Διαμαντής Τουρτούλης – Adam W Tourtoulis (1944 – 2019)

  0

  Ο λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και ένας από τους πρώτους στυλοβάτες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Αστόριας Διαμαντής Τουρτούλης (Adam W. Tourtoulis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η χαροκαμένη σύζυγός του Ελευθερία Τουρτούλη λίγες ώρες μετά το θάνατό του ανήρτησε τη φωτογραφία του στη σελίδα της στο Face Book και ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση. Οι συγγενείς και οι φίλοι εξέφρασαν τα συλλυπητήρια και η Ελευθερία έγραψε: «Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τα αισθήματα και τις ευχές σας. Ήταν πραγματικά καλός άνθρωπος που έφυγε νωρίς, χωρίς να υποφέρει, την ώρα που διάβαζε στο computer…….»

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2019, από τις 3.00 – 5.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 1ης Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.30 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33rd Street Astoria, N.Y., 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y. 11370.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ελευθερία το γένος Φραντζεσκάκη, τα παιδιά Βασίλειο και Γιάννη, τον αδελφό του Γιώργο, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1944 στον Πλάτανο της Λέρου. Οι αείμνηστοι γονείς του Βασίλειος Τουρτούλης και Αγγελική το γένος Φραντζέσκου έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, την Ευφροσύνη, τον Βασίλειο, και τον Γεώργιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο πατέρας του είχε έρθει στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 50. Εργάστηκε ως ράφτης και με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να αποκτήσει το δικό του στεγνοκαθαριστήριο στο Μανχάταν. Το 1958 αξιώθηκε να φέρει τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά και έκανε το παν για να σπουδάσουν και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες και μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

  Ο αείμνηστος σπούδασε και εργάστηκε όλη του τη ζωή στις τηλεπικοινωνίες και μάλιστα συνταξιοδοτήθηκε από τη Verizon. Η ευρυμάθειά του και η αγάπη του για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό εξέπληττε τους πάντες και αρκετοί φίλοι τον αποκαλούσαν κινητή βιβλιοθήκη.

  Ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να στηρίξουν το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και αναλάμβανε, ότι είχε σχέση με τον φωτισμό και τον ήχο. Εκεί το 1975 γνώρισε την Ελευθερία Φραντζεσκάκη από τα Χανιά που είχε έρθει για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές και εργάζονταν στην ελληνική – την εποχή εκείνη – τράπεζα «Atlantic Bank».

  Τα κοινά ενδιαφέροντά τους και κυρίως η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό έφεραν τους δύο νέους πολύ κοντά. Ερωτεύτηκαν και στις 19 Μαϊου 1979 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα στον ιερό ναό των Αγίων Γεωργίου και Αικατερίνης στο Ντίτμαρς.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά το Βασίλειο και το Γιάννη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Διαμαντής προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΚΕΠ μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ η Ελευθερία συνεχίζει την αποστολή της.

  Ο πρώην διευθυντής του Πρώτου Γεωγραφικού Διαμερίσματος του Κουίνς, Τζορτζ Ντέλης, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξήρε την προσφορά του εκλιπόντα και τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξή του η Ελευθερία δε θα μπορούσε να προσφέρει όσα προσέφερε στο ΚΕΠ, στους αγώνες της ομογένειας για τα εθνικά μας θέματα και στις πολιτικές εκστρατείες υπέρ των ομογενών και φιλελλήνων υποψηφίων.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού  (Greek Cultural Center 26-80 30th Street, B #2 Astoria, NY 11102) είτε στο St Jude Children’s Research Hospital, 501 St. Jude Place Memphis T.N. 38105.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.