Βράβευση Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού για την προσφορά του στη διεθνή προβολή της ελληνικής γαστρονομίας

0
Στιγμιότυπο από την βράβευση του Γιάννη Χρυσουλάκη.

ΑΘΗΝΑ. Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης βραβεύτηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» με την «υψηλή τιμή της Ακρόπολης» για την προσφορά του στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσουλάκης «η προβολή της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό είναι ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας», ενώ τόνισε ότι «η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας ή διαφορετικά ‘γαστρονομική διπλωματία’ φέρνει κοντά τους λαούς και χτίζει σχέσεις φιλίας, ταυτόχρονα όμως τονώνει και την οικονομία της χώρας μέσα από τον τουρισμό, τις εξαγωγές και όλες τις σχετικές δραστηριότητες».

Ο κ. Χρυσουλάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη βράβευσή του αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Λέσχης  Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», τα μέλη της οποίας εκπροσωπούν επάξια την ελληνική γαστρονομία σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεχάρη τον δραστήριο  πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων, τον chef Κωνσταντίνο Μουζάκη, για το έργο τους και τη συμβολή τους στην ανάδειξη και την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.