Υποτροφίες, κοπή πίτας και γενική συνέλευση Συλλόγου Αρκάδων Ν.Υ. (βίντεο)

0
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ενώ κόβει τη βασιλόπιτα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Αρκαδικό Σπίτι στην Αστόρια το απόγευμα της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου 2019, είχε πλημμυρίσει από τα μέλη του Συλλόγου καθώς επίσης και από εκείνους που είχαν έρθει πρόσφατα από την γενέτειρα, οι οποίοι προσήλθαν για να αναβιώσουν τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς και της κοπής της βασιλόπιτας, την τελετή απονομής υποτροφιών καθώς επίσης και τη γενική συνέλευση του Συλλόγου.

Η μεγάλη αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά με συνέπεια αρκετοί να απολαύσουν τα πλούσια εδέσματα και πάνω από όλα τη φιλοξενία των ηγετικών στελεχών του Συλλόγου στη πλαϊνή αίθουσα

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ydo4-P16weI&t=6s” width= https=”yes”]

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Βουρνάς, οι αντιπρόεδροι, η γενική γραμματέας Ευαγγελία Σαράφογλου και τα άλλα στελέχη ήταν επί ποδώς, άλλοι υποδέχονταν τα μέλη και όσους ήρθαν από την Ελλάδα και άλλοι βοηθούσαν τους εθελοντές στα σερβιρίσματα.

Αμέσως μετά το γεύμα ο πρόεδρος Χρήστος Βουρνάς καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους, ενότητα, αδελφοσύνη και πρόοδο στον ιστορικό σύλλογό μας κατά τη διάρκεια του έτους 2019.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές που ασχολήθηκαν με την υποδοχή και τα σερβιρίσματα καθώς επίσης και για τους δωρητές του γεύματος.

Οι Αρκάδες ενώ κόβουν τη βασιλόπιτα.

Ο κ. Βουρνάς αναφέρθηκε στους συμπατριώτες τους που έχουν έρθει από την Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Δρ. Δέσποινα Σιόλα, τη διακεκριμένη ογκολόγο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «NYU Langone Medical Center» η οποία είχε έρθει με τους γονείς της Δρ. Ιωάννη και Αικατερίνη Σιόλα και την μόλις οκτώ μηνών κόρη της Πηνελόπη, που όπως επεσήμανε ο κ. Βουρνάς, είναι το νεότερο μέλος του Συλλόγου.

Αμέσως μετά έβαλαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και έκοψαν τη βασιλόπιτα.

Στη συνέχεια απένειμαν τις υποτροφίες στους φοιτητές Ανθή Νταγιάντη, Κωνσταντίνα Τσιόκρη, Βασιλική Κανελλοπούλου και Νικ Ρεβελιώτη.

Γενική συνέλευση

Μετά το γεύμα τα μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην πρώτη γενική συνέλευση του έτους, η οποία είχε ως στόχο την επικύρωση του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2018 και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για το νέο έτος.

Οι προηγούμενες συνελεύσεις ενέκριναν την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανακαίνιση και αξιοποίηση του υπογείου του ιδιόκτητου πολυώροφου κτιρίου για τη δημιουργία ενός μεγάλου υπερσύγχρονου πολυχώρου που θα χρησιμεύει για συνεδριάσεις, για πολιτιστικά δρώμενα και για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας ως βασικό μέλημα τη διασφάλιση της διαφάνειας προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό μέσω του οποίου καλούσε τις αδειούχες και πλήρως ασφαλισμένες εργολαβικές εταιρείες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να προμηθευτούν τα σχέδια για να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Οι προσφορές τους θα αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή και θα γίνει η ανάθεση του έργου.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» ιδρύθηκε το 1931 και είναι ιδρυτικό μέλος της Παναρκαδικής  Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Οι ιδρυτές και οι πρωτεργάτες του Συλλόγου καθώς επίσης και οι ηγεσίες που ακολούθησαν από τότε μέχρι και σήμερα επένδυσαν στο μέλλον του Συλλόγου, καθώς επίσης και στη γενέτειρα. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως και εκατοντάδες άλλα έργα που έχουν γίνει σε όλα σχεδόν τα χωριά της Αρκαδίας φέρουν και τη σφραγίδα των Αρκάδων της Νέας Υόρκης.

Σε πτώτο πλάνο οι Δημήτρης Φίλιος, Απόστολος Λαγός και Χρήστος Βουρνάς.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ήταν και παραμένει η αγορά του Αρκαδικού Σπιτιού στη συμβολή της 27ης Οδού και της 39ης Λεωφόρου στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.