ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολίγοι με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν οι πιστοί, οι οποίοι δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το βράδυ της Παρασκευής, 20 Μαρτίου 2020, προσήλθαν στον ιστορικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Ακολουθία των Χαιρετισμών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Ωστόσο 180 μέλη, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας Φώτης Γερασόπουλος παρακολούθησαν την ακολουθία μέσω ανοικτού κυκλώματος από τα σπίτια τους.

Ήταν η πρώτη φορά που οι πιστοί κάθισαν αρκετά μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο και μετά το πέρας της Ακολουθίας δεν προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πανδημία και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ιεράρχες αποφάσισαν να τελούν τις ακολουθίες και τις ιερουργικές τελετές χωρίς πιστούς και τόνισε ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πιστών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικοινωνία με την μητέρα του και είπε ότι όπωςοι μανάδες λένε στα παιδιά και στα εγγόνια τους να μην πάνε να τις δουν έτσι και η Εκκλησία λέει στα παιδιά της να μείνουν στο σπίτι.  

Αναφερόμενος στην Σαρακοστή και την πορεία προς την Ανάσταση επεσήμανε ότι συνοδεύεται από μια δυσκολία λόγω της πανδημίας και τόνισε ότι «ο ιός μας έφτασε στο σημείο να παρακαλούμε τους πιστούς να μην έρχονται στους ναούς, να μην φιλούν τις εικόνες και να το κάνουν από τα σπίτια τους παρακολουθώντας τις ακολουθίες από τα μέσα της τεχνολογίας».

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία των Χαιρετισμών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γεδεών, με το πέρας της Ακολουθίας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ βαθέων τον Σεβασμιώτατο
για την επίσκεψη και χοροστασία του στην Αρχιερατική τέλεση της Τρίτης Στάσης των Χαιρετισμών
καθώς η απειλή του Κορωνιού συνεχίζεται και κορυφώνεται. Τέτοιες μέρες, είπε, η παρουσία Σας μας
δίνει δύναμη και είναι ευλογία για την Κοινότητά μας και ευχήθηκε γρήγορα να υπάρξει η ημέρα να
“έλθετε στο γεμάτο από κόσμο Ναό μας.”

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, όσο και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεδεών Βαρύτιμος προσευχήθηκαν όπως η ανθρωπότητα απαλλαγεί από τον κορωνοϊό και όπως επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς και όπως πλημμυρίσουν και πάλι από πιστούς οι ναοί.    

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, μετά το πέρας της Ακολουθίας των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Χριστόφορος Τριπουλάς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.