Χρήστος Κύρκος – Chris Kirkos (1938 – 2018)

    0

    ΣΙΚΑΓΟ. Ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Χρήστος Κύρκος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 στο νοσοκομείο «University of Chicago Hospice» έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο και τα παιδιά του.

    Το πρωί της Δευτέρας, 30 Απριλίου 2018 οι συγγενείς και οι φίλοι συγκεντρώθηκαν στον Ναό του Αγίου Γεωργίου του Σικάγου (2701 N. Sheffield Ave., Chicago, IL 60614) προκειμένου να προσκυνήσουν την σορό του και να παρακολουθήσουν την Νεκρώσιμη Ακολουθία.

    Ο θάνατός του καταλυπεί την επί 55 ετών σύζυγό του Ελευθερία το γένος Γκέκα, τα παιδιά τους Εύη (Eve) και Νικόλαο Γερούλη, Μπιλ και Μέλανι Κύρκου, Στέιση και Ντένη Νικολόπουλο, τα εγγόνια Tasha, Elly, Gabriella, George, Alexandra, Steven, Chris και Lea, τις αδελφές Ευδοξία Κούμπη και Σοφία Μπέκαρη, τις κουνιάδες Ελένη Αναστάς και Βίκυ και Denis Fachard, τα ανίψια, τα εξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Βόρειο Ηπειρο.

    Ο εκλιπών γεννήθηκε στους Σχωριάδες της Βορείου Ηπείρου και ο ίδιος συχνά χαριτολογούσε λέγοντας ότι γεννήθηκε είτε τον Δεκέμβριο, είτε τον Ιανουάριο του 1938 είτε του 1939 και μετά τον πόλεμο η οικογένειά του δεν άντεξε το κομμουνιστικό καθεστώς και αποφάσισαν να δραπετεύουν.

    Ο εκλιπών ήρθε στην Αμερική το 1956 και έκανε διάφορες δουλειές. Το 1965 με την σύζυγό άνοιξαν το πρώτο κατάστημα καλλυντικών το «Lorraine’s Beauty Shop», το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία για άλλα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

    Ο Χρήστος Κύρκος ασχολήθηκε με τα κοινά και μάλιστα έπαιξε ηγετικό ρόλο στον αγώνα της ομογένειας για το Βορειοηπειρωτικό.

    Το 30ο συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας το οποίο συνήλθε τον Φεβρουάριο του 1997 στο Κλiαργουότερ της Φλόριδας τον εξέλεξε πρόεδρο της οργάνωσης.

    Οι επιτυχίες της πρώτης θητείας έδωσαν το έναυσμα στους αντιπροσώπους των Ηπειρώτικων Συλλόγων που συμμετείχαν στο 31ο συνέδριο που συνήλθε από τις 30 Ιουνίου έως της 3 Ιουλίου 1999 στον Αγιο Φραγκίσκο να ανανεώσουν την εντολή τους και ο εκλιπών ηγήθηκε δύο θητείες (τέσσερα συναπτά έτη) της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

    Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας (προ 16 ετών) ο εκλιπών υπέστη καρδιακή προσβολή και παρέμεινε δέκα μέρες σε κώμα. Οι θεράποντες ιατροί στο Loyola University Hospital κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή και εξ άλλου έλεγε συχνά ότι «αναστήθηκε» όπως ο Ιησούς.

    Ο αείμνηστος ήταν ευπατρίδης και χαρισματικός ηγέτης, αξιολάτρευτος σύζυγος, πατέρας και παππούς.

    -Advertisement / Διαφήμιση-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.