Διπλή γιορτή για τους συνεργάτες, συνοδοιπόρους και τους αναγνώστες των «Αναμνήσεων»

0
51

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χριστός Ανέστη και καλό Πάσχα, αγαπητοί συνεργάτες, υποστηρικτές, φίλοι και αναγνώστες. Είθε η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση στον αγώνα που δίνει η ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό και συνάμα την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το φετινό Πάσχα για τα δεδομένα τουλάχιστον της ομογένειας των ΗΠΑ είναι το Πάσχα της ελπίδας, το Πάσχα της νίκης κατά του κορωνοϊού. Εξ άλλου τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τις Ακολουθίες της Αναστάσεως ανά την Αμερική διατρανώνουν την πεποίθηση ότι τα δύσκολα έχουν περάσει. Η πρόοδος των εμβολιασμών έχει αλλάξει τα δεδομένα και οι ομογενείς άρχισαν ήδη να προγραμματίζουν και πάλι για το καθιερωμένο προσκύνημα το καλοκαίρι στις πατρογονικές εστίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρο και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επίσης και για τα μυστήρια της βάπτισης, των αρραβώνων και του γάμου.

Οι οργανωμένοι φορείς άρχισαν να προγραμματίζουν για τις δια ζώσης εκδηλώσεις της θερινής περιόδου και της νέας περιόδου που κατά κανόνα ξεκινά μετά την εορτή τουLabor Day.

Το Πάσχα του 2021 είναι ιστορικό για τους συνεργάτες, τους συνοδοιπόρους, τους αγγελιοδότες,  τους υποστηρικτές, τους φίλους και κατ’ επέκταση τους αναγνώστες των «Αναμνήσεων» διότι συμπίπτει με την τρίτη επέτειο της ιδρύσεως της ιστοσελίδας και του ομίλου «Anamniseis Media Group».

Επιλέξαμε τον όρο ιστορικό διότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια γιατί όχι και δεκαετίες για να συμπέσει το Πάσχα με την 2α Μαϊου, την ημέρα ιδρύσεως των «Αναμνήσεων».

Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις πιο δύσκολες για την ομογένεια, την Αμερική και όλον τον κόσμο. Η πανδημία προκάλεσε απίστευτες συνέπειες και εάν κάποιος μας έλεγε στις αρχές του 2020 ότι θα αλλάξουν άρδην οι ζωές μας δε θα το πιστεύαμε. Θα τον περνούσαμε για τρελό. Και πώς μπορεί να πίστευε κανείς ότι θα ζούσαμε τον εγκλεισμό, τον πόνο, τη δυστυχία και ότι θα θρηνούσαμε χιλιάδες ομογενείς και πάνω από μισό εκατομμύριο Αμερικανούς συμπολίτες.

Τα δύσκολα, φίλοι αναγνώστες, έχουν ήδη περάσει και η Ανάσταση τουλάχιστον για τα δεδομένα της ομογένειας και τις ίδιες τις ΗΠΑ σηματοδοτεί τη νίκη κατά του κορωνοϊού.

Η χρονιά που πέρασε ήταν συνάμα και η πιο παραγωγική για τις «Αναμνήσεις», διότι οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης κατά του κορωνοϊού θέτοντας σε κίνδυνο και τις δικές τους ζωές και κάλυψαν δια ζώσης τα γεγονότα. Εξ άλλου αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τόσο ο γράφοντας όσο και οι περισσότεροι συνεργάτες νόσησαν και Δόξα σοι ο Θεός κατάφεραν να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Η χρονιά που πέρασε ήταν συνάμα και η δυσκολότερη, καθώς στέρεψαν οι οικονομικοί πόροι. Αυτό, αφ’ ενός μεν οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία που προκάλεσε η πανδημία , αφ’ ετέρου δε στην συνειδητή επιλογή των «Αναμνήσεων» να μην αναλάβουν ερανικές πρωτοβουλίες.

Οι «Αναμνήσεις», φίλοι αναγνώστες, είναι αν όχι το μόνο, ένα από τα ελάχιστα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης το οποίο προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στην ομογένεια και στον απανταχού ελληνισμό. Οι ειδήσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν έχουν υδρογραφήματα και το πιο σημαντικό δεν απαιτούν εγγραφή ή και συνδρομή και αυτό βοηθάει στις αναδημοσιεύσεις της αρθρογραφίας.

Καλούμε λοιπόν, όσους επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν τον οβολό τους μέσω «Pay Pal» κάνοντας κλικ στο «donate». Όσοι προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο μπορεί να ταχυδρομήσουν τις επιταγές τους (πληρωτέες στις Anamniseis Media Group) στη διεύθυνση P.O.Box 690032, East Elmhurst, NY, 11369 – 0032’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.