Υπέρ της διαγραφής των φοιτητικών δανείων τάχτηκε ο ηγέτης της Γερουσίας Τσακ Σούμερ (βίντεο)

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσάκ Σούμερ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τσακ Σούμερ  (Chuck Schumer) το Σάββατο, 1η Μαϊου 2021 περιόδευσε στη λαϊκή αγορά Union Square και συμμετείχε στις εκδηλώσεις Πρωτομαγιά 2021 στο περίβολο χώρο της ιδίας πλατείας.   

Προσιτός απαντούσε σε ερωτήσεις πολιτών που τον συναντούσαν σε όλη τη διαδρομή και στις 1:00 μ.μ. μίλησε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στο βόρειο μέρος της πλατείας σχετικά με την αποποινικοποίηση και χρήση ινδικής καννάβεως, μαριχουάνα. Ένθερμος υποστηρικτής της νομιμοποίησης χρήσης μαριχουάνα ήταν από τους πρώτους που ηγήθηκε της προσπάθειας άρσης της απαγόρευσης που έχει βρει πολλές πολιτείες στην Αμερική πρόθυμες να νομιμοποιήσουν την κάνναβη για προσωπική και ιατρική χρήση.

Να σημειώσουμε ότι με πρωτοπόρα την Καλιφόρνια, άλλες 20 πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας συμπεριλαμβανομένης πρόσφατα και της Νέας Υόρκης αλλά ακόμη δεν έχει εγκριθεί η χρήση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο Τσακ Σούμερ στην ομιλία του (δες σχετικό video) υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί από τη θέση του σαν ηγέτης της γερουσίας για τη νομιμοποίησης χρήσης καννάβεως και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.  

Μαζί στην εξέδρα των ομιλητών συμμετείχαν η γενική εισαγγελέας της πολιτείας Νέας Υόρκης Letitia James, η δημοκρατική πολιτειακή γερουσιαστής Alessandra Biaggi εγγονή του βουλευτή Mario Biaggi, οι πολιτειακοί γερουσιαστές Brian Benjamin και Jessica Ramos, οι πολιτειακοί βουλευτές Harvey Epstein και Emily Gallagher καθώς και συμβολική συμμετοχή αντιπροσώπων του έθνους Shinnecock του Λόγκ Άϊλαντ.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Σούμερ προέβη σε αποκλειστικές δηλώσεις προς τις  «Αναμνήσεις» σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας.

Δήλωσε ότι αναγνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα αποβιομηχανοποίησης της χώρας και το μεγάλο έλλειμα έμπειρων τεχνικών που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και για το λόγο αυτό προωθεί άμεσο πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης μεταλλοτεχνίας και τεχνικού προσωπικού με αρχικό στόχο εκπαίδευση τεσσάρων εκατομμυρίων υποψηφίων και μακρόπνοο σχέδιο επανεκκίνησης της βιομηχανίας.

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

Δεσμεύτηκε ότι ηγείται της δημοκρατικής πτέρυγας της γερουσίας για διαγραφή φοιτητικών δανείων. Ήταν ενδεικτική η επιγραφή στην μάσκα προστασίας που φορούσε για κορωναϊό με την επιγραφή “cancel student dept”, (διαγραφή φοιτητικών χρεών).

Δήλωσε ότι είναι υπέρ της πολιτογράφησης των περίπου 11 εκατομμυρίων άτυπων μεταναστών και ότι ηγείται της νομοθετικής πρωτοβουλίας για αύξηση μηνιαίας παροχής κοινωνικής ασφάλισης (social security) σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα και ελάχιστους πόρους.

Την ίδια ώρα στο νότιο μέρος της πλατείας Union Square είχαν συγκεντρωθεί ακτιβιστές, στελέχη εργατικών συνδικάτων, εργαζόμενοι και απολυμένοι εργάτες του υπερκολοσσού του διαδικτύου Amazon, διεκδικώντας την αναγνώριση ίδρυσης συνδικάτου εργαζομένων, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αντιμετώπισης από το τεχνοφεουδαρχικό ολοκληρωτισμό της κολοσσιαίας πολυεθνικής.

Σε πρώτο πλάνο ο Τσακ Σούμερ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

Οι εργαζόμενοι σε πρωτόγνωρες για τον εικοστό πρώτο αιώνα άθλιες εργασιακές συνθήκες έχουν απαυδήσει και αηδιάσει από την εργοδοτική αυθαιρεσία της Amazon διεκδικούν και απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαιότερες οικονομικές απολαβές. Οι διοργανωτές και ομιλητές διεμήνυσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και με πάθος ότι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται είναι χαμένος.     

Ο Τσακ Σούμερ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

 

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.