«Το ζήτημα της Γενοκτονίας μας αφορά όλους», λέει ο Σάββας Αναστασιάδης (βίντεο)

0
132
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων μας αφορά όλους» αναφέρει σε δήλωσή για την 101η επέτειο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Σάββα Αναστασιάδη έχει ως εξής: « Αγαπητοί μου συμπολίτες , Έλληνες της Διασποράς, Με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, αλλά και ως απόγονος Ελλήνων του Πόντου, ζητώ από όλους σας, ανεξαρτήτως καταγωγής και τόπου διαμονής,

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Γιατί το ζήτημα της Γενοκτονίας μας  αφορά όλους. Ιδιαίτερα για εμάς που μάθαμε τα τραγικά γεγονότα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας , δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Θα είμαστε ανάξιοι εκείνων, αν δεν παραμένουμε σταθεροί στον αγώνα της διεκδίκησης για τη δικαίωση.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, ο σκοπός  ιερός και απαιτεί, την ενότητα και την κινητοποίηση όλων. Συλλόγων, Οργανώσεων, Ομοσπονδιών, ανεξαρτήτως καταγωγής. Την ενεργοποίηση της τεράστιας δύναμης του Οικουμενικού Ελληνισμού. Την ένταξη του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας στην ατζέντα της Ελληνικής  διπλωματίας. Και βεβαίως την δημιουργία , Συμμαχιών, Συμπράξεων και Συνεργασιών με άλλες Χώρες.

Δεν διακατεχόμαστε από αισθήματα μίσους και αντεκδίκησης. Θέλουμε και επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση.

Πιστεύουμε όμως ακράδαντα, πως η καταδίκη των εγκλημάτων της γενοκτονίας θα ανακόψει την Τουρκική επιθετικότητα, θα αποτρέψει την επανάληψή τους και θα οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για  μας και τα παιδιά μας.  Καλό αγώνα».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.