ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα την Αστόρια εργάζεται πυρετωδώς για την παράσταση «Η Κυρά της Ρω» που θα παρουσιάσει το βράδυ του Σαββάτου, 14 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο «Queens Theatre» στη διεύθυνση 14 United Nations Avenue South, Flushing Meadows, Corona Park, NY, 11368.

Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά έργα του Γιάννη Σκαραγκά, το οποίο θα ερμηνεύσει η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε σκηνοθεσία του χορογράφου και σκηνοθέτη Σταύρου Λίτινα.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, Ηρακλής Κρεμμύδας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι πρόκειται για το ετήσιο αφιέρωμα που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΚΕΠ και το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στην Κυρά της Ρω και σε όλους όσους φυλάσσουν Θερμοπύλες στις εσχατιές της γενέτειρας.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε παλαιότερη παράσταση. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

«Η παράσταση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ διότι είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της μόνης κατοίκου της Ρω  που για τέσσερις περίπου δεκαετίες, μέχρι και την 13η Μαϊου 1982 που άφησε την τελευταία της πνοή, κάθε πρωί ύψωνε τη γαλανόλευκη μια ανάσα μακριά από τα τουρκικά παράλια. Η παράσταση αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και στις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της γενέτειρας», επεσήμανε ο κ. Κρεμμύδας.

Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $35.00 και για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (718) 726-7329 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο: info@greekculturalcenter.org.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ιδρύθηκε το 1974 και για 46 συναπτά έτη αποτελεί φάρα και συνάμα φυτώριο του ελληνικού πολιτισμού καθώς παρέχει τη δυνατότητα στις νεότερες γενιές των ομογενών όχι μόνο να παρακολουθήσουν υψηλών προδιαγραφών παραστάσεων, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο τραγούδι, στην υποκριτική και στις τέχνες με τη γενικότερη έννοια του όρου.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠ, Ηρακλής Κρεμμύδας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.