ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  «Άδικη και αβάσιμη» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής την κριτική που δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της οργάνωσης που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου 2022 στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Είναι μια από τις ελάχιστες φορές – αν όχι η πρώτη – που η εν λόγω Ομοσπονδία προβαίνει σε μια τόσο σκληρή δήλωση για να αποκαταστήσει την αλήθεια και συνάμα να επιστήσει την προσοχή στους δημοσιογράφους καθώς και στους φερόμενους ως δημοσιογράφους ότι είναι άδικο να παραποιείται η αλήθεια με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.

Και πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη των «fake news» που μετέδωσαν οι παριστάμενοι στην εκδήλωση την σκυτάλη έλαβαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές και τα σχόλια έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής – με την υψηλού επιπέδου εκδήλωση προς τιμή του διακεκριμένου επιστήμονα και ευπατρίδη Δρα Κυριάκου Αθανασίου – ανέτρεψε τα δεδομένα και ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ότι η οργανωμένη ομογένεια είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη και συστρατευμένη με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, με την Ελλάδα και την Κύπρο και συνεχίζει τον αγώνα της για την επίλυση του Κυπριακού και για την διατήρηση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, ταυτότητας και παραδόσεων και την μεταλαμπάδευση τους στις νεότερες γενιές.

Και είναι προς τιμή του προέδρου Κυριάκου Παπαστυλιανού και της νεότερης γενιάς των στελεχών που είναι αποφασισμένοι να μην «αφήσουν μύγα στο σπαθί τους» και να πουν «τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη» που λέει και ο πάνσοφος λαός.

Κι αυτό διότι όπως ο «ήλιος δεν σκεπάζεται με τον κόσκινο» έτσι και το βίντεο της ομιλίας του κ. Ελπιδοφόρου τους διαψεύδει.  

Τα επικριτικά σχόλια στα Τουρκικά Social Media

Η ανακοίνωση

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής:   

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευση της για την άδικη και αβάσιμη κριτική που έγινε στο περιεχόμενο της ομιλίας του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου κατά τη διάρκεια του τιμητικού δείπνου της 23ης Σεπτεμβρίου.

Μετά από ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα στα social media, τα οποία άφησαν  λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη οφείλουμε να συγχαρούμε δημοσίως τον Σεβασμιότατο για την εμπνευσμένη, εύστοχη και συνάμα τολμηρή προσφώνηση του.

«Όλοι εμείς διεκδικούμε δικαιοσύνη για την Κύπρο. Επιδιώκουμε Ειρήνη. Και γι’ αυτό το λόγο δεν θα σταματήσουμε πότε να ζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και τον τερματισμό της κατοχής των ήμισυ περίπου εδαφών της Κύπρου. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου. Η ενότητα πρέπει να υπερισχύσει. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κυριαρχήσει. Και όταν αυτό επιτευχθεί τότε ένα λαμπρό μέλλον θα διασφαλιστεί για πολλές επερχόμενες γενιές».

Τα επικριτικά σχόλια στα Τουρκικά Social Media

Η εν λόγω αναφορά του κ.κ. Ελπιδοφόρου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία και χιονοστιβάδα αρνητικών και εχθρικών σχολίων στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και στα «social media».

Ολόκληρη η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου: https://youtu.be/aWCiTrnHXxg

Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/apostomotikes-oi-apantiseis-ton-omogenon-tis-ekklisias-kai-tis-kyprou-ston-erdogan/

Τα επικριτικά σχόλια στα Τουρκικά Social Media
Τα επικριτικά σχόλια στα Τουρκικά Social Media
-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.