ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Το «Melrose Diner», ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της Φιλαδέλφειας αναγεννήθηκε από τις στάχτες και σήμερα, 11η Σεπτεμβρίου 2019 άνοιξε και πάλι τις πύλες τους προκαλώντας τον ενθουσιασμό των εργαζομένων και των πελατών.

Στο χώρο στάθμευσης είχαν τοποθετηθεί μικρές αστερόεσσες, στην είσοδο λευκά και κόκκινα μπαλόνια και στο εσωτερικό μια τεράστια σημαία.

Πρόκειται για τα σύμβολα της φιλόξενης ετούτης χώρας τα οποία ο ομογενής ιδιοκτήτης Μιχάλης Πετρογιάννης αξιοποίησε για να υπενθυμίσει σε όλους τον δυναμισμό της Αμερικής που μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κατάφερε να βγει πιο δυνατή και στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων να ανεγείρει τον Πύργο της Ελευθερίας και τα άλλα κτίρια του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του εστιατορίου υπήρξε το αδιαχώρητο. Φωτογραφία: Facebook του εστιατορίου.

Το εστιατόριο  «Melrose Diner», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 1501 – 1527 Snyder Ave, Philadelphia, PA 19145, υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουλίου 2019.  

Όταν ξέσπασε οι φωτιά στο εστιατόριο υπήρχαν αρκετοί πελάτες και το προσωπικό και όλοι τους κατάφεραν να εξέλθουν σώοι και αβλαβείς.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μιχάλης Πετρογιάννης μερίμνησε για την απασχόληση όλων των εργαζομένων και υποσχέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοικοδομήσει και να θέσει σε λειτουργία το εστιατόριο.

Η μεγάλη Αστερόεσσα η οποία τοποθετήθηκε για να τιμήσει συν τοις άλλοις και τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Εξωτερική άποψη του εστιατορίου Melrose Diner. Φωτογραφία: Facebook του εστιατορίου.

Το εύρος των ζημιών ήταν μεγαλύτερο από τις πρώτες εκτιμήσεις του και χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για την ανοικοδόμηση.

Ο κ. Πετρογιάννης όχι μόνο το άνοιξε, αλλά από τις 8.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ. οι πελάτες πλήρωναν μόνο το ήμισυ του λογαριασμού τους και από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του μέχρι και ετούτη την ώρα υπήρχε το αδιαχώρητο.

Ο Μιχάλης Πετρογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και ήρθε το 1973 σε ηλικία 17 ετών στη Φιλαδέλφεια. Ασχολήθηκε με τα εστιατόρια και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει το πρώτο εστιατόριο.

Εξωτερική άποψη του εστιατορίου Melrose Diner. Φωτογραφία: Facebook του εστιατορίου.

Σήμερα εν έτη 2019 ο κ. Πετρογιάννης έχει στην κατοχή του έντεκα εστιατόρια στη Φιλαδέλφεια και άλλες επιχειρήσεις και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον αναφέρουν ως βασιλιά των ντάινερ (Diner King).

Τα οχήματα της πυροσεβστικής και οι πυροσβέστες επί τω έργω.
Το εστιατόριο «Melrose Diner» το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.