Κοπή πίτας Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν (βίντεο)

0
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελένη Ψαρά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των μελών της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν στην εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας για την κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου 2019 στην κοινοτική αίθουσα, στην οποία υπήρξε το αδιαχώρητο.

Οι ομογενείς το πρωί παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία λειτουργία, την Αρτοκλασία και το μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής των Πίτερ Πανόπουλου, Ηλία Φιλιππίδη, Εμμανουήλ Σκουλά, Σταυρούλα Πολίτη, Πολυξένη Χρήστου, Λάζαρου Χρήστου και Αριστοτέλη Ντουσμάνη.  

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=qYZUSalgRek&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεράσιμος Μακρής, ανέπεμψε την προσευχή και εστίασε την προσοχή του στο πολυδιάστατο έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, καθώς επίσης και στην απόφασή τους να προσφέρουν τα έσοδα της εν λόγω εκδήλωσης στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης.

«Εκκλησία χωρίς ποιμαντικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο δεν έχει καμιά αξία», επεσήμανε ο π. Γεράσιμος και εστίασε την προσοχή του στη βοήθεια που προσφέρει η Φιλόπτωχος και η κοινότητα στους πάσχοντες και σε άτομα που έχουν πράγματι ανάγκη.

Στο κέντρο διακρίνεται ο π. Γεράσιμος Μακρής ενώ ευλογεί και κόβει τη βασιλόπιτα.

Παράλληλα κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του αποκριάτικου γλεντιού που θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα. Το φλουρί έπεσε στην πρόεδρο της κοινότητας Ελένη Φήκια.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελένη Ψαρά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα στελέχη και τα μέλη της Φιλοπτώχου που εργάστηκαν για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης.

Η κ. Ψαρά αναφέρθηκε στη συμμετοχή του χορευτικού της κοινότητας στο φεστιβάλ «Παράδοση» που διοργανώθηκε το Σάββατο στο Κολέγιο του Κουίνς, καθώς επίσης και στην τελετή ορκωμοσίας του πολιτειακού γερουσιαστή Άντριου Γουναρδή, που ως γνωστόν μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας και αποφοίτησε από το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή».

Η πρόεδρος της κοινότητας, Ελένη Φήκια συνεχάρη την πρόεδρο και τα στελέχη της Φιλοπτώχου για το θεάρεστο έργο και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να συμμετέχουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η κοινότητα και να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας που έλαβε χώρα από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Στιγμιότυπο από τη Θεία Λειτουργία.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.