Τίτλοι τέλους για το ιστορικό Grand Prospect Hall στο Μπρούκλιν – Πέρασε σε οικογένεια ομογενή κατασκευαστή

Εξωτερική άποψη του ιστορικού κέντρου και ένθετη φωτογραφία οι ιδιοκτήτες του Μιχάλης και Αλίκη Χαλκιά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εμβληματικό και ιστορικό Grand Prospect Hall, που, από το 1999 συγκαταλεγόταν στο εθνικό κατάλογο των ιστορικών κτιρίων (National Register of Historic Places), άλλαξε ιδιοκτήτη, αφού πουλήθηκε για 30 εκατομμύρια δολάρια στον ομογενή Άγγελο Ρήγα, που διατηρεί την εταιρεία Gowanus Cubes και αγόρασε άλλες 12 ιδιοκτησίες,  παραπλεύρως του ιστορικού κτίσματος, το εμβαδόν των οποίων ανέρχεται σε 73,104 τετραγωνικά πόδια.

Ο πατέρας του Άγγελου Ρήγα, Γρηγόρης είναι γνωστός κατασκευαστής στην περιοχή και το 2011 είχε ανεγείρει πολυκατοικία με 80 διαμερίσματα, στην διεύθυνση 574 Fourth Avenue. Ο ίδιος ο κ. Α. Ρήγας διατηρεί εταιρεία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Η ιστορία του γνωστού και από το σόου Saturday Night Live «Grand Prospect Hall» ξεκινάει από το 1892 οπότε και κατασκευάστηκε. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες, μεταξύ των οποίων και το φιλμ «The Royal Tenembaums» και το «Cotton Club», καθώς και επιδείξεις μόδας για το περιοδικό Vogue.

Ο Μιχάλης και η Αλίκη Χαλκιά στα σκαλιά του εμβληματικού Grand Prospect Hall του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ωστόσο από τον περασμένο Ιούνιο (2020) οι πόρτες του παρέμειναν ερμητικά κλειστές.

Ο ιδιοκτήτης του Μάικλ Χαλκιάς είχε πρωταγωνιστήσει με την σύζυγό του Αλίκη σε διαφημίσεις στην τηλεόραση την δεκαετία του 1980.

Τόσο ο αείμνηστος Μάικλ όσο και η σύζυγός του Αλίκη είχαν αγκαλιάσει την Ομογένεια και ήταν γνωστοί για το φιλανθρωπικό τους έργο και την προώθηση των ελληνικών ιδεωδών. Ήταν μάλιστα από τους σταθερούς υποστηρικτές της Εθνικής Παρέλασης προσφέροντας σημαντική οικονομική βοήθεια κάθε χρόνο. Ταυτόχρονα φιλοξενούσαν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και στο παρελθόν είχαν διοργανώσει οι ίδιοι πολλές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά την επέλαση της πανδημίας του Κορωνοϊού, ο Μιχάλης Χαλκιάς απεβίωσε, από τις επιπλοκές του κορωνοϊού,  σε ηλικία 82 ετών. Ο αείμνηστος Μάικλ Χαλκιάς σχεδίαζε μεταξύ άλλων και την ανοικοδόμηση ξενοδοχείου με 11 ορόφους, δίπλα από το “Grand Prospect Hall”

Η σύζυγός του Αλίκη υπέγραψε τα συμβόλαια της πώλησης. Ωστόσο και σύμφωνα με την κτηματομεσητική ιστοσελίδα “The RealDeal.com” παραμένει άγνωστο ποια είναι τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη.    

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ittithike-spo-ton-koronoio-o-epixirimatias-pou-ekane-ta-oneira-pragmatikotita/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.