Αντώνιος Ιωσηφίδης – Tony Iosifidis (1924 – 2018)

  0

  Ο Αντώνιος Ιωσηφίδης (Tony Iosifidis) την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Νόργουακ, σε ηλικία 94 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Ιουλίου 2018 από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Magner Funeral Home στη διεύθυνση 12 Mott Ave, Norwalk, CT 06850.

  Ο ενταφιασμός του, βάσει της τελευταίας του επιθυμίας, θα λάβει χώρα τις προσεχείς ημέρες στην ιδιαίτερή του πατρίδα στην Εξοχή Κοζάνης.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Παναγιώτη και Ελισάβετ Ιωσηφίδη, Δημήτριο Ιωσηφίδη, Αναστασία και Γεώργιο Καραγιάννη, τα εγγόνια Γιάννη, Αντώνη, Σοφία και Θεόδωρο Ιωσηφίδη, τα εγγόνια του Αντώνιο, Γεώργιο και Κρίσταλ Ιωσηφίδη, Σταύρο, Αντώνη και Αλέξανδρο Καραγιάννη, τον αδελφό του Γιώργο Ιωσηφίδη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε την 3η Φεβρουαρίου 1924 (τις μέρες του ξεριζωμού) στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Εξοχή Κοζάνης. Οι αείμνηστοι γονείς Δημήτριος Ιωσηφίδης και Σοφία το γένος Αθανασιάδη έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά, τον Γιάννη, τον Αντώνιο, τη Συμέλα, το Γιώργο και τον Κώστα.

  Το 1964 μετακόμισαν στην Αθήνα και το 1971 ήρθαν οικογενειακώς στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Νόργουακ του Κονέκτικατ, όπου υπήρχαν πολλοί συμπατριώτες τους.

  Ο αείμνηστος ήταν ένας από τους καλύτερους επιπλοποιούς τόσο στη γενέτειρα όσο και στις ΗΠΑ. Το 1950 παντρεύτηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του, Σοφία το γένος Φωκά με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά τον Παναγιώτη (1951), το Δημήτρη 1952 και την Αναστασία (1960) και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και πάνω από όλα με την αγάπη για τον μαρτυρικό Πόντο και την υπερηφάνεια για τον πολιτισμό του.

  Ήταν ενάρετος, ευπατρίδης και μεγάλος αγωνιστής για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

  Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Νόργουακ, ο Σύλλογος Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, καθώς επίσης και το Ιερό Ιδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά έχουν ευεργετηθεί όχι μόνο από τη γενναιοδωρία του, αλλά και των παιδιών και εγγονιών του.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά (Holy Institution Panagia Soumela, 253 Marshall Hill Road, West Milford, NJ 07480).

  Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης λίγο μετά το θάνατό του ανακοίνωσε στο Face Book του Ιδρύματος τη θλιβερή είδηση και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ένας ωραίος, γλυκύτατος, ιδιαίτερα αγαπητός συμπατριώτης μας, ένας άριστος και πάντα χαμογελαστός πατριώτης, ένας τραντέλληνας του Πόντου, ο Αντώνιος Ιωσηφίδης, ο κυρ-Αντώνης για πολλούς, ο “παππούς” για όλους, έφυγε βιολογικά από κοντά μας την 24η Ιουλίου μετά από σύντομη ασθένεια».

  Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ευχόμαστε μακροημέρευση και ευημερία σε όλα τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους του ώστε με αγάπη να θυμούνται αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και με σεβασμό να τιμούν τη μνήμη του. Το όνομα του δε θα προστεθεί με πολύ σεβασμό και αγάπη στον κατάλογο μνημονευόντων του Ιδρύματος. Αιωνία του η μνήμη!

  Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, Δημήτρης Μολοχίδης δήλωσε: “Τα θερμά συλλυπητήρια μας. Ένας ωραίος άνθρωπος, καλός πατριώτης, θερμός Πόντιος. Θα μας λείψει η παρουσία του».

  Ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Φώτης Παπαγερμανός στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς την ομογένεια ανέφερε: «Συλλυπητήρια σε όλη την Οικογένεια Ιωσηφίδη. Έφυγε ένας υπέροχος γίγαντας. Ένας φίλος και εργάτης του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απώλεια του μας αφήνει φτωχότερους. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα. Κι εσείς να είστε περήφανοι για την παρακαταθήκη του. Αιωνία η μνήμη του».

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.