Ο Άγιος Δημήτριος Αστόριας γιορτάζει την διπλή επέτειο και τιμά τον Νικόλαο Παπαϊωάννου

0
Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το προπύργιο του Ελληνισμού της Αμερικής, όπως είθισται να αποκαλούμε την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας γιορτάζει την 94η επέτειο της ιδρύσεώς της και συνάμα την 64η επέτειο της ιδρύσεως του Ημερήσιου Σχολείου και τιμά ένα άξιο τέκνο της. Πρόκειται για τον φαρμακοποιό Δρα Νικόλαο Παπαϊωάννου.

Οι εκδηλώσεις για την διπλή επέτειο ξεκίνησαν τον Οκτώβριο με τις εκδηλώσεις στην μνήμη του πολιούχου, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 με το επίσημο δείπνο το οποίο θα παρατεθεί στην κοινοτική αίθουσα «Πέτρος Γ. Πατρίδης» στην διεύθυνση 30-11 30th Drive, Astoria, N.Y. και την απονομή του ετήσιου βραβείου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των στελεχών, των μελών και των δωρητών για το επίσημο δείπνο και το απέδωσε στα εν εξελίξει έργα της κοινότητας, τόσο για την αγιογράφηση του ναού των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια, όσο και στην πρόοδο των εργασιών για την ανέγερση του νέου συγκροτήματος στο οποίο θα στεγαστεί ο πολλά υποσχόμενος βρεφικός σταθμός, ο οποίος θα δώσει την δυνατότητα στα παιδιά των ομογενών να μεγαλώσουν στους κόλπους της κοινότητας και να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας μέχρι και την 12η τάξη.

Ο Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου με τη σύζυγό του Ελένη, το γένος Μανή και τα τέσσερα τέκνα τους, το Βασίλη, τη Σταυρούλα, τον Πέτρο και τον Ευάγγελο.

«Καλούμε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στο δείπνο, να συνεορτάσουμε την διπλή επέτειο και να προσφέρουν τον οβολό τους για την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου συγκροτήματος», επεσήμανε ο π. Νεκτάριος.

Αναφερόμενος στο δείπνο επεσήμανε ότι θα τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό  και ότι έχουν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ψυχαγωγία των συνδαιτυμόνων.

Η τιμή εισιτηρίου έχει οριστεί στα $ 75.00 το άτομο, στα $ 50.00 για εφήβους (12-17 ετών) και δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της κοινότητας στο (718) 728-1718 προκειμένου να κλείσουν εγκαίρως τις θέσεις τους, καθώς υπάρχουν περιορισμοί λόγω της πανδημίας ως προς τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να συμμετάσχουν στο δείπνο», επεσήμανε ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.  

Η μακέτα του κτιρίου με το θερμόμετρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο τιμώμενος

Ο τιμώμενος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τον Φεβρουάριο του 2019 βραβεύτηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Ελλήνων Αμερικής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την 36η επέτειο της ιδρύσεως του Ομίλου που είχε λάβει χώρα στο εν λόγω Πολιτιστικό Κέντρο και μοιράστηκε το βραβείο με την σύζυγό του Ελένη, το γένος Μανή και τα τέσσερα τέκνα τους, το Βασίλη, τη Σταυρούλα, τον Πέτρο και τον Ευάγγελο.

Ο τιμώμενος αποφοίτησε από Ελληνικό Απογευματινό Σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και τo 2003 από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου LIU στο Μπρούκλιν. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σε νοσοκομεία και διάφορα φαρμακεία.

Στις αρχές του 2015 άνοιξε το δικό του φαρμακείο στην Αστόρια. Πρόκειται για το  «Crescent Apothecary», στη διεύθυνση 25-01 Ditmars Blvd, στην Αστόρια το οποίο λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.