Τρίπολη: Εντόπισαν δολοφόνο καταζητούμενο σε Βέλγιο και Ισπανία – Δήλωνε Ελληνοαμερικανός

0
Το περιπολικό της Αστυνομίας.

Έλαβε τέλος η υπόθεση έρευνας και σύλληψης ενός «γνωστού» κακοποιού στις Αρχές της Ισπανίας και του Βελγίου, όπου εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Τρίπολη.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Τρίπολης συνέλαβαν, τη Δευτέρα, έναν 51χρονο Βέλγο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί από τις βελγικές και τις ισπανικές αρχές.

Από δικαστήριο του Βελγίου, ο 51χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για δύο δολοφονίες, το 1999, ενώ είχε καταδικαστεί και σε έξι χρόνια κάθειρξη, το 2008, στην Ισπανία για το αδίκημα της απάτης.

Ο Βέλγος, τα τελευταία πέντε χρόνια, είχε εγκατασταθεί στον Τυρό Αρκαδίας και συστηνόταν ως Ελληνοαμερικανός. Είχε νοικιάσει κι ένα σπίτι, μάλιστα, στο οποίο κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα. Για να γλιτώσει τον έλεγχο είχε μαζί του πλαστή ταυτότητα και πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με στοιχεία Έλληνα ομογενή.

Δούλευε ως εργάτης και ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ως «Τζον» από το Μισιγκαν των ΗΠΑ. Στην Ισπανία κυκλοφορούσε, επίσης, με διαφορετικό όνομα και διαφορετική ταυτότητα προκειμένου να μην μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.