Φίλιππoς Κούκουρας – Phillip Koukouras (1932 – 2018)

  0

  Ο Φίλιππος Κούκουρας (Phillip Koukouras) την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών στο νοσοκομείο «Trumbull Memorial Hospital» του Γουόρεν Οχάιο, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, τα  παιδιά και τα εγγόνια. 

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Φλώρα Κούκουρα, τα παιδιά τους Σμαράγδα (Sam) και George Callow, Πένυ και Λούη Βαρδάβα, τα εγγόνια Jaclyn και Dimitri Callow, Alexis και Kristen Vardavas, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής 29ης  Απριλίου από τις 2-4 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Peter Rossi & Son Memorial Chapel» στην διεύθυνση 1884 North Road NE, Warren, Ohio 44483.

  Στις 2.45 θα λάβει η επιμνημόσυνη δέηση της AHEPA (AHEPA Service) και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

  Οι συγγενείς και οι φίλοι το πρωί της Δευτέρας, 30 Απριλίου, στις 11.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον Ιερό του Αγίου Δημητρίου του Γουόρεν Οχάιο (429 High St NE, Warren, OH 44481) προκειμένου να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία την οποία θα ψάλει ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Κωνσταντίνος Βαλαντάσης και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Oakwood Cemetery» της εν λόγω πόλης.

  Ο εκλιπών, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» η κόρη του Πένυ Βαρδάβα γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1932 στην Λίνδο της Ρόδου, Οι αείμνηστοι γονείς του, Θεόδωρος και Παναγιώτα Κούκουρα, έφεραν στον κόσμο και έναν άλλο γιο τον αείμνηστο Νικόλαο Κούκουρα.  

  Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε η κόρη του, μεγάλωσε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Στις 12 Ιανουαρίου 1964 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Φλώρα το γένος Φιλιππή με την οποία απέκτησαν δύο κορίτσια, την Σμαράγδα και την Πένυ.

  Το 1970 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκε στο Γουόρεν Οχάιο, όπου εργάστηκε για δύο περίπου δεκαετίες στην «General Motors» στην συναρμολόγηση των προφυλακτήρων.

  Μετά την συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με την ανατροφή των εγγονιών του και συνάμα προσέφερε τις υπηρεσίες του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου ως μέλος και πολλά χρόνια ως σύμβουλος. Παράλληλα συμμετείχε στις εκδηλώσεις της AHEPA (Yasou Club) και του Παρροδιακού Συλλόγου.

  Ο εκλιπών, όπως επεσήμανε η κόρη του, είχε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, καθώς επίσης και στον Αμερικανικό και μάλιστα ήταν βετεράνος του πολέμου στην Κορέα.

  Η οικογένεια καλεί συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο Ταμείο Υποτροφιών του Παρροδιακού Συλλόγου του Γουόρεν Οχάιο.  Παράλληλα τους καλούν να υπογράψουν το βιβλίο των επισκεπτών που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τελετών www.peterrossieandsonfh.com.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.