Κοπή βασιλόπιτας Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ήφαιστος» και «Μαρούλα»

0
Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας της ιστορικής Παλλαημνιακής Αδελφότητας "Ηφαιστος" και του Γυναικείου Τμήματος "Μαρούλα.

NEA YOΡΚΗ. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ηφαιστος» και το Γυναικείο Τμήμα «Μαρούλα» το απόγευμα της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου 2019, διοργάνωσαν στο Λημνιακό Σπίτι στην Αστόρια την καθιερωμένη εκδήλωση για την αναβίωση των εθίμων της Πρωτοχρονιάς και της κοπής της βασιλόπιτας.

​Αν και η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, εν τούτοις οι Λημνιοί και οι φίλοι τους παρέμειναν πιστοί στο ραντεβού τους και κατέκλυσαν την αίθουσα.

​Στη γιορτή των Λημνίων παραβρέθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος, π. Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και προσευχήθηκε υπέρ υγείας και μακροημέρευσης των στελεχών και των μελών του Συλλόγου. Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα.

Παρέστη επίσης και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συνάμα πρόεδρος της Επιτροπής παρελάσεως, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τα στελέχη και τα μέλη για τις εκδηλώσεις του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και την παρέλαση της 14ης Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο. Παράλλληλα τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις που συνέρχονται κάθε Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ.

​Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Τραγάρας απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο γενικός γραμματέας Αργύριος Μακρής και οι πρώην πρόεδροι Ελευθέριος Χασάπης, Δημήτρης Βεκιαρέλης και Γιώργος Γιώκος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και συγχάρηκαν την ηγεσία της Μαρούλας για την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν τόσο για την προετοιμασία, όσο και για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

​Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ήφαιστος» είναι ένας από τους αρχαιότερους φορείς της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1906 και εφέτος θα γιορτάσει την 113η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ηφαίστου πλαισιώνεται από τους Νικόλαο Τραγάρα (πρόεδρο) Μανώλη Δεσποτέρη (αντιπρόεδρο) Αργύριο Μακρή (γενικό γραμματέα) Παναγιώτη Δημητρόπουλο (ταμία) και μέλη τους Ελευθέριο Χασάπη, Βασίλειο Καραμόσχο, Βασίλειο Μιτζελιώτη, Νικόλαο Σουρέλο, Νικόλαο Τσουκαλά, Παύλο Βελισσάριο και Αντώνη Ζωγράφο. Επίτιμος πρόεδρος είναι ο Γεώργιος Κωνσταντίνου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.