«Ζωντανεύει» παραμυθένιες εικόνες σε κοιλιές εγκύων

0
Στιγμιότυπο από το έργο. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (ΑΠΕ- ΜΠΕ) Ο μικρός πρίγκιπας, ονειρεμένα παραμύθια, νεράιδες και υπέροχα λουλούδια «ζωντανεύουν» όχι σε κάποιο καμβά ζωγραφικής, αλλά στις κοιλιές εγκύων, που διανύουν μια από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής τους. Αυτού του είδους η ζωγραφική, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αισθητικός/μακιγιέζ Αθανασία Μπουλιώνη από τη Θεσσαλονίκη, κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς την επιλέγουν ολοένα και περισσότερες μέλλουσες μαμάδες.

«Η διαδικασία αυτή με γεμίζει με χαρά! Νιώθω ότι με την τέχνη μου προσφέρω επίσης χαρά στη μέλλουσα μαμά», λέει η κ. Μπουλιώνη και περιγράφει τη «μαγική στιγμή, όταν το μωράκι μέσα στην κοιλιά τής μητέρας κουνιέται και μας γεμίζει χαμόγελα και πολύ όμορφα συναισθήματα, κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής!».

«Η ιδέα αυτή ξεκίνησε όταν η αδερφή μου ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί της. Τη ρώτησα αν θέλει να ζωγραφίσω επάνω στην κοιλιά της. Φωτογραφίσαμε το αποτέλεσμα από μερικά σχέδια που ζωγράφισα και το επαναλάβαμε και στη δεύτερη εγκυμοσύνη της. Έφτιαξε κάδρα με τις φωτογραφίες και τις στόλισε στα παιδικά δωμάτια», αναφέρει η κ. Μπουλιώνη, επισημαίνοντας πως το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός της μέλλουσας μαμάς, όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο, είναι γι’ αυτήν η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Μια έγκυος με την ζωγραφιά. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

Δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις

«Η μέλλουσα μητέρα νιώθει χαρά και ενθουσιασμό σε όλη την διαδικασία. Μένουν ανεξίτηλες οι αναμνήσεις από την ομορφότερη περίοδο της ζωής μίας γυναίκας», εξηγεί η κ. Μπουλιώνη, η οποία προσπαθεί ν’ αποτυπώσει ζωγραφικά πάνω στην κοιλιά της εγκύου τα συναισθήματα της μητέρας για τη ζωή που μεγαλώνει μέσα της.

Αναφερόμενη στις επιλογές των σχεδίων λέει πως, «είναι συνήθως βάσει των συναισθημάτων που έχουν για το μωρό που έρχεται: από παιδικές ταινίες με κάποιο ιδιαίτερο νόημα, ακόμη και το επάγγελμα του πατέρα του παιδιού ή κάτι χιουμοριστικό, όπως η επιγραφή …“υπό κατασκευήν”. Στα αγοράκια επιλέγουν τον μικρό πρίγκιπα ή μικρά παπουτσάκια με άνθη αμυγδαλιάς, τον πελαργό που φέρνει το μωράκι στον σάκο του και επίσης ανάλογα με την εποχή που έρχεται το μωρό (π.χ. χριστουγεννιάτικα σχέδια)».

Το καλύτερο πρώτο δώρο στο μωράκι τους, λένε μητέρες

Η Ευαγγελία, μητέρα δύο παιδιών, αναφέρει πως «ήταν το καλύτερο πρώτο δώρο στο μωράκι μου να έχει μια υπέροχη ανάμνηση για την περίοδο που ήταν ένα μ’ εμένα. Που η καρδούλα του χτυπούσε μέσα μου. Μια υπέροχη ζωγραφιά για να θυμίζει όλες αυτές τις ημέρες και νύχτες που ήμασταν μαζί».

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Ηλιάδου εξηγεί πως αποφάσισε να ζωγραφίσει την κοιλιά της διότι «μού φάνηκε πρωτότυπο σαν ιδέα καλλιτεχνική που συνοδεύει ένα ευχάριστο γεγονός. Ενθουσιάστηκα πολύ. Επειδή ήθελα να έχω κάτι σαν ενθύμιο, καθώς ήταν το πρώτο μου μωράκι και επίσης αργότερα θα έχω να το δείχνω στην κόρη μου».

Όσο για τη διαδικασία; Όπως λέει η κ. Μπουλιώνη είναι απλή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι υδατοδιαλυτά, χωρίς επικίνδυνες ουσίες, αφού είναι κατάλληλα και για την ζωγραφική προσώπου σε μικρά παιδάκια. Μένουν για όση ώρα διαρκεί η φωτογράφιση και αφαιρούνται με νερό, σημειώνει. Η δε εμπειρία, όπως την περιγράφουν οι ίδιες οι μέλλουσες μαμάδες, είναι μοναδική καθώς προσφέρει κατά έναν τρόπο, μια συναισθηματική σύνδεση μητέρας και εμβρύου μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή απόλυτης ευτυχίας που θα το κρατήσει στην αγκαλιά της.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.