ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Γιώργος Παπαδάκος (George Papadakos) το πρωί της Δευτέρας, 24 Ιουνίου 2019 παρουσιάστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν και ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστή Richard M. Berman συνοδευόμενος από την συνήγορό του Douglas Ε. Grover και παραδέχτηκε εκ νέου την ενοχή του.

Ο δικαστής αποδέχτηκε και επίσημα την ενοχή του, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση $50.000 και την επιστροφή του στο Δικαστήριο το πρωί της 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.30 για την καθιερωμένη διαδικασία της ανακοίνωσης της ποινής.

Οι Αναμνήσεις επικοινώνησαν με τον συνήγορο του ομογενή, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα μας μιλήσει μόλις εξασφαλίσει την συγκατάθεση του πελάτη του.

Η εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων επεσήμανε ότι η εν λόγω διαδικασία ήταν επαναληπτική της διαδικασίας της προηγούμενης Τετάρτης, 19 Ιουνίου 2019, διότι την ημέρα εκείνη η παραδοχή της ενοχής έγινε ενώπιον της ομοσπονδιακού ειρηνοδίκη Σαρα Νέτμπερν (U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn).

Ο κατηγορούμενος, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, την  Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 παρουσιάστηκε ενώπιον της ομοσπονδιακού ειρηνοδίκη Σαρα Νέτμπερν (U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn) και παραδέχτηκε την ενοχή του για υπεξαίρεση πάνω από $ 60.000 από την Αρχιεπισκοπή για προσωπικά έξοδα.

Ο Παπαδάκος, βάσει του ανακοινωθέντος του Γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (Τhe United States Attorney for the Southern District of New York) παραδέχτηκε ότι την πενταετία (2012 – Σεπτέμβριο 2017) υπεξαίρεσε $ 66.499 χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής για προσωπικά έξοδα χωρίς την έγκριση της Αρχής. Πρόκειται για έξοδα ανακαίνισης του σπιτιού, αγοράς ενδυμάτων, συνδρομής σε γυμναστήριο, για iTunes και ιατρικά έξοδα.

Ο κατηγορούμενος βάσει της συμφωνίας για την αποδοχή της ενοχής συμφώνησε για την κατάσχεση και αποζημίωση του ποσού των $66.499.

Ερευνών συνέχεια

Η εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας αν και αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες για τις εν εξελίξει έρευνες, εν τούτοις επιβεβαίωσε το γεγονός ότι μέχρι και την ώρα της συνομιλίας μας (σ.σ. το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Ιουνίου 2019) δεν είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τόσο εις βάρους του κ. Παπαδάκου, όσο και όλων όσων εδώ και έναν περίπου χρόνο βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των ομοσπονδιακών αρχών για τον εντοπισμό των υπαιτίων της χρεοκοπίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Παράλληλα τόνισε ότι ο κ. Παπαδάκος παρουσιάστηκε αυτοβούλως την προηγούμενη Τετάρτη ενώπιον της δικαστού.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αμέσως μετά την παραδοχή της ενοχής διακήρυξε ότι  δεσμεύεται για πλήρη διαφάνεια και συνεχίζει να συνεργάζεται πλήρως με τον Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών και τις αρμόδιες αρχές.
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι μόλις αντιλήφθηκε τις ατασθαλίες η Αρχιεπισκοπή ανέθεσε την έρευνα στις αρμόδιες κρατικές αρχές της Νέας Υόρκης.
«Την άνοιξη του 2018 η Αρχιεπισκοπή ήρθε σε επαφή με τον Εισαγγελέα της Νοτίου Περιφέρειας και έκτοτε συνεργάζεται μαζί τους» αναφέρει και προσθέτει ότι κ. Παπαδάκος εγκατέλειψε την Αρχιεπισκοπή το φθινόπωρο του 2017.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.