ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω των διακοπών τους στα Ελληνικά νησιά και με την πλειοψηφία των Ομογενών ψηφοφόρων να μην γνωρίζουν ότι γίνονται προκριματικές εκλογές, η γνωστή μας ως «Μπουμπουλίνα», η Ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, δίνει την μάχη της ζωής της, παλεύοντας όχι με τους ελέφαντες της πολιτικής σκηνής, τους αντιπάλους της Ρεπουμπλικανούς, αλλά με τους ομόσταυλους Δημοκρατικούς και συγκεκριμένα με τον Τζέρολντ Νάντλερ, τον πανίσχυρο τσέρμαν της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η μάχη φαντάζει αμφίρροπη και φαίνεται ότι θα κριθεί με διαφορά λίγων ψήφων. Ήδη έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή η διαδικασία «early voting». Η Μαλόνι αυτές τις ημέρες οργώνει καθημερινά το Μανχάταν από την Ανατολική μέχρι την Δυτική πλευρά, συνομιλώντας με δεκάδες ψηφοφόρους και φυσικά ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν σκόρπιοι και κάποιοι Ομογενείς.

Δυστυχώς όχι μεγάλος αριθμός, που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά.

Ορθιοι οι Ιωάννης Κοντολιός και η Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Κι αυτό γιατί, έτσι που κάποιος έξυπνος υπάλληλος των δικαστηρίων, έκοψε κι έραψε την εκλογική περιφέρεια, μετά από την μήνυση που υπέβαλε η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, για τον αρχικό εκλογικό χάρτη που σχεδίασε μεταξύ άλλων και ο πολιτειακός βουλευτής Μάικ Γιάνναρης.

Ούτε ελληνική σαλάτα δεν μπορείς να πεις ότι θυμίζει ο έκτακτος εκλογικός χάρτης. Η προσπάθεια του ανθρώπου που τον σχεδίασε ήταν φανερή.  Μπέρδεψε τους δημοκρατικούς, «ας βγάλουν τα μάτια τους» και «δώσε και κάποια ψίχουλα ελπίδας στους Ρεπουμπλικανούς».

Άντε μετά να έχεις εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα, όταν όποιος θέλει και «όποτε του καπνίσει» με μια αγωγή να ανατρέψει τα δεδομένα, «εν μια νυχτί».

Nα προσθέσω στα ανωτέρω ονόματα και το όνομα της Μαγδαληνής Σίνγκα, δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, που ανέτρεψε με την απόφαση του, λίγους μήνες πριν τις πιο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ιστορία της χώρας αυτής, τον χάρτη των εκλογικών περιφερειών και της ανακατάταξης του.

Από αριστερά: Φανή Χόλιντει, Κάρολιν Μαλόνι, Φιλιπ Κρίστοφερ και δεξιά ο ξαδερφός τους με τον Λου Ραπτάκη. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Δηλαδή, για να καταλάβετε, εκεί που στο παρελθόν κατηγορούσαμε τον Άλφα ή Βήτα παράγοντα, τώρα δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε.

Εάν μεθαύριο, στις 23 Αυγούστου, χάσει την έδρα της η Κάρολιν δεν θα φταίει κανείς άλλος, παρά η Ομογένεια.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Μαλόνι δεν είναι απλά μια βουλευτής, ούτε μόνο η επικεφαλής της πολύ σημαντικής Επιτροπής της Βουλής «Οversight», αλλά και η ψυχή του Ελληνικού Caucus στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο οποίο μετέχουν φυσικά βουλευτές και των δυο κομμάτων.

Εν συνέχεια, οι επιπτώσεις από την ήττα της θα αγγίξουν και την Ελλάδα και κατά συνέπεια τα εθνικά μας θέματα και «ζήτω που καήκαμε», βάζοντας μόνοι μας την φωτιά, εν μέσω του θέρους.

Να υπενθυμίσουμε φυσικά ότι αρκετοί επιφανείς Ομογενείς έχουν βοηθήσει και στο παρελθόν αλλά και πιο πρόσφατα, τους τελευταίους πέντε μήνες την εκστρατεία επανεκλογής της Μαλόνι. Μεταξύ άλλων,  ο κ. Λου Κάτσος που φρόντισε να διοργανώσει προεκλογική εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης στο φημισμένο εστιατόριο «Russian Tea Room».

