Φωτεινό παράδειγμα η δωρεά των Χιωτών στην εποχή του κορωνοϊού, λέει ο Δήμαρχος Χίου

1
1199
Το κοντέινερ με τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά για τα νοσοκομεία της Χίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Φωτεινό και ελπιδοφόρο παράδειγμα αποτελεί η Χιακή Ομοσπονδία», λέει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Ιωάννη Κοντολιό.

Η επιστολή αναφέρεται στο κοντέινερ με ιατροφαρμακευτικό υλικό που έστειλε η Χιακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Διεθνή Ορδόξοξη Οργάνωση Φιλανθρωπίας (IOCC) συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων που παραδόθηκε ήδη στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο, στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, «Ζωρζής Μιχαληνός» και «Αγία Μαρίνα» αντίστοιχα, καθώς επίσης και στο ιατρικό κέντρο του Πυργιού, το πολυδύναμο ιατρείο Καρδαμύλων, τα αγροτικά ιατρεία της Βολισσού και Αμάδων, Ψαρών και Οινουσσών.

Η παράδοση της δωρεάς έγινε στην πιο κατάλληλη στιγμή και ήταν η πρώτη δωρεά που έλαβε η γενέτειρα μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το γεγονός προβλήθηκε δεόντως από τις «Αναμνήσεις», αλλά λόγω των έκτροπων με τα ΜΑΤ στην Χίο και στη Μυτιλήνη δεν έτυχε της δέουσας προβολής στη γενέτειρα.

Ο Νικόλαος Μιχαλιός σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία της Χιακής Ομοσπονδίας και τους προσκεκλημένους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η επιστολή του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη  έρχεται να προσδώσει την δέουσα αξία στη δωρεά και να επιβραβεύσει τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας και τους Χιώτες που κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να συγκεντρώσουν $160.000 τα οποία διατέθηκαν γι αυτόν τον σκοπό.

Καταλυτικό και μάλλον καθοριστικό  ρόλο στον έρανο των Χιωτών έπαιξε και ο ομογενής επιχειρηματίας Μιχάλης Ψαρρός, ο οποίος διπλασίασε το συγκεντρωθέν ποσό.

Η επιστολή του Δημάρχου Χίου προς τον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Ιωάννη Κοντολιό.

Η επιστολή

Το πλήρες κείμενο της ευχαριστήριας επιστολής έχει ως εξής: Αξιότιμε, κ. πρόεδρε της Χιακής Ομοσπονδίας.

Διανύουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το μέγεθος της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο καθιστά την κοινή προσπάθεια ένα ισχυρό μέσο άμυνας απέναντι στη φοβερή αυτή νόσο καθώς και αναγκαία την ενίσχυση του συστήματος υγείας με κάθε μέσο, δύναμη και τρόπο.

Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται, υπάρχουν φωτεινά και ελπιδοφόρα παραδείγματα έμπρακτης ενίσχυσης και προσφοράς. Ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, η οποία στέκεται δίπλα στο νησί μας με συνεχή έγνοια και αμείωτο ενδιαφέρον για την κάλυψη του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου σε ιατροφαρμακευτικό υλικό με την αποστολή ειδικού κοντέινερ αξίας 1 εκ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της πανδημίας η μέριμνα για το νοσοκομείο μας είναι αδιάλειπτη, ενώ η αποστολή του παρόντος κοντέινερ δεν αποτελεί την πρώτη χειρονομία εκ μέρους της Χιακής Ομοσπονδίας, αλλά έρχεται σε συνέχεια άλλων δύο αποστολών.

Το γεγονός αυτό μας καθιστά ευγνώμονες και περήφανους για τους Χιώτες Ομογενείς που δεν ξεχνούν τον τόπο και την πατρίδα τους. Μας χαρίζει δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και αισιοδοξία να ζούμε στο ακριτικό νησί.

Με αυτές τις σκέψεις ως Δήμαρχος Χίου θα ήθελα να σας εκφράσω εκ μέρους των ανθρώπων του νησιού μας εγκάρδιες ευχαριστίες για το συνεχές ενδιαφέρον και την γενναιόδωρη προσφορά σας προς τη Χίο. Μας περιποιεί μεγάλη τιμή η αγάπη των ομογενών μας και η έμπρακτη απόδειξη ότι έξω από την Ελλάδα και τη Χίο χτυπά δυνατά μια μεγάλη Ελληνική και Χιακή καρδιά.

Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/paradothike-to-konteiner-sto-skylitsio-kai-sta-kentra-ygeias-tis-chios/

https://www.anamniseis.net/nea-dorea-xioton-tis-amerikis-sto-skylitsio-nosokomio-kai-stous-oious-evgirias-tis-hiou/

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Να έχουμε το θάρρος όμως να δίνουμε τα
  εύσημα σε αυτόν που του ανήκουν.
  Η κινητήριος δύναμη πίσω από όλη αυτήν
  την επιτυχία είναι ο εξαίρετος νέος και
  επιστήμων , Γεώργιος Παντελάρος ο οποίος
  ανακάλυψε και συνεργάζεται με την
  φιλανθρωπική οργάνωση IOCC.
  Τα του Καίσαρος τω Καίσαρη και τα του
  Θεού τω Θεώ.
  Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους
  νέους να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.