ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Οι μεν δεν αναγνωρίζουν τους δε – δεν υπάρχει μέλλον», έλεγε χθες στις «Αναμνήσεις» ένας ομογενής που συμμετείχε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και ο οποίος αποφάσισε να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και να μην ασχοληθεί πλέον με τα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Αν και προσπάθησα να του εξηγήσω ότι σήμερα, Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, συγκαλείται η γενική συνέλευση, η οποία θα κληθεί να δώσει οριστικό τέλος στις διαμάχες των τελευταίων εννέα μηνών μεταξύ των επτά μελών της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα των κ.κ. Γιώργου Γεωργόπουλου, Απόστολου Τομόπουλου, Νικολάου Βέλλιου, Δήμου Σιώκη, Δημητρίου Καλαμαρά, Ηλία Τσεκερίδη και Νικολάου Διαμαντίδη και του πρώην συντονιστή και νυν προέδρου Τιμολέοντα Κακούρο με πρόσχημα τις οικονομικές ατασθαλίες και την εξολόθρευση των συλλόγων σφραγίδων.

Πρόκειται για προφάσεις και συνάμα για οξύμωρα σχήματα καθώς οι ίδιοι οι πρώην πρόεδροι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κυβέρνησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες και μερικοί εξ αυτών εκλέχτηκαν είτε συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να εκπροσωπούν συλλόγους σφραγίδες.

Σε πρώτο πλάνο ο Αστυνομικός ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψουν το Χάος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η απελπισία του συνομιλητή του με ώθησε να αναλάβω έναν νέο κύκλο επικοινωνίας με εκπροσώπους της αποκαλούμενης διοίκησης των Πρώην Προέδρων καθώς επίσης και τους εκπροσώπους του εξόριστου εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου και μετά λύπης διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή διάθεση γεφύρωσης των διαφορών και επίλυσης της κρίσης.

Η αποκαλούμενη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία συγκάλεσε την γενική συνέλευση ισχυρίζεται ότι οι εκλογές ήταν παράνομες, έγιναν στο πεζοδρόμιο και θα μείνουν εκεί που ανήκουν.

Οι εκλεγμένοι στις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, οι οποίοι θα εισέλθουν για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες στο Σταθάκειο Κέντρο δεν αναγνωρίζουν την Διοικούσα Επιτροπή των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη και Νικολάου Διαμαντίδη και μάλιστα διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι είναι παράνομοι καθώς η θητείας τους έληξε στις 6 Ιουνίου 2021, την ημέρα λήξης του εκλογικού συνεδρίου.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Επιτροπή Καλαμαρά έχει προ πολλού αναγνωρίσει το εκλογικό συνέδριο διότι τους τελευταίους πέντε μήνες συμμετέχει στις συνεδριάσεις τους ο Δημήτριος Α. Γωνιάς με την ιδιότητα του ως εκλεγμένου από το συνέδριο προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής και ότι έχει επικίνδυνη ατζέντα.

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

«Η Επιτροπή Καλαμαρά έχει κρυφή ατζέντα. Άνοιξε το γαϊτανάκι των μηνύσεων και το χειρότερο κατάφερε να απαλλάξει την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης από την παρέλαση. Την παρέδωσε στην Αρχιεπισκοπή, στον Τζον Κατσιματίδη και στην AHEPA», ισχυρίστηκε ένας αξιωματούχος της εκλεγμένης και εν εξορία διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Καλαμαρά ισχυρίστηκε ότι στην γενική συνέλευση θα συμμετάσχουν 45 τουλάχιστον σωματεία, πολλά από τα οποία απείχαν είτε έχουν αποκλειστεί με διάφορες μεθοδεύσεις και ότι θα «πετάξουν» στο πεζοδρόμιο όπου εκλέχτηκαν το συμβούλιο του κ. Τιμολέοντα Κακούρου.

Δυο διοικήσεις – δύο παρουσιολόγια

Οι πληροφορίες λένε ότι το εκλεγμένο συμβούλιο θα εισέλθει για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες στο Σταθάκειο, δεν θα αναγνωρίσει την διοίκηση Καλαμαρά και θα ζητήσει από όλους τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν στις «εκλογές του πεζοδρομίου» να υπογράψουν το δικό τους παρουσιολόγιο.

Εάν η διοίκηση Κακούρου καταφέρει να διατηρήσει την συνοχή της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 τότε στο παρουσιολόγιό τους θα προσυπογράψουν 45 σύλλογοι και κοινότητες. Εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο η διοίκηση Καλαμαρά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα 2/3 των συλλόγων για να εξασφαλίσει την εγκυρότητα της γενικής συνέλευσης και το πιο σημαντικό να επιβάλει τα σχέδια και το πρόγραμμά της.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Κουταλής, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Βασίλειος Πετράτος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το γαϊτανάκι των μηνύσεων

Προ τεσσάρων μηνών η διοίκηση των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη και Νικολάου Διαμαντίδη κατέθεσε την πρώτη μήνυση και ζήτησε από το Δικαστήριο προστατευτικά μέτρα, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το “temporary restriction order”.

Ωστόσο στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 άλλαξε τις κλειδαριές και αλυσόδεσε το Σταθάκειο χωρίς ωστόσο να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου.

Στο διάστημα των τριών και πλέον μηνών που μεσολάβησαν από την πρώτη μήνυση ακολούθησαν και άλλες και μάλιστα επί προσωπικού μηνύσεις. Εάν δεν αρθούν οι μηνύσεις όλοι θα δουλεύουν για τους δικηγόρους και οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας θα στερέψουν και δεν αποκλείεται μια μέρα ενάγοντες και εναγόμενοι να αναφωνήσουν «Πτωχεύσαμεν».

Σύνεση και αυτοσυγκράτηση

Από τις χθεσινές συνομιλίες διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση, μίσος και πάθος και στις δύο πλευρές. Πρόκειται για το χειρότερο κράμα, το οποίο μπορεί να ανατινάξει τα πάντα στον αέρα και να βρεθούμε για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με τραγελαφικές καταστάσεις και επεισόδια τα οποία θα οδηγήσουν στο σημείο μηδέν την Ομοσπονδία.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν και τις δύο πλευρές και ειδικά τους αντιπροσώπους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αντί να ασχοληθούν με το δέντρο ας ασχοληθούν με το δάσος.

Η γενική συνέλευση οφείλει και πρέπει να δώσει οριστικό τέλος στην διαρχία και να στείλει στο σπίτι της την μια πλευρά. Να ζητήσει από τους ενάγοντες να άρουν τις μηνύσεις και από τους εναγόμενους να σταματήσουν τις μηνύσεις που έχουν ετοιμάσει για την ομάδα Καλαμαρά και όλοι μαζί να βρουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα της έλλειψης οικονομικής και διοικητικής διαφάνειας και να αποκλείσουν την ανάμιξη των συλλόγων σφραγίδων και των φερόμενων ως αντιπροσώπων στην ζωή της Ομοσπονδίας.

Πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να καταστήσουν την γενική συνέλευση ως αφετηρία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ως την βασική προϋπόθεση για την επίλυση των διαφορών.

Από την σημερινή γενική συνέλευση δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να υπάρξουν νικητές και νικημένοι. Και να μην ξεχνάμε την ρήση του στρατηγού Μακρυγιάννη «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ…»   

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.