ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νικόλαο Διαμαντίδη και Ηλία Τσεκερίδη την επόμενη Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. συγκαλεί την πρώτη μετά από πέντε μήνες Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Η πρόσκληση φέρει τις υπογραφές των συντονιστών Δημητρίου Καλαμαρά και του Νικολάου Διαμαντίδη και εστάλη σε επιστολόχαρτο από το οποίο έχει διαγραφεί το όνομα του κ. Γιώργου Γεωργόπουλου, ενώ παραμένουν τα ονόματα του Απόστολου Τομόπουλου και του Νικολάου Βέλλιου που ανήκουν στην  μειοψηφία και ουδέποτε έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της πλειοψηφίας.

Στο επιστολόχαρτο συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των απερχόμενων προέδρου και ταμία, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Δημητρίου Παλιούρα αντίστοιχα, καθώς και του επιτίμου προέδρου Βασιλείου Σταθάκου.

Στην γενική συνέλευση – εφόσον και αν κληθούν δικαιούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των 45 φορέων που στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 βρήκαν την πόρτα του Σταθάκειου κλεισμένη και οι οποίοι συμμετείχαν στις ιστορικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021. Και τις λέμε ιστορικές αφ’ ενός μεν διότι θεωρούνται παράνομες από την πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων, αφ’ ετέρου δε διότι για πρώτη φορά στην ιστορία έλαβαν χώρα στο πεζοδρόμιο του Σταθάκειου.

Η πρόσκληση με την ημερήσια διάταξη

Η τετράδα των πρώην Προέδρων και οι υποστηρικτές της αν και δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών του πεζοδρομίου και μάλιστα αποτάθηκαν στην δικαιοσύνη, εν τούτοις στην εν λόγω γενική συνέλευση θα ζητήσει από τη γενική συνέλευση να ακυρώσει τις εκλογές. Άρα οι 45 φορείς που συμμετείχαν στις εκλογές και οι αντιπρόσωποί τους θα κληθούν να πάρουν τις υπογραφές τους πίσω.

Η ώρα της αλήθειας

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία μετά το εκλογικό συνέδριο της 4ης και 5ης Ιουνίου 2021 αυτοανακηρύχτηκε διοικούσα επιτροπή μέχρι στιγμής αρκέστηκε μόνο με πανομογενειακές συγκεντρώσεις οι οποίες δεν είχαν κανέναν θεσμικό ρόλο. Απόφευγε την σύγκλιση γενικής συνέλευσης με το πρόσχημα ότι δεν είχε στην διάθεσή της πρακτικά και το μητρώο της Ομοσπονδίας.

Συνεπώς την επόμενη Τετάρτη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αλήθεια, διότι οι αντιπρόσωποι με την ελεύθερη ψήφο τους θα δώσουν λύσουν τον γόρδιο δεσμό που για εννέα και πλέον μήνες ταλαιπώρησε την Ομοσπονδία και καταρράκωσε το κύρος τους.

Από αριστερά διακρίνονται οι π.. Νικηφόρος Φακήνος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Βενιζέλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λου Κ¨ατσος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολύκαρπος Κοτρώνης Ηλίας Τσεκερίδης, Τιμολέων Κακούρος και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: GOA

Το εκλεγμένο συμβούλιο

Η έκβαση της γενικής συνέλευσης θα κριθεί εν πολλοίς και από την στάση, την τακτική και την στρατηγική που θα ακολουθήσει το εκλεγμένο από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και συνάμα εκπρόσωπος τύπου του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου κληθείς από τις «Αναμνήσεις» να σχολιάσει το γεγονός επεσήμανε ότι μέχρι και την ώρα της συνομιλίας δεν είχε λάβει την πρόσκληση και συνεπώς δεν γνώριζε την ημερήσια διάταξή της.

«Εμείς είμαστε η νόμιμη και η μόνιμη εκλεγμένη ηγεσία της Ομοσπονδίας και στην προσεχή συνεδρίαση θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και θα αποφασίσουμε εάν και με ποιους όρους θα συμμετάσχουμε σε μια συνεδρίαση που συγκαλείται από την ομάδα Δημητρίου Καλαμαρά, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη και Νικολάου Διαμαντίδη που με τις πράξεις τους διέσυραν την Ομοσπονδία. Κατέθεσαν μηνύσεις και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό. Λίγες ώρες πριν την γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου άλλαξαν τις κλειδαριές και παρεμπόδισαν το ανώτατο όργανο που είναι η γενική συνέλευση να συνεδριάσει και να εκπληρώσει τον θεσμικό της ρόλο. Ποιοι είναι παράνομοι, οι 45 φορείς που συμμετείχαν στις εκλογές ή η πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων η οποία αποτελεί την επιτομή των συλλόγων σφραγίδων, διότι το 50% της Επιτροπής εκπροσωπούν σφραγίδες», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

