Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (Εφημερίδα Greek News) Σε τρεις πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή από την Κυνουρία, τη Βασιλική Μαρινάκου, το Λουκά Βέλεζ Κορολόγο και τον Ανάργυρο Τσεμπελή, απονεμήθηκαν τα φετινά χρηματικά βραβεία/ υποτροφίες που καθιέρωσε ο Σύλλογος “Επαρχία Κυνουρίας” στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Μαρνέρη, γιου του πρώην προέδρου και εκ των ιδρυτών του συλλόγου, Παναγιώτη Μαρνέρη.

Οπως κάθε χρόνο, η τελετή απονομής έγινε στη διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας του αρκαδικού συλλόγου η οποία διοργανώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο κοινοτικό κέντρο της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ του Λονγκ Αϊλαντ, φέρνοντας και πάλι κοντά τους Κυνουριάτες και τους φίλους τους από την ευρύτερη τριπολιτειακή περιοχή.

Ενα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 και αγκαλιάζει όσους κατάγονται από τα χωριά της επαρχίας Κυνουρίας, του παραλιακού -κυρίως τμήματος του νομού Αρκαδίας, στην Πελοπόννησο- έδωσε η παρουσία αρκετών νέων που συμμετείχαν ως παιδιά στο χορευτικό του συλλόγου και έχουν βραβευθεί όλα αυτά τα χρόνια με τις υποτροφίες του “George Marneris Scholarship Fund”. 

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα.

Ανάμεσά τους, η Πατρίσια Τίγκλια, η οποία κάλεσε στο χαιρετισμό της όλους τους συνομήλικούς της να μείνουν κοντά στο σύλλογο, να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές του και να ασχοληθούν λίγο περισσότερο μ’ αυτόν. “Είναι σημαντικό”, είπε, “να κρατήσουμε τις ρίζες μας ζωντανές, να συναντιόμαστε εδώ και να διατηρήσουμε αυτό το σύλλογο για πολλά ακόμα χρόνια”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Πανάγος, ευχαρίστησε τους συνδαιτυμόνες για την παρουσία τους, λέγοντας πως πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που σκοπό έχει να φέρει κοντά τους Κυνουριάτες και να τιμήσει τους νέους. “Ο σύλλογός μας δεν πρόκειται να σταματήσει να βοηθάει τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του δίνοντας υποτροφίες”, πρόσθεσε και καλωσόρισε στη χοροεσπερίδα τον Κυβερνήτη της Ανατολικής Περιφέρειας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Ξερακιά, τον αντικυβερνήτη Αποστόλη Λαγό -ο οποίος εκπροσώπησε και τον ιστορικό σύλλογο “Γέρος του Μωριά”-, τον πρόεδρο του επίσης ιστορικού Συλλόγου Δημομαριωτών Αμερικής “Αθηνά”, Νίκο Μητσινίκο, καθώς και τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, δρα Γεώργιο Τσιούλια.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε ο κ. Πανάγος όλα τα μέλη του συμβουλίου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Αντωνία Νικητοπούλου, τον Κώστα Κουλούρη και τον Παναγιώτη Μαρινάκο που φρόντισαν για την προετοιμασία της αίθουσας, τον αντιπρόεδρο Βασίλη Εγγλέζο και τα μέλη Ευγενία Μαρνέρη, Σοφία Πανάγου, Σωτήρη Μαρινάκο και Φώτη Νικητόπουλο που συνέβαλαν καθοριστικά στην  ομαλή διεξαγωγή της χοροεσπερίδας, καθώς και τον σεφ Χρήστο Γιώργου.  

“Η Επαρχία Κυνουρίας αποτελεί ένα σημαντικό και δημιουργικό κρίκο στην Ανατολική Περιφέρεια και την Παναρκαδική Ομοσπονδία”, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Κυβερνήτης, Γιώργος Ξερακιάς, συνεχάρη τη διοίκηση του συλλόγου και κάλεσε διοίκηση και μέλη να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους, λέγοντας πως “είμαστε στο πλευρό σας”.

Για την εθνική παρέλαση που θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες ο δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, καλώντας τους να συμμετάσχουν δυναμικά, ενώ εξήρε το έργο του συλλόγου τον οποίο χαρακτήρισε “ακμαίο” και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία της νεολαίας.  

Η “Επαρχία Κυνουρίας” ετοιμάζεται να συμμετάσχει και φέτος στην παρέλαση μαζί με τους αδελφούς αρκαδικούς συλλόγους “Γέρος του Μωριά” και “Αθηνά”, υπό την αιγίδα της Ανατολικής Περιφέρειας της Π.Ο.Α.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα.

Για την παράδοση που έχει η “Επαρχία Κυνουρίας” στο θέμα των υποτροφιών, τις οποίες απένειμαν στους τρεις φοιτητές ο πρώην πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του συλλόγου, Γιάννης Μαρνέρης, ο δρ. Γεώργιος Τσιούλιας και ο πρόεδρος Δημήτρης Πανάγος, μίλησε ο ταμίας του συλλόγου και πρώην Κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας, Νίκος Κοντολέων, προαναγγέλοντας αλλαγές στο Ταμείο Υποτροφιών.  

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν και φέτος ο Σταύρος Θεοδώρου με την ορχήστρα του και τον Παναγιώτη Μαρματζάκο στο κλαρίνο, οι οποίοι ανέβασαν το κέφι και έφεραν στην πίστα μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, όπως κάθε χρόνο, με την κλήρωση του λαχείου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.