ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άδοξο τέλος είχαν οι προσπάθειες των δύο τελευταίων εβδομάδων των κ.κ. Κώστα Μάστορα, Αχιλλέα Λυγγέρα και Ντίνου Ράλλη για την συνεργασία με την υπάρχουσα Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προκειμένου να ξεκινήσουν από κοινού τον έλεγχο των οικονομικών της οργάνωσης σε βάθος πενταετίας.

Η υπάρχουσα Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία εκλέχτηκε ομόφωνα από την έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης 15 Ιουλίου 2021 και απαρτιζόταν από τους Πολύκαρπο Κοτρώνη, Αλεξάνδρα Λάσκαρη, Γιάννη Στρουμπάκη, Δρ. Νικόλαο Αλεξίου και Στέλιο Λεοντιάδη. Από τις εκλογές του πεζοδρομίου της 19 Σεπτεμβρίου 2021, η επιτροπή παρέμεινε τετραμελής, καθώς ο Πολύκαρπος Κοτρώνης εκλέχτηκε στο συμβούλιο και μάλιστα κατέχει και το αξίωμα του γενικού γραμματέα του συμβουλίου.  

Οι κ.κ. Κώστας Μάστορας, Αχιλλέας Λυγγέρας και Ντίνος Ράλλης εκλέχτηκαν από την γενική συνέλευση που συγκάλεσε στις 1 Δεκεμβρίου 2022 η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νικόλαο Διαμαντίδη και Ηλία Τσεκερίδη με την προϋπόθεση της συνεργασίας με την υπάρχουσα Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης και Δημήτρης Φίλιος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Έξι περίπου εβδομάδες μετά την εκλογή τους οι κ.κ. Κώστας Μάστορας, Αχιλλέας Λυγγέρας και Ντίνος Ράλλης κατάφεραν να συναντηθούν δύο φορές στο Σταθάκειο Κέντρο με μέλη της υπάρχουσας επιτροπής και πληροφορίες των «Αναμνήσεων» φέρουν και τις δύο πλευρές να διακατέχονται από αισθήματα αλληλοεκτίμησης και αλληλοκατανόησης.

Τα δεδομένα άλλαξαν το βράδυ της Τετάρτης, 2ας Φεβρουαρίου 2022 κατά την σύσκεψη του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης επρόκειτο να συζητηθεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο επιτροπών.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν οι Δρ. Νίκος Αλεξίου και Γιάννης Στρουμπάκης οι οποίοι ενημέρωσαν το συμβούλιο ότι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον έλεγχο και ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και το πόρισμα του ορκωτού λογιστή κ. Στυλιανού.

Επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσουν από την αρχή διότι έχουν ήδη ολοκληρώσει τις ακροάσεις με όλους τους ταμίες, τους προέδρους και όλους όσους έχουν ασχοληθεί με τα της Ομοσπονδίας την τελευταία πενταετία, ότι εξέτασαν όλες τις καταγγελίες που τους είχε παραδώσει η Εφορευτική Επιτροπή και τα μέλη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και ότι το αργότερο σε δέκα ημέρες θα παρουσιάσουν τα ευρήματα της έρευνας και τα πορίσματα της επιτροπής και του ορκωτού λογιστή στην γενική συνέλευση, η οποία τους εξέλεξε και τους ανέθεσε το δύσκολο και απαιτητικό ρόλο.

Από αριστερά οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Χριστίνα Παναγοπούλου, Λου Κάτσος και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Τόσο ο κ. Στρουμπάκης, όσο και ο κ. Αλεξίου επεσήμαναν ότι εργάστηκαν σκληρά και μάλιστα δεν πήγαν διακοπές στην Ελλάδα, διότι ήθελαν να τηρήσουν στο ακέραιο την υπόσχεση που έδωσαν στην γενική συνέλευση της 15ης Ιουλίου 2021 για να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Το διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Τιμολέοντα Κακούρου συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο της και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εν λόγω Επιτροπή εκλέχτηκε από την Γενική Συνέλευση επεσήμανε ότι δεν έχει καμιά δικαιοδοσία για να αλλάξει την σύνθεση της Επιτροπής, πόσο μάλλον την ύστατη στιγμή που βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης του έργου της.

Παράλληλα ενέκρινε την πρόταση του κ. Βασιλείου Πετράτου, την οποία δευτέρωσε ο κ. Γιώργος Ξερακιάς να μη συνεργαστούν με την επιτροπή των κ.κ. Κώστα Μάστορα, Αχιλλέα Λυγγέρα και Ντίνου Ράλλη.

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τον κ. Κώστα Μάστορα που ηγείται της επιτροπής που ανέδειξε η Επιτροπή της Πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων δεν καρποφόρησαν μέχρι στιγμής.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.