ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής Δήμαρχος Νισυρίων Δρ. Χριστοφής Κορωναίος μέσω ενός μηνύματος προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τις ευχές προς τους αποδήμους Νισυρίων για το νέο έτος 2020 και μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι υποσχέσεις που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανοικτής συγκέντρωσης στο Νισυριακό Σπίτι στην Αστόρια υλοποιούνται βήμα – προς βήμα.

Μεταξύ αυτών και η τσιμεντόστρωση του δρόμου από το Μανδράκι στο μοναστήρι του Σταυρού και στο Ηφαίστειο.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Δρ. Κορωναίου: “Το 2019 υπήρξε καθοριστικός χρόνος για τη Νίσυρο. Ο λαός της Νισύρου στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου έδωσε περίτρανη νίκη στην Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ) και έτσι εξασφαλίστηκε η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Νισύρου δίνοντας δύναμη, ελπίδα και προοπτική σε όλες και όλους τους απανταχού Νισύριους. Τη χρονιά που φεύγει ολοκληρώθηκε η θεμελίωση για τα μεγάλα έργα της ύδρευσης των οικισμών Εμπορειού και Νικειών, για τον βιολογικό καθαρισμό, για την ύδρευση-αποχέτευση Πάλων, για την ύδρευση αποχέτευση Μανδρακίου, για το λιμάνι, για την σύνδεση της Νισύρου με υδροπλάνα, για τα Δημοτικά λουτρά. Η νέα χρονιά του 2020 που ανατέλλει θα αποτελέσει χρονιά για ακόμη μεγαλύτερες τομές στην υλοποίηση έργων καθοριστικής σημασίας για τη Νίσυρο.

Εύχομαι το 2020 να είναι γεμάτο υγεία, δημιουργία, οικογενειακή ευτυχία και αγάπη. Εύχομαι το 2020 να αποτελέσει την αρχή μιας δεκαετίας ειρήνης, προόδου, δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και περιβαλλοντικής προστασίας για τη Νίσυρο μας, την Ελλάδα μας και όλο τον κόσμο’, καταλήγει το μήνυμα.

Τσιμεντόστρωση δρόμου

Στη σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του έτους 2019, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νισύρου με απόφασή του κατά πλειοψηφία ενέκρινε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νισύρου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί από το Μανδράκι στο μοναστήρι του Σταυρού και στο ηφαίστειο.

Το ηφαίστιο της Νισύρου. Η γραφική παραλία της Νισύρου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.

Το σπουδαίο αυτό  έργο που θα συνδέσει τη Νίσυρο περιμετρικά το εκτελεί η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας και βρισκόμαστε στην μέση για την ολοκλήρωση του. Η νέα Προγραμματική Σύμβαση δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του έργου της τσιμεντόστρωσης με στόχο εντός του έτους 2020 να έχει ολοκληρωθεί.

Το κόστος του έργου για το Δήμο είναι περίπου το 1/5 του κόστους που θα στοίχιζε η τσιμεντόστρωση εάν δεν εκτελείτο από τη ΜΟΜΚΑ. Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί την ΜΟΜΚΑ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στο νησί μας.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση του στο νησί μας και για την συμβολή του στην προώθηση όλων των έργων ανάπτυξης του τόπου μας.

Το νησί της Νισύρου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.

Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης έγινε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τα 4 μέλη της αντιπολίτευσης που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, ήτοι : Παναγιώτης Γιαννάκης-Μάρτιν, Εμμανουήλ Καρακωνσταντίνος, Χαράλαμπος  Διακομιχάλης και  Άννα Κατσιματίδου.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κανένας πολίτης της Νισύρου που δεν θέλει την πρόοδο του τόπου μας και την εκτέλεση τέτοιων έργων. Η καταψήφιση αυτού του έργου από τη λεγόμενη αντιπολίτευση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αποκοπή τους από την κοινωνία και το ρόλο τους ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Η γραφική παραλία της Νισύρου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.