Βορειοηπειρώτες και Αιτωλοακαρνάνες τιμούν την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

0
177
Στιγμιότυπο από τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που έλαβε χώρα προ δύο ετών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσακας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ιστορικοί Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και  Αιτωλοακαρνάνων Αμερικής και τα γυναικεία τους τμήματά «Θυγατέρες της Ηπείρου» και «Θυγατέρες της Ρούμελης», αντίστοιχα, καθώς επίσης και το Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του εθνομάρτυρα και ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο (Archdiocesan Hellenic Cultural Center) στην Αστόρια στην διεύθυνση 27-09 Crescent St, Astoria, NY 11102. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τρίτης, 23 Αυγούστου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. με τον πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία στο ομώνυμο παρεκκλήσιο και θα ολοκληρωθούν ανήμερα της εορτής, 24 Αυγούστου 2022 με την Θεία Λειτουργία.   

Μετά το πέρας του Εσπερινού οι προαναφερόμενοι φορείς θα προσφέρουν καφέ και κεράσματα στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου.

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Ηπειρώτικο Γλέντι

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», κ. Ευθύμιος Παπαδημήτρης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις αποτελούν την απαρχή των εκδηλώσεων που διοργανώνει η προσφάτως εκλεγμένη ηγεσία του Συλλόγου.

«Αν και διανύουμε ημέρες ραστώνης, εντούτοις τα διοικητικά συμβούλια του «Πύρρου» και των «Θυγατέρων της Ηπείρου» εργάζονται πυρετωδώς όχι μόνο για την διοργάνωση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Αιτωλοακαρνάνες, αλλά και για την κατάρτιση του προγράμματος των εκδηλώσεων για το νέο έτος, που ως γνωστόν ξεκινάει τον Σεπτέμβριο μετά την επιστροφή των στελεχών και των μελών από τις διακοπές», επεσήμανε ο Ευθύμιος Παπαδημήτρης.

Ερωτηθείς εάν έχουν στα σκαριά κάποια δράση για τις προσεχείς εβδομάδες ο κ. Παπαδημήτρης επεσήμανε ότι προγραμματίζουν ένα μεγάλο Ηπειρώτικο Γλέντι και μάλιστα έχουν καλέσει και τον βιρτουόζος του κλαρίνου Λευτέρη Γκιώκα, που αναμένεται να έρθει αποκλειστικά γι αυτή την βραδιά από την Ελλάδα.

Το Γλέντι, όπως επεσήμανε, έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2022 και θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η νέα ηγεσία των Βορειοηπειρωτών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε την Πρωτομαγιά του 2022 και απαρτίζεται από τους Ευθύμιο Παπαδημήτρη, πρόεδρο, Δημήτρη Τσαβέγια, αντιπρόεδρο, Θάλεια Στυλιανού (γενική γραμματέα), Μαρία Λίτσα, (βοηθό γραμματέα), Αμαλία Σταύρου (ταμία), Βάσω Νικολάου (βοηθό ταμία). Σύμβουλοι έχουν εκλεγεί οι Τιμολέων Ζιώγκας, Σταύρος Ζιώγκας, Φώτης Τσέρος, Παναγιώτης Λέκκας, Γιώργος Μπεζιάνης, Βαγγέλης Ζάχος και Αλίκη Ρίζου. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι κκ. Βίκτωρας Γκόρος και Χρήστος Ράππος.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.