Εκεί είχαν δώσει το παρών τους πολλοί και γνωστοί ομογενείς (αναφέρω τον Φίλιπ Κρίστοφερ και την Φανή Πεταλλίδου-Χόλιντει, που πρόσφεραν και οικονομική βοήθεια στην εκστρατεία της Μαλόνι.

Η ίδια η Μαλόνι πάντως, με συνεχείς εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικός δικτύωσης, ζητάει από τους υποστηρικτές της να την στηρίξουν, όσο μπορούν προσφέροντας ακόμα και ένα, τρία ή και δέκα δολάρια.

Από την πλευρά του ο αντίπαλος της Μαλόνι ο Τζέρολντ Νάντλερ, που εκλέγονταν για χρόνια χωρίς αντίπαλο στην δυτική πλευρά του Μανχάταν βρέθηκε να παλεύει με μια γυναίκα, που στην διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, τον στήριξε και με την ψήφο της βοήθησε και εκείνον και το κόμμα της.

Βλέπει λοιπόν κανείς, ότι στην πολιτική δεν πρέπει και δεν μπορείς να επαναπαύεσαι.

Υπάρχει και τρίτος διεκδικητής της έδρας, ένας υποψήφιος ινδικής καταγωγής, που κυνηγάει εδώ και χρόνια την Μαλόνι. Τέτοια μανία έχει αυτός ο άνθρωπος. Να πάρει την θέση της κ. Μαλόνι.

Είναι περιττό να ξαναπούμε πόσο σπουδαία είναι αυτή η προκριματική αναμέτρηση και δυστυχώς αν χάσει η Μαλόνι, θα χάσουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι Δημοκρατικοί, έναν από τους δύο διεκδικητές της έδρας.

Εδώ δεν ισχύει το «θα κερδίσει ο καλύτερος» γιατί απλά και οι δυο έχουν σταθεί κοντά στο εκλογικό σώμα, έχουν βοηθήσει τις περιφέρειες τους και είναι κρίμα να μην επανέλθουν στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Και πριν ολοκληρώσω την αποστολή του άρθρου μου στις «Αναμνήσεις», έσκασε σαν βόμβα, η είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος επέλεξε την κ. Μαλόνι ως την καταλληλότερη ή με άλλα λόγια την επαίνεσε και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του αντιπάλου κόμματος να την ψηφίσουν;

Μα, θα μου πείτε, στις προκριματικές αναμετρήσεις αυτού του είδους, ψηφίζουν μόνο οι ψηφοφόροι του ενός κόμματος, εφόσον μάλιστα δεν υπάρχει υποψήφιος στο άλλο κόμμα, ώστε να προσέλθουν και οι ψηφοφόροι του δεύτερου κόμματος.

Πάντως η εφημερίδα «Daily News» επεσήμανε ότι η κ. Μαλόνι, δεν δέχθηκε την υποστήριξη εκ μέρους του πρώην προέδρου και το ίδιο έκανε ο υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος στην εκλογική περιφέρεια 10.

Όπως το επαναλαμβάνουμε όπως κι αν εξελιχθεί ο αγώνας τους, η χαμένη θα είναι η Ομογένεια.

Ας ευχηθούμε οι επιπτώσεις από το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο δραματικές όσο πιστεύουμε.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. B”H It saddens me that two septuagenarians, veterans of progressive Democratic politics are fighting for their electoral survival —- pitted against each other, as our state both lost presence in the House, and redistributing makes the August 23 primary match necessary. My own preference is for Jerry Nadler, chair of the Judiciary Committee who distinguished himself in the twin impeachment proceedings against our unfit former 45th President. Nadler, in the manner of his opponent, is also noted for his support of Hellenic causes. Therefore, it’s disingenuous that Anamneisis declares that the Greek American community would be a loser in Nadler’s victory. Our ethnic compatriots are little considered by our elected leadership for other reasons: indifference to seek registration and exercise the franchise when they become American citizens; and, most alarmingly, having a reputation as rabid right-wing Trumpists, against immigrants/refugees! That’s without broaching the fraught topics of racism and anti-Semitism! Mercy, έλεος. With fraternal affection, Asher 🙏😢🇬🇷😩🇺🇸

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.