ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια όμορφη αλλά και συγκινητική τελετή στη διάρκεια ενός δείπνου στο εστιατόριο “Battery Gardens”, το ταμείο για την βοήθεια των αναξιοπαθούντων παιδιών στην Κύπρο γνωστό ως Cyprus Children Fund, τίμησε δύο απο τους πιο σημαντικούς δωρητές του ταμείου, τον γνωστό επιχειρηματία, φιλάνθρωπο κ. Ντένις Μιλς (Dennis Mehiel) και τον αείμνηστο Νίκο Μουγιαρη, ιδρυτή της εταιρείας Μana Products, που υπήρξε ενας απο τους πιο μεγάλους υποστηρικτές του.

Τόσο στην δεξίωση όσο και στο δείπνο έδωσε το παρών του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος και κατά την διάρκεια της βράβευσης, έπλεξε το εγκώμιο του αείμνηστου Νίκου Μούγιαρη και αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του Αρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Μίλς.

Η εκδήλωση είχε μια διαφορετική χροιά απο τις συνηθισμένες, όχι μόνο επειδή ο καιρός ήταν βροχερός, αλλά και για το γεγονός ότι αρκετοί απο τους παρευρισκόμενους ήρθαν απο μακριά, ακριβώς  για να τονίσουν την σημασία του πολύπλευρου έργου του οργανισμού, που έχει αναλάβει πέρα απο την βοήθεια των αναξιοπαθούντων παιδιών και την μόρφωση τους μέσω ενός προγράμματος υποτροφιών.

Ο κ. Paul Masturzo γενικός διευθυντής της εταιρείας MANA products, παρέλαβε το δεύτερο βραβείο, τιμώντας το έργο και την προσφορά του αείμνηστου Νίκου Μούγιαρη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν αρκετές ώρες ήταν και το ζεύγος του Δρ. Σπύρου Σπυρέα απο την Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Νίκος Μούγιαρης, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, στην διάρκεια του χαιρετισμού του, ήταν ο γιός της Κύπρου και καθετί που εμπεριέχει το  ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο είπε ο κ. Ελπιδοφόρος που ο κ. Μουγιαρης διάλεξε το όνομα «ΜΑΝΑ»για να ονομάσει την εταιρεία του και ήταν ο ίδιος η «μητέρα» τόσο του προσωπικού του στην εταιρεία που ίδρυσε, αλλά και όλων των παιδιών που βοηθούσε στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ας είναι «Αιωνία η Μνήμη του» κατέληξε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. κ. Αντι Ζαχαριάδης, Α’ Αντιπρόεδρος του οργανισμού. Τους εθνικούς ύμνους τραγούδησε η Ελπίδα Τσίβικου. Χαιρετισμούς έκαναν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Ο ενας εκ των δυο τιμώμενων στο δείπνο του Ταμείου Cyprus Children κ. Ντενις Μιλς. Φωτογραφία: ETA PRESS

Στην προσφορά και το έργο του κ. Μιχελς αναφέρθηκε ο κ. Σαββας Τζίβικος, ο οποίος τόνισε ότι ενας απο τους κυριότερους λόγους που δέχθηκε ο κ. Μίλς την τιμή ήταν για να εκφράσει ο ίδιος την ευγνωμοσύνη του στον αείμνηστο Νικο Μουγιαρη. Οπως είπε ο κ. Τσίβικος, χωρίς τον κ. Μίλ δεν θα είχαμε πετύχει την συμφωνία για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν.

Εκ μέρους της Επιτροπής Υποτροφιών μίλησε ο κ. Τσάρλς Αναστασίου, «τσαίρμαν» της επιτροπής. Ο κ. Αναστασίου ανέφερε ότι πάνω απο ενα εκατομμύριο δολάρια έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για υποτροφίες στην Κύπρο και αλλού. Αναμεσά τους και σε φοιτητές που σπυδάζουν στις ΗΠΑ με καταγωγή απο την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου για τα Παιδιά της Κύπρου κ. Νίκος Ζίττης παρουσίασε τα βραβεία και αναφέρθηκε στο έργο των τιμώμενων και ευχαρίστησε όλους τους δωρητές και υποστηρικτές του ιδρύματος. Ταυτόχρονα όμως ανακοίνωσε το ύψος της βοήθειας που δίνει το ταμείο σε διάφορα ιδρύματα στην Κύπρο. Ηταν η πρώτη φορά που το Ταμείο τύπωσε και αναλυτικό λογαριασμό με τις δωρεές και τις προσφορές με την μορφή «Annual Report». 

Απο αριστερά, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Χωριάτης ο κ. Σάββας Τζίβικος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο κ. Τσαρλς Αναστασίου και ο κ. Αντι Ζαχαριάδης. Φωτογραφία: ETA PRESS

Μόνο κατά τον περασμένο χρόνο το ταμείο διέθεσε πάνω απο 200 χιλιάδες σε υποτροφίες, στηρίζοντας πάνω απο 300 παιδιά με υποτροφίες και υποστήριξε άλλα 300 παιδιά μέσω του προγράμματος υποστήριξης. Δωρήθηκαν επίσης τα έσοδα του δείπνου πριν απο ενα χρόνο, που ανήλθαν στις 80 χιλιάδες δολάρια σε επτά οργανισμούς κοινούς ωφελείας και ιδρύματα στην Κύπρο.

Ο Ντένις Μίλς (Μιχαήλ) αποδεχόμενος το βραβείο ανέφερε μεταξύ άλλων οτι βάλαμε στόχο ώστε ο «Αγιος Νικόλαος» θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2021. Αναφερόμενος στο Ταμείο ο κ. Μίχελς τόνισε ότι δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για την τιμή αλλά την αποδέχεται και για το ίδιο έχει μεγάλη σημασία το γεγονός να τιμήσει την μνήμη του Νίκου Μουγιάρη. «Ηταν ενα ταπεινός άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του». «Η δυνατότητα να βοηθήσει άλλους» ήταν αυτό που τον χαρακτήριζε, επεσήμανε ο κ. Μίλς. «Είμαι συγκινημένος για το γεγονός ότι μοιράζομαι μαζί του αυτή την τιμή». «Τον αγαπούσα όταν ήταν κοντά μας, μου λείπει κάθε μέρα», κατέληξε ο κ. Μίλς.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Νίκος Ζίττης με τους γενικούς προξένους Ελλάδας και Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Κούτρα (αριστερά) και Αλεξ Φαίδωνος –Βαντέ, αντίστοιχα. Φωτογραφία: ETA PRESS

Το βραβείο για το Νίκο Μουγιαρη και την εταιρεία «ΜΑΝΑ Products» αποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Paul Masturzo. Το βραβείο, είπε ο κ. Μαστούρζο, αναγνωρίζει το πνεύμα φιλανθρωπίας του Νίκου Μουγιαρη. Είναι δική μας ευθύνη, πρόσθεσε, μέσα απο την κληρονομιά του να εμπνευσθούμε για να κοιτάζουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους συμπαραστεκόμαστε.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ανερχόμενης φαρμακοβιομηχανίας “Sigmapharm Laboratories“, Δρ. Σπύρος Σπυρέας ταξίδεψε με την συζυγό του Δρ. Αμαλία Σπυρέα, τον γιο του Σωτήριο και τον Δρ. Βασίλειο Θεοφανόπουλο (α’ αντιπρόεδρο) και τη σύζυγό του από την Πενσιλβάνια για να παραστεί στο δείπνο του Ταμείου Αναξιοπαθούντων Παιδιών Κύπρου. Φωτογραφία: ETA PRESS

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.