“Καραβάνι Αγάπης” στον Άγιο Δημήτριο του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας (βίντεο)

Τα μέλη της κοινότητας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Μαϊου 2020, συμμετείχαν στο Καραβάνι της Αγάπης, το οποίο είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος να εκφράσουν την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και την υποστήριξη για τους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο δεύτερος να εκφράσουν την αγάπη και την υποστήριξη για τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ που για πρώτη φορά στην ιστορία τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως με άδεια τα στασίδια και ο τρίτος να γιορτάσουν την 40ή επέτειο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Την ώρα που ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερντ τελούσε την Θεία Λειτουργία με άδεια τα στασίδια τα στελέχη του κοινοτικού συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας έζωσαν τις ποδιές και προετοίμασαν τα γεύματα με ελληνικά εδέσματα για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους ιατρούς και νοσοκόμους.

Τα μέλη και οι φίλοι της κοινότητας επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους με τις οικογένειες και παρατάχτηκαν πλησίον της κοινότητας. Την ώρα που ο π. Γρηγόριος εξέρχονταν από τον ναό άρχισαν να σφυρίζουν οι σειρήνες των περιπολικών και των πυροσβεστικών, καθώς επίσης και τα κλάξον των αυτοκινήτων των ομογενών.

Οι γαλανόλευκες και τα πανό στα οποία αναγράφονταν «Σας ευχαριστούμε, Σας αγαπάμε» καθιστούσαν ακόμη πιο συγκινητική την πορεία του Καρβανιού της Αγάπης.

Τα μέλη της κοινότητας στάθμευσαν τα αυτοκίνητα σε απόσταση το ένα από το άλλο και παρακολουθούσαν εκ του μακρόθεν τους Αστυνόμους και τους Πυροσβέστες που λάμβαναν τα γεύματα, τα οποία ήταν παρόμοια με εκείνα που θα απολάμβαναν οι χιλιάδες των επισκεπτών του 40ού Φεστιβάλ που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όταν αποχώρησαν τα περιπολικά και τα πυροσβεστικά οχήματα τα μέλη και τα στελέχη της κοινότητας τηρώντας τις αποστάσεις σχημάτισαν έναν κύκλο έχοντας στο κέντρο τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ και την οικογένειά του.

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος Μιχάλης Οικονόμου, ενώ επιβλέπει την δωρεά των γευμάτων στους Πυροσβέστες/

Οι φωτορεπότερ της ομογένειας Στέλιος Λάμπρου καθώς επίσης Βασίλης Κεϊσογλου και Ελευθέριος Κώστανς από το «Cosmos Philly TV» απαθανάτισαν τις ιστορικές στιγμές που βιώνει η εν λόγω κοινότητα και κατ’ επέκταση όλες οι ελληνικές κοινότητες ανά την Αμερική.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης (Μάικ) Οικονόμου, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το φεστιβάλ αποτελεί μια από τις πιο μαζικές και συνάμα της μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις της κοινότητας το οποίο θεσπίστηκε προ τεσσάρων δεκαετιών και το οποίο άνοιγε πάντα την αυλαία των ελληνικών φεστιβάλ της μείζονος περιοχής της Φιλαδέλφειας και του Ντελαγουέαρ.

«Το φετινό φεστιβάλ είναι το πρώτο το οποίο αναβλήθηκε και μόλις αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα για τις συναθροίσεις θα εξετάσουμε τις νέες πιθανές ημερομηνίες. Ευελπιστούμε στα τέλη Αυγούστου είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου να αλλάξουν τα δεδομένα και να διοργανώσουμε το τετραήμερο φεστιβάλ το οποίο ξεκινά πάντα το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος διανύει το δεύτερο έτος της προεδρίας.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε με έκδηλη υπερηφάνεια για την ελληνοπρεπή και συνάμα ακμάζουσα κοινότητα η οποία συμπλήρωσε τρία τέταρτα του αιώνα και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο Μιχάλης Οικονόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φιλαδέλφεια, ενώ οι γονείς του κατάγονται από τα γραφικά Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Είναι νυμφευμένος με την Αιμιλία το γένος Λεονάρδη με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, την Αθηνά, την Κωνσταντίνα και τον Ευθύμιο.

Οι κυρίες της Φιλοπτώχου ενώ παραδίδουν τα γεύματα στους Αστυνομικούς.
Οι εθελοντές οι οποίοι προετοίμασαν τα γεύματα σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ.
Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ με την οικογένειά του και τις κυρίες της Φιλοπτώχου.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, ενώ ευχαριστεί τους ομογενείς.
Η πρεσβυτέρα με τα παιδιά της.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Οικονόμου και τα στελέχη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το πανό και στο βάθος το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Tο πανό του Ελληνικού Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.