κάτω οι Ρόμπερτ Μπύλερ και Γιώργος Αναγνώστου.

Αγαπητοί Ομογενείς,

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω μία τηλεδιάσκεψη οργανωμένη από την επιτυχημένη οργάνωση που ονομάζεται Capital Link. Πραγματικά πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια να διαφημίσει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και την αξιοποίηση των πόρων προς όφελος της πατρίδας μας. Είδα μία ωραία πρωτοβουλία να μιλήσουν για θέματα Παιδείας και ζήτησα αν ήταν δυνατόν να μου δοθεί η σύνδεση για να μπορέσω να την παρακολουθήσω.

Xάρηκα που στην ομήγυρη αυτή υπήρχαν αξιόλογοι ηγέτες της Ομογένειας και φυσικά άνθρωποι επιτυχημένοι με πολλά χρήματα που έχουν δημιουργήσει δικούς τους οργανισμούς υποτροφιών αλλά και καθηγητές που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, και όπως προείπα, το Ιδρυμα Μπεχράκη, το A H I foundation και A HE PA.  

Όλοι μιλούσαν για τις υποτροφίες και για προγράμματα Ελληνικών σε Πανεπιστήμια. Όλα ωραία, κύριοι, και καλά πιστεύετε ότι η Ελληνική γλώσσα είναι δύσκολη για τα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς. Προσπαθείτε να χτίσετε τους τελευταίους ορόφους της πολυκατοικίας και αδιαφορείτε για τα θεμέλια.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη.

Αγαπητοί μου, τα θεμέλια είναι και χτίζονται στις ηλικίες του νηπιαγωγείου και του σχολείου στα μικρά παιδιά. Εκεί πρέπει να φυτέψουμε την αγάπη για την Ελληνική γλώσσα! Εκεί πρέπει να μορφώσουμε τα παιδιά με τις καλύτερες ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις για να γίνουν καλοί πολίτες και να τα γαλουχήσουμε με τα δημοκρατικά, φιλελεύθερα και ολυμπιακά παραδείγματα που έσωσαν όλο τον κόσμο, όλη την οικουμένη. Πώς θα πάμε να δώσουμε υποτροφίες για να καλλιεργήσουμε τη γλώσσα σε παιδιά που δεν έχουν πάρει τη βάση της γλώσσας; Εσείς που έχετε τα χρήματα δημιουργήστε ένα μεγάλο Ταμείο για να χτίσουμε το οικοδόμημα σωστά και να μη φτάσουμε στον τελευταίο όροφο. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να στήσουμε γερά θεμέλια.

Κάντε ένα Ταμείο, κύριοι, και δεν πειράζει αν δεν θέλετε να πάτε στο ελληνικό σχολείο. Δεν πειράζει αν δε μάθατε από το ελληνικό σχολείο. Μπορούμε να κάνουμε πρότυπα ιδιωτικά σχολεία επανδρωμένα με τους καλύτερους δασκάλους, με εργαστήρια, με προγράμματα εφάμιλλά των δημόσιων και των μεγάλων ιδιωτικών Δημοτικών και Γυμνασίων, να κάνουμε προγράμματα που λέγονται “Extra curriculum activities”, προγράμματα μουσικής, Sports και ό,τι άλλο προσφέρουν τα ξένα σχoλεία. Χρειαζόμαστε όμως χρήματα!

Αντί να μιλάμε για την Παιδεία και να υπερηφανευόμαστε για τις υποτροφίες και άλλα διαφημιστικά έργα που δεν πληρούν το σκόπο που θέλουμε, κάντε ένα έργο προς την Παιδεία να μείνετε στην ιστορία, να μείνουν τα ονόματά σας αιώνια!

ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟ CAPITAL LINK!  Aν θέλει να μείνει στην ιστορία, πρέπει να προωθήσει αυτή την ιδέα και να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Παιδείας μεγάλο που θα στηρίξει τις κοινότητες να κρατήσουν τα σχολεία τους, να τα επισκευάσουν που είναι απομονωμένα και για πολλά χρόνια παραμελημένα και να χτίσουν καινούργια. Τότε θα πω ότι και το to Capital Link και ο κύριος Μπορνόζης με την δραστήρια αδελφή του κυρία Όλγα Μπορνόζη έκαναν το έργο τους εκτός από τις άλλες επιχειρήσεις για επενδύσεις προς την Ελλάδα αλλά και όλοι αυτοί οι πλούσιοι κύριοι και οι φορείς που μιλάνε για Παιδεία θα πρέπει να θέσουν σκοπό της ζωής τους την Ελληνική Παιδεία.

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω αυτά τα αισθήματα αγωνίας και πάθους που έχω για την Ελληνική Παιδεία και για το Ταμείο Παιδείας που τόσα χρόνια αγωνιώ και προσπαθώ να δημιουργηθεί.

Διατελώ με μεγάλη εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Στέλλα Κοκόλη, ΒΑ, ΜΑ, EdΜ, PD, Πρόεδρος της Οµοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής

1 COMMENT

  1. Ελληνικη παιδεια ηδη παρεχεται ΔΩΡΕΑΝ στα GREEK CHARTER SCHOOLS οπως ειναι αυτα στο Brooklyn και Staten Island με διευθυντρια την δραστηρια Κα Τετονη.
    Στα Σχολεια αυτα τα παιδια καθε φυλης μαθαινουν απταιστα τα Ελληνικα, ελληνικα τραγουδια και χορους οπως φαινεται στα βιντεος πουεχουν ηδη αναρτηθει στο υ tube.ο Ελληνισμος ειναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ διοτι ηδη προσεφερε στην Ανθρωποτητα την Δημοκρατια , την Φιλοσοφια, το Θεατρο,τους Ολυμπιακους αγωνες και τον Μαραθωνειο δρομο, την Γεωμετρια του Ευκλειδη, τις μουσικες κλιμακες, αστρονομια, και την ελληνικη γλωσσα για να γραφει το Ευαγγελιο, να αποκρυπτογραφηθουν τα Ιερογλυφικα της Αιγυπτου και να εμπλουτιζεται η αγγλικη γλωσσα με νεες λεξεις.Με την woke cancel culture που μενεται στις ΗΠΑ τα δωρεαν GREEK CHARTER SCHOOLS ειναι ο μονος τροπος να τεθει η Παιδεια στις ΗΠΑ σε σωστες οικουμενικες βασεις προς ωφελος της Αμερικανικης Νεολαιας.
    Τα απογευματινα ,σαββατιανα σχολεια και τα κυριακατικα κατηχητικα θα συμπληρωνουν την θρησκευτικη διαπαιδαγωγηση των παιδιων της Ομογενειας.
    Επισης ολιγομηνες 3-6-12 μηνες σμοιβαιες ανταλλαγες και φοιτηση μαθητων στα Λυκεια της Ελλαδας ,ενω θα ζουν με οικογενειες Ελλαδιτων, οπως ειναι η AMERICAN FIELD SERVICE θα ειναι ωφελιμη εκπαιδευτικη εμπειρια για τους Ομογενεις μαθητες και Ελλαδιτες η Κυπριους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.