ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πρωτοφανής για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών ήταν η συμμετοχή των παιδιών και των νέων στην εκδήλωση την 43η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Καμπιουσίων και Αγρελωπού Χίου «Παναγία η Δέσποινα», η οποία έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου,19 Οκτωβρίου 2019, στο ομογενειακό ξενοδοχείο «Royal Regency Hotel» στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης.

Η παρουσία τόσων πολλών παιδιών και νέων έδωσε το έναυσμα στον πρόεδρο του Συλλόγου Στέλιο Κοντολιό να χαρακτηρίσει την εκδήλωση ως εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα.

«Απόψε ο Σύλλογός μας γύρισε σελίδα. Η απόφαση του συμβουλίου να τιμήσει τους πρώην προέδρους Νικόλαο Καλογερά και Δημήτριο Γ. Μιχαλιό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στα μέλη, διότι  πρόκειται για δύο εξέχουσες προσωπικότητες όχι μόνο του Συλλόγου μας, αλλά και των κοινοτήτων της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, αντίστοιχα, που ευεργετήθηκαν από το φιλότιμο, την ευσπλαχνία και τη γενναιοδωρία τους», επεσήμανε ο κ. Κοντολιός.  

Τα παιδιά τα οποία διασκέδασαν με τους γονείς τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τόσο πολύ κόσμο και ειδικά τόσα πολλά παιδιά και νέους. Ο υπεύθυνος της βραδιάς, ο κ. Γιάννης Ψαριανός έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και επωφελούμενος της ευκαιρίας επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για το έργο της οργανωτικής επιτροπής που πλαισιωνόταν από τον Γιάννη Ψαριανό, πρόεδρο και μέλη τις Άννα Καλογερά, Άγγελα Κουτσούρα, Μαρία Θεοδοσίου, Μαρία Σιδεριά και Νίκη Ψαριανού. Όλοι τους ανήκουν  στη νεότερη γενιά των στελεχών του Συλλόγου και τους ευχαριστώ» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η αίθουσα έχει πλημμυρίσει από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους τιμώμενους.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά ο κ. Κοντολιός επεσήμανε: «Οι τιμώμενοι, οι ιδρυτές, οι στυλοβάτες και τα στελέχη του Συλλόγου έβαλαν γερά θεμέλια και μας χάρισαν έναν από τους καλύτερους και πιο δυναμικούς φορείς των Χιωτών της Αμερικής. Χρέος μας λοιπόν είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε το έργο τους, να αναβαθμίσουμε την προσφορά  του και και να φέρουμε τα παιδιά και τα εγγόνια σε επαφή με τις ρίζες τους, την καταγωγή των γονέων τους και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να αγωνιζόμαστε για τα εθνικά μας θέματα, για τα Καμπιά και κατ΄ επέκταση της Χίο. με αγάπη για την πατρίδα και ειδικά για τα παιδιά μας».

Ο κ. Κοντολιός έκανε ιδιαίτερη μνεία έκανε και αναμνηστικό λεύκωμα και εξήρε το έργο της επιτροπής λευκώματος με επικεφαλής τον Στηβ Σιδεριά

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικήτας Βλάχος, Ιωάννης Γ. Μιχαλιός, Ειρήνη Μιχαλιού, Αικατερίνη Μιχαλιού, Νικόλαος Γ. Μιχαλιός, Δημήτριος Γ. Μιχαλιός (τιμώμενος), Λίλιαν Μιχαλιού, Τέρυ Βλάχος και Δέσποινα Καλογερά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δημήτριος Μιχαλιός, ο οποίος τιμήθηκε για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη βράβευσή του και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί έχουμε όλα τα Καμπιά εδώ απόψε. Ο Γιάννης Ψαριανός ο οποίος αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των στελεχών κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα. Αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από διακόσιους που αναμέναμε  προσήλθαν πάνω από 350 άτομα».

Αναφερόμενος στην πορεία του Συλλόγου επεσήμανε: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και υπερήφανοι για το Σύλλογό μας διότι κατάφερε να παραδώσει τα ηνία στους νέους και στην κυριολεξία έχει αλλάξει σελίδα. Η επιτυχία της αποψινής βραδιάς – θέλω να πιστεύω – θα δώσει το έναυσμα στην ηγεσία το Συλλόγου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των χιλίων και πλέον Καμπιουσίων που ζουν στην τριπολιτειακή περιοχή».

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, π. Παύλος Παλαιστίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρώτα από όλα πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στον Σύλλογο Καμπιουσίων Χίου που αναγνώρισαν την προσφορά του Δημητρίου Μιχαλιού όχι μόνο για την προσφορά του στο Σύλλογο, αλλά και στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ».

Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο π, Παύλος Παλαιστίδης, Η Αθηνά Κρομμύδα, η Χριστίνα Σιρόκη, Ιλέιν και Κώστας Μάλλιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Ο τιμώμενος έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος και ήταν ένας από τους υπεύθυνους της επιτροπής κτιρίου που ανέλαβε το τιτάνιο έργο της ανέγερσης του σχολείου του Αγίου Νικολάου.  Έχει προσφέρει από τον χρόνο του, το υστέρημά του και τα τάλαντά του. Ο τιμώμενος είναι άνθρωπος της Εκκλησίας, άνθρωπος της πίστεως και το πιο σημαντικό άνθρωπος με πολυσχιδή προσφορά», κατέληξε ο π. Παύλος Παλαιστίδης.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστος Παππάς πρόσθεσε: «Τους Καμπιούσιους τους γνωρίζω εδώ και είκοσι χρόνια. Είναι ένας πολύ δυναμικός και δημιουργικός σύλλογος. Η αποψινή βραδιά είναι μια από τις πιο επιτυχημένες διότι ανέλαβε τα ηνία η νεολαία και είχαμε τόσο πολύ κόσμο. Αισθάνεσαι ιδιαίτερη ευχαρίστησε όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε τόσο δυναμικούς και με φιλότιμο ανθρώπους».

Παράλληλα συνεχάρη τους τιμώμενους Νικόλαο Καλογερά και Δημήτριο Μιχαλιό, διότι προσέφεραν τα μέγιστα όχι μόνο στον Σύλλογο, αλλά και στις κοινότητες στις οποίες ανήκουν,

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καμπιουσίων με την ορχήστρα του Γιάννη Λιγνού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο εν λόγω Σύλλογος είναι ένας από τους φορείς που ευεργέτησε την κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και χρηματοδότησε την δημιουργία του παρεκκλησίου της Παναγίας της Δέσποινας, προστάτιδας του χωριού τους και του Συλλόγου και κάθε χρόνο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου τιμούν την μνήμη της με Εσπερινό και Θεία Λειτουργία.

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιάννης Κοντολιός, ενώ απονέμει το βραβείο στον Δημήτριο Μιχαλιό. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Θέμις Κοντολιού.
Ο Νικόλαος Καλογεράς με τα ηγετικά στελέχη του Συλλόγου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Θέμις Κοντολιού.
Στο βήμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Κοντολιός. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Θέμις Κοντολιού.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.