ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» ετοιμάζεται πυρετωδώς για την καθιερωμένη τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που τις τελευταίες δεκαετίες στήνουν και στολίζουν στον χώρο στάθμευσης του Πνευματικού Κέντρου Καστοριέων στο Γουάιτστόουν.

Το δέντρο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα – αν όχι το μόνο – που στήνεται στους υπαίθριους χώρους των οικημάτων και των λεσχών των εθνικοτοπικών συλλόγων της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και η φωταγώγησή του κατέχει εξέχουσα θέση στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς, η οποία συμπλήρωσε ήδη τον πρώτο αιώνα προσφοράς και δράσης στην ομογένεια και στην Καστοριά. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1910 και η Αδελφότητα μετά από μια δεκαετία.  

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 4.00 το απόγευμα τηρουμένων με ευλάβεια όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι εθελοντές, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το στήσιμο και τον στολισμό του δέντρου των Καστοριέων.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Ανδρέας Βασιλείου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους συμβούλους  Γιώργο Ρέτζιο και Χρήστο Ηλιόπουλο και το μέλος Κωνσταντίνο Μιχάλτση που ασχολήθηκαν με το στήσιμο και τον στολισμό του δέντρου, την γραμματέα, Ζωή Τζίκα, καθώς επίσης και όλους όσους ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της γιορτής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όπως επεσήμανε, αποφάσισαν να μισθώσουν τέντες και θερμάστρες ούτως ώστε όλη η εκδήλωση να λάβει χώρα σε καλά αεριζόμενο χώρο προκειμένου να προστατευτούν τα μέλη από τον κορωνοϊό.

Ο κ Βασιλείου επεσήμανε ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τρεις γενιές Καστοριέων και ότι θα ψάλουν τα Κάλαντα της Καστοριάς και θα αναβιώσουν τα έθιμα του τόπου τους.

Ακόμη και το 2020 που οι περισσότεροι φορείς ακύρωσαν τις φωταγωγήσεις, ο Σύλλογος Καστοριέων τόλμησε και φωταγώγησε το δέντρο με την παρουσία όσων δεν φοβούνταν τον κορωνοϊό και, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» κατάφερε να διοργανώσει μια ανεπανάληπτη γιορτή.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.