Μεγάλο ενδιαφέρον για το περίπτερο της Ελλάδας στη «NYT Travel Show» (βίντεο)

0
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ και ο γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκθέτες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το περίπτερο της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση «New York Times Travel Show 2019» βρίσκονταν σε περίοπτη θέση και κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων, όσο και των χιλιάδων το επισκεπτών. Η Ελλάδα ήταν ασημένιος χορηγός και το περίπτερό της βρίσκονταν αμέσως μετά το περίπτερο της Ινδίας που ήταν ο μέγας χορηγός της έκθεσης που φιλοξενήθηκε στο  «Jacob K. Javits Center» του Μανχάταν από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 έως και το απόγευμα της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου.

Το περίπτερο διοργανώθηκε από το Γραφείο του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ναυπλίου, το Δήμο Ύδρας, το Δήμο Καβάλας, My Greek Friend S.A., Online Travel Agency, www.MyMykonosBest.eu, www.SantoriniBest.eu.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=hkm4j6lXRzA&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, η πρόεδρος της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» εξέφρασε την ικανοποίησή του και μεταξύ άλλων τόνισε: «Κατ’ αρχήν βλέπω πολύ κέφι και χαμόγελα στον κόσμο. Το περίπτερο της Ελλάδας βρίσκεται σε περίοπτη θέση και οι επισκέπτες με το που μπήκαν μέσα στάθηκαν στο περίπτερό μας».

Από αριστερά διακρίνονται οι Τασούλα Χριστοφίδη, Τασούλα Μαναρίδου και Τζον Κλάδος.

Ερωτηθείς για την πορεία του τουρισμού επεσήμανε: «Η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις καλύτερες. Είχαμε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλάμε για ρεκόρ και φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα προσέλευσης από τις ΗΠΑ. Μέσα από την προβολή που κάνουμε και μέσα από την παρουσία μας σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που γίνονται σε όλες τις πολιτείες προσδοκούμε να προσελκύσουμε τόσο την ομογένεια, όσο και τους υπόλοιπους Αμερικανοί τουρίστες. Κι αυτό διότι οι Αμερικανοί τουρίστες διαμένουν περισσότερο χρόνο, προτιμούν τον τουρισμό πολυτελείας, είναι πολύ καλοί άνθρωποι».

Όσον αφορά τις πρώτες ενδείξεις του 2019 επεσήμανε: «Όταν κατακτούμε έναν στόχο αμέσως σχεδιάζουμε τον επόμενο. Τα μηνύματα από τις εκθέσεις του Λονδίνου και από τις συνομιλίες με τους τουριστικούς πράκτορες είναι ενθαρρυντικά και πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και το 2019 αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 10%».

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας χαρακτήρισε την έκθεση γιορτή του τουρισμού στη Νέα Υόρκη και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική έκθεση, πολύ υψηλού επιπέδου και η Ελλάδα μας κάθε χρόνο κατέχει εξέχουσα θέση. Εφέτος το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας μιλάει από μόνο του. Οι τάσεις είναι αυξητικές, η ποιότητα των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, άρα είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και να προσελκύσουμε περισσότερο τουρισμό».

Από αριστερά διακρίνονται οι Τασούλα Χριστοφίδη, Τασούλα Μαναρίδου και Τζον Κλάδος.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των βιζών Σέγκεν επεσήμανε: «Οι βίζες προφανώς έχουν αυξηθεί, αλλά δεν αφορούν Αμερικανούς πολίτες, διότι αυτοί πηγαίνουν στην Ελλάδα  χωρίς βίζες. Εμείς δίνουμε αυξημένο αριθμό θεωρήσεων Σέγκεν για πολίτες τρίτων χωρών που μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Αμερική και αυτός ο αριθμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος».

Η διευθύντρια του ΕΟΤ  Γρηγορία Καματερού επεσήμανε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, διότι είμαστε ασημένιοι χορηγοί της έκθεσης, που είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Ανατολική Ακτή. Είμαστε πολλοί ευχαριστημένοι ως ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, γιατί το 2018 ξεπεράσαμε το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες. Σημειώσαμε διψήφια άνοδο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι».

Η πρόεδρος της «Atlantic Bank» και συνάμα πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νάνσυ Παπαϊωάννου επεσήμανε: «Ο τουρισμός είναι ένας από τους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση και μάλιστα είναι ασημένιος χορηγός της. Το περίπτερο βρίσκεται σε περίοπτη θέση και το επισκέπτεται πολύς κόσμος. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλοι ομογενειακοί φορείς είναι εδώ για να ενισχύσουν τον ελληνικό τουρισμό».

