ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εδώ και δύο εβδομάδες οι κάρτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένων και των «Αναμνήσεων».

Εξέχουσα θέση κατέχουν οι ευχετήριες κάρτες των οργανωμένων φορέων της ομογένειας, των ευαγών Ιδρυμάτων και της Εκκλησίας της Αμερικής, οι οποίες μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου και εύχονται υγεία, χαρά, ευτυχία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς.

Μεταξύ αυτών υπάρχει και μια αλλιώτικη κάρτα, η οποία προκαλεί πόνο, θλίψη, θυμό και ακονίζει το αγωνιστικό πνεύμα.

Πρόκειται για την χριστουγεννιάτικη κάρτα του προέδρου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, η οποία αντί χριστουγεννιάτικου δέντρου εμπεριέχει τους βεβηλωμένους και κατεστραμμένους ναούς, τα πολιτιστικά μνημεία, τους τάφους και τις περιουσίες των αδελφών Κυπριών που εδώ και 45 χρόνια στενάζουν υπό τη μπότα του Αττίλα.

Ο κ. Κρίστοφερ εύχεται στους συναγωνιστές και κατ΄ επέκταση στην ομογένεια, στους φίλους της Κύπρου και στους φιλέλληνες «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά».

«Σας ευχαριστώ για την αδιάλειπτη υποστήριξη. Δε θα επαναπαυθούμε έως ότου τερματιστεί η βεβήλωση των Εκκλησιών και αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου. Σαράντα πέντε χρόνια κατοχής είναι αρκετά. Ελευθερία στην Κύπρο», καταλήγει η κάρτα του κ. Κρίστοφερ, ο οποίος ηγείται του αγώνα της ομογένειας των ΗΠΑ για την ελευθερία της Κύπρου.

Οι «Αναμνήσεις» επωφελούμενες της ευκαιρίας ενώνουν τη φωνή τους με την φωνή του κ. Κρίστοφερ και υπενθυμίζουν σε όλο το αναγνωστικό τους κοινό ανά την οικουμένη ότι δεν ξεχνούμε και ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί έως ότου απελευθερωθούν οι κατεχόμενες περιοχές.

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι οι «Αναμνήσεις» θα προβάλλουν τον αγώνα της ομογένειας για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά μας θέματα, καθώς επίσης και για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και την καλλιέργεια της ελληνικής συνείδησης στις νεότερες γενιές των Ελληνοαμερικανών.

Θα προβάλλουν επίσης και την πολυσχιδή δράση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, διότι αποτελεί υπόδειγμα οργανωμένου φορέα, διότι ο οραματιστής και ο συνιδρυτής και πρόεδρος Φίλιπ Κρίστοφερ κατάφερε να συνδυάσει  τον αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου με τον αγώνα για τη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο Παγκύπριος έχει έξι τμήματα και συγκεκριμένα τις παιδικές ομάδες Ελευθέρια – Παγκυπρίου, την θρυλική ομάδα «NY Pancryprian Freedoms», το Γυναικείο Τμήμα, το Χορευτικό Τμήμα, τη Χορωδία και το Θεατρικό Τμήμα.

Κάθε Τμήμα διοργανώνει τις δικές τους εκδηλώσεις και παρέχει μοναδικές υπηρεσίες στα μέλη και κατ’ επέκταση στην ομογένεια και το πιο σημαντικό γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του σελίδα στην ιστορία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Ο Παγκύπριος και τα τμήματά του προάγουν τον ανάδελφο ελληνικό πολιτισμό και το πιο σημαντικό παράγουν πολιτισμό και προσφέρουν το δικό τους πετραδάκι στον Ελληνοαμερικανικό Πολιτισμό.  

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, χαρά και ευτυχία και προσευχόμαστε όπως το 2020 καταστεί το έτος της ελευθερίας της Κύπρου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.