ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελευθερία Οίκουτα, η οποία υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση για πάνω από δύο δεκαετίες τα σχολεία της ομογένειας και σμίλεψε ψυχές συμπεριλαμβάνεται στον μακρύ κατάλογο των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων έγινε την Κυριακή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Ξενοδοχείο Ντιβάνι στην Αθήνα από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Η κεντρική επιτροπή ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος. (Κάνετε κλικ στο https://bit.ly/3kTgYn3 για να δείτε τον πλήρη κατάλογο).

Ο Γιώργος Νικητιαδης, αριστερά, ο Βασίλης Πανάγου και η Ελευθερία Οίκουτα. Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

Αμέσως μετά την εκλογή της η κ. Οίκουτα επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για την εμπιστοσύνη του και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα είναι μεγάλη τιμή για τον δημοκρατικό Αρχάγγελο της Ρόδου να επιλεγεί Αρχαγγελίτισσα υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη τους», είπε η Ελευθερία Οίκουτα.

Συνεχίζοντας είπε: «Ανυπομονώ να επροσωπήσω τους συγχωριανούς μου και τον λαό της Δωδεκανήσου. Ο σκοπός μου είναι η συνεργασία και η συστράτευση με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να λυθούν τα καίρια προβλήματα που χρονίζουν στον τόπο μας με μεθοδικότητα, διαφάνεια και συνέπεια. Η εποχή των κενών υποσχέσεων τελειώνει και η ώρα της ευθύνης αρχίζει».

«Καλώ τον ακριτικό λαό της Δωδεκανήσου να στηρίξει την υποψηφιότητα μου και να πορευθούμε μαζί για το καλό του τόπου μας. Η Δωδεκάνησος στο προσκήνιο. Σηκώνουμε τα μανίκια.», κατέληξε η κ. Οίκουτα».

Ο Αντρεας Σπυροπουλος, γραμματέας Κεντρικής Πολιτικης Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κιναλ, ενώ συγχαίρει την Ελευθερία Οίκουτα. Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

Ποιά είναι η Ελευθερία Οίκουτα;

Η Ελευθερία Οίκουτα μεγάλωσε στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Σπούδασε και αποφοίτησε ως εκπαιδευτικός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπηρέτησε 20 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση όπου ανέπτυξε πλούσιο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο.

Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλισμό και δραστηριοποιήθηκε κομματικά στο ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αρχαγγέλου από το 1979.

Το 2000 αποσπάστηκε στα ομογενειακά σχολεία της Νέας Υόρκης.

Ο Γιώργος Νικητιάδης πρώην υφυπουργός τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκανησα, αριστερά, ο Κώστας Σκανδαλιδης πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Ά Αθήνας και η Ελευθερία Οίκουτα. Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την αιγίδα του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για να ενισχύσει το επίπεδο της ελληνικής εκπαίδευσης ως δεύτερης γλώσσας.

Υπηρέτησε μέχρι το 2021 ως δασκάλα και διευθύντρια σε σχολεία της ελληνικής ομογένειας όπου ανέπτυξε πλούσια εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση.

Συνέβαλε σημαντικά με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους στη βελτίωση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα ομογενειακα σχολεία και διέδωσε με πάθος την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στους μαθητές της.

Οι ηγέτες των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για εξαιρετική αφοσίωση στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό της έργο. Ανακηρύχθηκε δασκάλα της χρονιάς 2020 και τιμήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Μετά την επιστροφή της από την Αμερική ζει μόνιμα στον Αρχάγγελο Ρόδου, όπου εξελέγη συντονίστρια Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρχαγγέλου.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ithela-na-lene-thelo-na-gino-san-tin-kiria-eleftheria-kai-to-petiha/  

Ο Αντρεας Σπυροπουλος, γραμματέας Κεντρικής Πολιτικης Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κιναλ, ενώ συγχαίρει την Ελευθερία Οίκουτα. Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.
Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.
-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.