Ο «πρέσβης» των Κυκλάδων και της Κρήτης Κώστας Σκαγιάς επεσήμανε ότι συμμετέχει για τέταρτη χρονιά προωθώντας τον τουρισμό της Μυκόνου και τόνισε: «Η έκθεση αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο συνάντησης με τους Αμερικανούς, διότι μας παρέχει τη δυνατότητα να προβάλλουμε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη που είναι ήδη γνωστές. Πάντοτε με αυτές τις δύο ναυαρχίδες να υποστηρίξουμε και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου».

Το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού.

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου «Travel Leaders Group» Πέτρος Βλήτας απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε: «Ως ομογενείς πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, διότι το περίπτερο της Ελλάδας δείχνει την πραγματική εικόνα της γενέτειρας, ως μιας ασφαλούς χώρας. Η χώρα μας είναι πρώτη στον τουρισμό. Είναι μια χώρα που έχει ανοικτές τις πόρτες και υποδέχεται τους τουρίστες από όλον τον κόσμο».

«Το περίπτερο της Ελλάδας έχει πολύ κόσμο και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει τη δύναμη της Ελλάδας. Ελπίζουμε για μια ακόμη φορά εφέτος ο τουρισμός να είναι κορυφαίος. Πρέπει και εμείς να είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους τουρίστες. Εμείς ως ομογένεια και ως επιχείρηση θα βοηθήσουμε», κατέληξε ο κ. Βλήτας.

Ο Πέτρος Ζήσιμος, διευθυντής του «Hellenic Holidays» επεσήμανε ότι η εταιρεία τους συμμετέχει από το 2008 με το δικό της περίπτερο.

«Εφέτος βλέπουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και για του φαγητού και τις γευσιγνωσίας κρασιών. Το Hellenic Holidays προσφέρει ταξιδιωτικά πακέτα για την Ελλάδα, διοργανώνει πακέτα αναψυχής με καταμαράν και τώρα ξεκινούν και μαθήματα μαγειρικής στην Κρήτη και στη Σαντορίνη».

Homeric Tours

Το «Homeric Tours», ένα από τα μεγαλύτερα και τα αρχαιότερα τουριστικά γραφεία συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά με το δικό του περίπτερο. Η αντιπρόεδρός του Τασούλα Χριστοφίδη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της έκθεσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η έκθεση πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν φασαρίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη γύρω περιοχή ούτως ώστε να διατηρηθεί η καλή πορεία του τουρισμού του έτους 2018. Το 2018 η κίνηση από την Αμερική πήγε πολύ καλά και ελπίζουμε και ευχόμαστε το 2019 να διατηρηθούν οι αυξητικές τάσεις».

Το «Homeric Τοurs» τον ερχόμενο μήνα θα γιορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο. Ερωτηθείσα για το μυστικό της επιτυχίας η κ. Χριστοφίδη επεσήμανε ότι οφείλεται στον ιδρυτή και οραματιστή του, στο Νίκο Τσακανίκα που πίστεψε και επένδυσε σε τούτη την αγορά ακόμη και σε περιόδους που οι άλλοι λόγω του αντιαμερικανισμού που κυριαρχούσε στη γενέτειρα είχαν εγκαταλείψει την αμερικανική αγορά.

«Στις επιχειρήσεις και ειδικά στον κλάδο του τουρισμού δεν υπάρχουν πολλά μυστικά.  Το μυστικό της επιτυχίας του «Homeric Tours» έγκειται στη σκληρή δουλειά, στο σεβασμό στον πελάτη και πάνω από όλα στην αγάπη και στην αφοσίωση στον προορισμό που για εμάς είναι η Ελλάδα», κατέληξε.

Ο διευθυντής πωλήσεων του Homeric Tours, Τζον Κλάδος επεσήμανε ότι συμμετέχει για τρεις δεκαετίες.

«Εφέτος λάβαμε πολύ καλά μηνύματα από τους πελάτες μας – ομογενείς και Αμερικανούς – που πήγαν στην Ελλάδα και αυτό αποτελεί έναν πολύ καλό οιωνό για την επικείμενη τουριστική σεζόν», πρόσθεσε.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.