Δημήτριος Βαρθολομαίος – James-Vartholomeos (1930 – 2019)

  0
  Κερί.

  Ο Δημήτριος Βαρθολομαίος (James Vartholomeos) το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Ιανουαρίου 2019, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Antonopoulos Funeral Home στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ. στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου, στη διεύθυνση 30-11 30th Drive, Astoria, NY 11102.

  Ο ενταφιασμός του θα λάβει χώρα στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση, 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N. Y., 11370.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ορσαλία, τα παιδιά Αντώνιο Βαρθολομαίο και Μαρία το γένος Τσιαμτσιούρη, Νικόλαο Βαρθολομαίου και Ουρανία (Dawn) το γένος Van-Buren, τα εγγόνια Βίκυ και Κώστα Αναστάση, Δημήτρη και Σταματίνα Πετράκη, Σεραφείμ – Νικόλαο, Ορσαλία, τα δισέγγονα Γιώργο, Αντώνη, Δήμητρα και Ειρηνούλα, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος είχε γεννηθεί στις 15 Αυγούστου 1930 στο Κουρέλι της Άνδρου όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Νικόλαος Βαρθολομαίος και Μαρία το γένος  Στρατή έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά την Ασημίνα, την Αθηνά, τον Αντώνιο, το Δημήτριο, το Γεώργιο και τον Θεόδωρο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Δημήτριος, όπως πολλοί συμπατριώτες του επέλεξε το επάγγελμα του ναύτη, διότι ήταν το μόνο επάγγελμα το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να έρθει στην Αμερική και να ζήσει το όνειρό του.

  Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό, όπου γνώρισε το Στέλιο Καζαντζίδη και ένωσαν τις φωνές τους. Μετά το στρατό ο Στέλιος τον προσκάλεσε να πάει στην Αθήνα να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά ο πατέρας του επέμενε και έτσι επέστρεψε στα καράβια.

  Το 1958 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του Ορσαλία το γένος Πασχάλη που κατάγονταν από το Μέσα Βουνί Άνδρου. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Αντώνη το 1959 και το Νικόλαο το 1965.

  Το 1969 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στην Αστόρια. Ο Δημήτριος έκανε διάφορες δουλειές και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο εργοστάσιο παραγωγής πίτσας «Ellios Pizza», ενώ η Ορσαλία εργάστηκε ως καθαρίστρια στα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα».

  Αμφότεροι εργάστηκαν σκληρά και κατάφεραν να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο και έδωσαν τη  δυνατότητα στα παιδιά τους να έχουν μια αξιοζήλευτη επαγγελματική σταδιοδρομία.

  Ο Αντώνης είναι ταμίας του Συλλόγου Ανδρίων Αμερικής και η σύζυγός του Μαρία είναι γραμματέας πρακτικών.

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Καλατζής μέσω μιας ανακοίνωσης στη σελίδα του Συλλόγου στο Face Book εξήρε το σπάνιο του χαρακτήρα του εκλιπόντα και την προσφορά του στο Σύλλογο και εξέφρασε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του, για τη σοφία και πάνω από όλα για την τόλμη του και για την αγάπη του για τη ζωή. Ήταν ευπατρίδης, γενναιόδωρος και φιλόξενος και κατάφερε με αυτές τις αρετές να γαλουχήσει τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα.

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.