Αφιέρωμα στην κοινότητα του Τζάκσον Χάιτς και στον π. Γεδεών εν όψει των ονομαστηρίων

0
506
Στην ωραία πύλη διακρίνεται ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Γεδεών Βαρύτιμος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νέος ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς, π. Γεδεών Βαρύτιμος το βράδυ της Κυριακής, 17 Μαϊου 2020, φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ένας κόσμος Ελλάδα» του Ραδιοσταθμού «ΘΕΜΑ 104,6».

Η εκπομπή την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η Λίτσα Πισκερά είναι αφιερωμένη στον Απόδημο Ελληνισμό και μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 17:00 τόσο στα ερτζιανά, όσο και μέσω του διαδικτύου.

Ο π. Γεδεών Βαρύτιμος είναι ένας από τους άρτι χειροτονηθείς ιερείς της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, ενώ μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τον ακολούθησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η εις πρεσβυτέρου χειροτονία έλαβε χώρα στις 12 Ιανουαρίου 2020 στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Νιου Χέβεν του Κονέκτικτατ προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η εκπομπή προβλήθηκε τρεις περίπου ημέρες πριν την γιορτή της κοινότητας και ο π. Γεδεών αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική κοινότητα και τόνισε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τετάρτης με τον Εσπερινό και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η πρώτη ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην εν λόγω κοινότητα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 20 Μαρτίου 2020 και λόγω της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού το ακροατήριο ήταν περιορισμένο. 

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην εποχή του κορωνοϊού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γεδεών προσευχήθηκε όπως την επόμενη φορά που θα έρθει ο Αρχιεπίσκοπος να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα και να είναι κατάμεστος ο ναός και να γιορτάσουν τη νίκη κατά του κορωνοϊού.

Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊό και ο π. Γεδεών διηγήθηκε συγκινητικές στιγμές από την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση με άδειο το ναό και τους πιστούς να παρακολουθούν από το διαδίκτυο τις ακολουθίες και να προσεύχονται.

Στις άμεσες προτεραιότητες του π. Γεδεών Βαρυτίμου συμπεριλαμβάνονται η προσέλκυση των νέων στην κοινοτική ζωή, η δημιουργία του Κατηχητικού Σχολείου τον Σεπτέμβριο και η διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων πνευματικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και η επισκευή της οροφής του ναού.

Ο π. Γεδεών επεσήμανε ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και ότι φιλοδοξούν τους προσεχείς μήνες να ξεκινήσουν τα έργα.

Η εκπομπή έχει αναρτηθεί και στο youtube https://youtu.be/B34Xz61ta4c

Στιγμιότυπο από την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.