«Εγώ εκπροσωπώ τον Σύλλογο Πειραιωτών που – την ώρα που οι κ.κ. Καλαμαράς, Σιώκης, Τσεκερίδης και Διαμαντίδης αποτείνονταν στο δικαστήριο για να εξανεμίσουν όσο κύρος έχει απομείνει στην Ομοσπονδία – απέσπασε από τις πολιτειακές αρχές την αναγνώρισή του ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού (501 C-3). Σαν ο Σύλλογός μας είναι και οι άλλοι 44 σύλλογοι και κοινότητες που συμμετείχαν στις εκλογές. Ποιοι είναι παράνομοι;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση επεσήμανε ότι θα αποφασίσουν συλλογικά και θα ενημερώσουν την ομογένεια για την στάση τους.

«Επί τέλους ήρθε η ώρα της αλήθειας», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

Ημερήσια Διάταξη

Η γενική συνέλευση θα είναι υβριδική, οπότε μπορεί να συμμετάσχουν και όσοι λόγω του κορωνοϊού είτε λόγω ηλικίας δεν μπορεί να παραστούν.  

Η συνέλευση θα ξεκινήσει με την προσευχή και με την εκλογή του προέδρου της γενικής συνελεύσεως και θα ακολουθήσουν οι αναφορές του προέδρου, των συντονιστών και ο οικονομικός απολογισμός. Αμέσως μετά θα εκλεγεί η Εξεταστική Επιτροπή και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και συνάμα θα γίνουν δεκτοί οι παλαιοί και νέοι σύλλογοι της Ομοσπονδίας προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι πληρούν όλα τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό και τους κανονισμούς κριτήρια εγγραφής μελών.

Το 8ο θέμα προβλέπει συζήτηση σχετικά με τις παράνομες και κατά παράβαση του Καταστατικού εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, στο πεζοδρόμιο, έξω από το Σταθάκειο Κέντρο και απόφαση απ΄αυτού. 

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά και Δήμο Σιώκη δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες των Αναμνήσεων για την σύγκληση της εν λόγω γενικής συνέλευσης και μας παρέπεμψε στους συντονιστές, κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά και Νικόλαο Διαμαντίδη.

Ο κ. Τσεκερίδης παραδέχτηκε ότι η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων απέτυχε να εκπληρώσει την αποστολή της και προσπάθησε να αποδώσει την αποτυχία στους κ.κ. Γιώργο Γεωργόπουλο, Απόστολο Τομόπουλο, Νικόλαο Βέλλιο και Τιμολέοντα Κακούρο, οι οποίοι για να συγκαλύψουν τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα προχώρησαν στην γενική συνέλευση και στις εκλογές του πεζοδρομίου.

«Εγώ έχω απογοητευτεί και δεν πρόκειται πλέον να κατέβω στο Σταθάκειο», επεσήμανε ο κ. Τσεκερίδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας να δώσουμε στην δημοσιότητα την ατζέντα της συνελεύσεως και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αποκάλυψη των τραγελαφικών που συνέβησαν στο Σταθάκειο Κέντρο και την αλλαγή για 5η φορά των κλειδαριών στο Σταθάκειο.

Ο κ. Μεϊμάρογλου επωμίστηκε και εκτέλεσε με αφοσίωση και πάθος την απόφαση των κ.κ. Καλαμαρά, Σιώκη, Τσεκερίδη και Διαμαντίδη για την αλλαγή των κλειδαριών και οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα επεισόδια τον εξέθεσαν.

Στο τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα προς τις «Αναμνήσεις» έγραψε: «Πρέπει να είσαι αντικειμενικός σε όσα γράφεις και όχι μονόπλευρος. Εγώ προσωπικά δεν σου ζήτησα ποτέ και από κανέναν δημοσιογράφο να γράψει υπέρ μου η να με εκθειάζει. Αυτά που γίνονται και γράφονται δεν συνάδουν με την αντικειμενικότητα. Είναι κιτρινισμός και απαράδεκτα».

-Advertisement-


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.