ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο θα απονεμηθεί το 24ο Φειδιππίδειο Βραβείο. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα βραβεία το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο από τον κοινωφελή οργανισμός G.A.E.P.I.S. (Greek American Educational Public Information System) και το κοινωφελές ραδιόφωνο Cosmos FM 91.5.  

Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που θα παρατεθεί το βράδυ του της Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2020 στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Το επίσημο δείπνο για την απονομή του Φειδιππίδειου Βραβείου, αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης και ένα από τα ελάχιστα τα οποία έχουν πανομογενειακό και συνάμα παναμερικανικό χαρακτήρα.

Κι αυτό οφείλεται στον κοινωφελή χαρακτήρα του ελληνικού ραδιοφώνου που για 33 συναπτά έτη ενημερώνει, διαπαιδαγωγεί και ψυχαγωγεί τους ομογενείς και συνάμα έχει καταστεί σταθερός δίαυλος επικοινωνίας της ομογένειας με τη γενέτειρα και τον απανταχού ελληνισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ ανάβει το φιτίλι της καντίλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η διοίκηση του κοινωφελούς οργανισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, αποφάσισε να βραβεύσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο για τον αγώνα του για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και την προβολή των δικαίων τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ενθρονίστηκε στις 22 Ιουνίου 2019 και η ανάληψη των καθηκόντων έγινε σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η ανάληψη των καθηκόντων του αναπτέρωσε τις ελπίδες των ομογενών για την αποκατάσταση της διαφάνειας στους κόλπους της Εκκλησίας και την επανέναρξη των εργασιών για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Ο τιμώμενος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει κάνει σημαία τη διασφάλιση της διαφάνειας και την προώθηση της ελληνικής παιδείας.

Στο στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας, από αριστερά διακρίνονται οι Στέλιος Τακετζής, διάκων Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Ιωάννα Γιαννοπούλου και Χρύσα Αβράμη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Το Φειδιππίδειο Βραβείο θεσπίστηκε το 1994 και μέχρι στιγμής έχουν βραβευτεί 23 διαπρεπείς ομογενείς, Έλληνες και φιλέλληνες μεταξύ των οποίων οι Ζυλ Ντασέν (Jules Dassin) και το Ιδρυμα Μελίνας Μερκούρη (Melina Mercouri Foundation), Μίκης Θεοδωράκης (Mikis Theodorakis), Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη (Gianna Angelopoulos-Daskalaki), Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή (Dimitrios and Georgia Kaloidis), Μιχάλης Κακογιάννης (Michael Cacoyiannis), Τζον και Μάργκο Κατσιματίδη (John and Margo Catsimatides), Ντένης Μιλ (Dennis Mehiel),  το Ωνάσειο Ιδρυμα (A. S. Onassis Foundation) ο καθηγητής Εντμουντ Κίλι (Prof. Edmund Keely), ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Πολ Σαραμπάνης (Senator Paul S. Sarbanes), Κυριάκος Τσακόπουλος (Kyriakos Tsakopoulos), Δρ. Τζον Μπραδήμας (Dr.John Brademas), Σωκράτης Κόκκαλης (Socrates Kokkalis), Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης (Dr. Konstantinos Papadakis), Θεόδωρος Σπυρόπουλος (Ted Spyropoulos),  Γιάννης Μαρκόπουλος (Yannis Markopoulos), Μάριος Φραγκούλης (Mario Frangoulis), Νίκος Μουγιάρης (Nikos Mouyiaris), Μερκούριος Αγγελιάδης (Merkourios Angeliadis), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Giannis Antetokounmpo) και Μιχάλης Ψαρρός (Michael Psarros). 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.