Εν αναμονή της παραδοχής ενοχής της Michelle Troconis που θα κάψει τον Φώτη Ντούλο

0
134
Η ιστοσελίδα του πολιτειακού δικαστηρίου του Κονέκτικατ.

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα τροπή αναμένεται να λάβει αύριο, Παρασκευή η υπόθεση του ομογενή Φώτη Ντούλου που μαζί με την ερωμένη του Michelle Troconis  συνελήφθησαν δύο φορές με βαριές κατηγορίες για την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας των πέντε ανήλικων παιδιών του Τζένιφερ Ντούλου.

Κι αυτό διότι ο δικαστής John Blawie ενέκρινε το αίτημα του συνηγόρου της Michelle Troconis, κ. Andrew Bowman για την επίσπευση της προγραμματισμένης για τις 10 Οκτωβρίου 2019 ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις κατηγορίες για εξαφάνιση των τεκμηρίων και για παρεμπόδιση της δίωξής τους.

Ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα του κ. Andrew Bowman και η εν λόγω ακροαματική διαδικασία θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019.

H Michelle C . Troconis η οποία συνελήφθη. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Από την έρευνα των «Αναμνήσεων» στην ιστοσελίδα του Δικαστικού Συστήματος της Πολιτείας του Κονέκτικατ προέκυψε ότι για την Michelle Troconis  υπάρχουν δύο διαφορετικά στάτους, το πρώτο αναφέρει αναμονή παραδοχής της ενοχής (Awaiting Plea) και το δεύτερο προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία (Pre – Trial).

Ένας από τους διακεκριμένους ομογενείς ποινικολόγους κληθείς από τις «Αναμνήσεις» να σχολιάσει το γεγονός επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να παραδεχτεί την ενοχή της η ερωμένη του ομογενή και ότι σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και μόνο τεκμήρια οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον έναν από τους συγκατηγορούμενους να καταθέσει εναντίον του άλλου και να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Οι συνήγοροι του ομογενή και της ερωμένης του, καθώς επίσης και η εισαγγελία κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά λόγω του Απαγορευτικού (Gag Order) που εξέδωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, ο δικαστής John Blawie και το οποίο απαγορεύει ρητά στις εισαγγελικές αρχές, στην Αστυνομία και στους συνηγόρους να προβούν σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση.

Ωστόσο ο συνήγορος του ομογενή, κ. Norm Pattis αποτάθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και ζήτησε την άρση του Απαγορευτικού (Gag Order). Ο αρχιδικαστής Richard Robinson  ενέκρινε το αίτημά του να καταθέσει τη γνωμάτευσή του εντός της 9ης Οκτωβρίου 2019. Η Εισαγγελία πρέπει να απαντήσει εντός της 28ης Οκτωβρίου 2019 με στόχο την εξέταση του αιτήματος μετά την 5η Δεκεμβρίου 2019.

Στιγμιότυπο από την ακρόαση για τον Φώτη Ντούλο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Νόργουακ.

Ο Φώτης Ντούλος και η Michelle Troconis, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αρχικά κατηγορήθηκαν ότι το βράδυ της 24ης Μαϊου 2019 εθεάθησαν να ρίχνουν στους κάδους απορριμμάτων της περιοχής τους σακούλες με ρούχα και άλλα αντικείμενα που έφεραν γενετικό υλικό και κηλίδες αίματος της Τζένιφερ Ντούλου.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύλληψής τους κατηγορήθηκαν ότι στο  ημιφορτηγό αυτοκίνητο (Toyota Tacoma pickup truck) το οποίο φέρεται να οδηγούσε ο Φώτης Ντούλος βρέθηκαν δείγματα ΔΝΑ και τις κηλίδες αίματος της εξαφανισμένης.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι το εν λόγω φορτηγό ήταν ενοικιαζόμενο και ότι όταν το παρέδωσε ο ομογενής φέρεται να ζήτησε από τους υπαλλήλους να αλλάξουν τα καθίσματα, διότι «ανησυχούσε για αποδείξεις από τρίχες στο φορτηγό επειδή σ’ αυτό είχε αγκαλιάσει την εν διαστάσει σύζυγό του μέρες πριν αυτή εξαφανιστεί».

Η Jennifer Dulos, η οποία αγνοείται για δύο μήνες. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Ο υπάλληλος δεν εκπλήρωσε το αιτήμά του και από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε η ύπαρξη γενετικού υλικού και κηλίδες αίματος της εξαφανισμένης.

Ο Φώτης Ντούλος είναι ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων ($500.000 για την κάθε σύλληψη) και η Michelle Troconis με εγγύηση $600.000 ($500.000 για την πρώτη σύλληψη και $100.000 για τη δεύτερη σύλληψη)

Η Τζένιφερ Ντούλος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαϊου 2019 και από τις πρώτες ημέρες οι αρχές απέδωσαν την εξαφάνισή της ως συνέπεια εγκληματικής πράξης. Οι προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό της σορού της μέχρι και ετούτη την ώρα δεν απέδωσαν καρπούς

Αν και οι ντεντέκτιβς, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, δηλώνουν ότι έχουν πολλά άλλα όπλα στη φαρέτρα τους, εν τούτοις ο συνήγορος του ομογενή Νορμ Πάτις συνέχιζε μέχρι και την έκδοση του Απαγορευτικού να υπεραμυνόταν της αθωότητας του πελάτη του και διεμήνυε ότι δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο που να αποδεικνύει ότι ο πελάτης του οδηγούσε το εν λόγω ημιφορτηγό.

H Jennifer Dulos. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Τις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν από το Απαγορευτικό μέχρι και σήμερα υπάρχει πλήρη συσκότιση.

Ο ομογενής Φώτης Ντούλος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διεκδίκησε ανεπιτυχώς την κηδεμονία των πέντε ανήλικων παιδιών του και το Οικογενειακό Δικαστήριο του Κονέκτικατ ανέθεσε την κηδεμονία στην πεθερά του και γιαγιά των παιδιών του Γκλόρια Φάρμπερ.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα φέρεται να μην εξυπηρετεί τα δάνεια που είχε λάβει για την αγορά της έπαυλής του και για την λειτουργία της οικοδομικής εταιρείας και επειδή ο αείμνηστος πεθερός του ήταν εγγυητής η τράπεζα επέβαλε στην Γκόρια Φάρμπερ την πληρωμή των δόσεων.

Η κ. Φάρμπερ αποτάθηκε στο δικαστήριο και ζητά την αποζημίωσή της για 2.5 εκατομμύρια δολάρια.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ντούλος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.