Νικόλαος Καραγιώργης – Nicholas J Karagiorgis (1938 – 2019)

    0

    Ο Νικόλαος Ι. Καραγιώργης (Nicholas J. Karagiorgis) την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

    Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2019, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Bizub-Quinlan Funeral Home στη διεύθυνση 1313 Van Houten Avenue, Clifton, NJ 07013.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη διεύθυνση 818 Valley Rd., Clifton, NJ 07013.

    Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «Hillside Cemetery» στη διεύθυνση 742 Rutherford Avenue Lyndhurst, NJ US 07071.

    Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Μαριγώ Καραγιώργη, το γένος Λαχανά, τα παιδιά Βασιλεία και Γεώργιο Βασταρδή, τα εγγόνια Μαριγώ – Σοφία Μίχαλου, Γεώργιο Μίχαλο, Μρία και Νίκο Καραγιώργη, τα αδέλφια, τους κουνιάδους, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

    Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1938 σε μια πολύτεκνη οικογένεια στα Νικιά της Νισύρου. Οι γονείς του Ιωάννης Καραγιώργης και Καλλιόπη το γένος Νοταρίδη έφεραν στον κόσμο εννέα παιδιά και συγκεκριμένα τους Ευδοξία, Άννα, Ελλάς, Μαρίκα, Ελεονώρα, Ειρήνη, Παντελή, Αθηνά και Νικόλαο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

    Σε ηλικία δέκα επτά ετών ο Νικόλαος ακολούθησε το παράδειγμα πολλών συμπατριωτών του και ήρθε στην Αμερική για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του και να εξασφαλίσει την προίκα για να παντρευτούν οι αδελφές του.

    Εργάστηκε σκληρά στα εστιατόρια αρχικά ως πιατάς και στη συνέχεια καθώς μάθαινε τη αγγλική γλώσσα και τα μυστικά του επαγγέλματος ανέβαινε ένα – ένα τα σκαλιά. Έγινε σερβιτόρος και διευθυντής και σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε το δικό του εστιατόριο, το φημισμένο «Rutt’s Hut» στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης.

    Το 1964 παντρεύτηκε την Μαριγώ το γένος Λαχανά που κατάγονταν από την Κάρπαθο. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τη Βασιλεία και τον Ιωάννη και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Τους δίδαξε την ελληνική γλώσσα και τους εμφύσησε την αγάπη για την Κάρπαθο και τη Νίσυρο.​

    Επειδή ο ίδιος λόγω της φτώχειας δεν μπόρεσε να σπουδάσει επένδυσε όσο ελάχιστοι στη παιδεία των παιδιών του και μετέπειτα των εγγονιών του.

    Η Βασιλεία είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Βασταρδή και είναι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Limani Seafood Grill» στο Ουέστφιλντ της Νέας Ιερσέης το οποίο έχει αποσπάσει ευμενείς κριτικές από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένης και της New York Times και αρκετά βραβεία.

    O μονάκριβος γιος του Ιωάννης, o οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, προ τριών περίπου ετών απεβίωσε πρόωρα σε ηλικία 41 ετών. Αν και ο πόνος και η θλίψη ήταν αβάστακτοι ο Νικόλαος αντλούσε δύναμη από την ορθόδοξη πίστη και κάθε Κυριακή έψελνε στον ιερό ναό των Αγιων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ.

    Ο Νικόλαος ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και μάλιστα έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Καρπαθίων της Νέας Ιερσέης. Επί δικής του προεδρίας διενήργησαν έρανο για την ανέγερση της Εκκλησίας της Αγίας Πελαγίας στην Κάρπαθο και κάθε φορά που επισκεπτόταν το νησί έψελνε στην Αγία Πελαγία. Παράλληλα είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Σύλλογο των Νισυρίων και μάλιστα είχε υπηρετήσει και στο συμβούλιο. 

    Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος και υπόδειγμα οικογενειάρχη και επιχειρηματία.  Ήταν χαρισματικός, μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι.

    Αιωνία του η μνήμη.

    -Advertisement-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.