Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παρελάσεως – Θα σπάσουν «τα δεσμά» του Σταθάκειου;

1
407
Από αριστερά διακρίνονται οι π.. Νικηφόρος Φακήνος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Βενιζέλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λου Κ¨ατσος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολύκαρπος Κοτρώνης Ηλίας Τσεκερίδης, Τιμολέων Κακούρος και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: GOA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Τζον Κατσιματίδης μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς το εν εξορία εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και προς την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο πλευρών και τα στελέχη της Επιτροπής που έχουν ήδη προταθεί στην δεύτερη σύσκεψη της Επιτροπής.

Η σύσκεψη θα λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και θα συμμετάσχουν τα προεδρεία και των δύο πλευρών. Συνεπώς το εκλεγμένο στο πεζοδρόμιο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Τιμολέοντα Κακούρο θα εισέλθει για πρώτη φορά στο Σταθάκειο Κέντρο και εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στις συσκέψεις τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο με τις δύο πλευρές, όσο και στην τριμερή σύσκεψη στο γραφείο του κ. Κατσιματίδη το Σταθάκειο θα απαλλαγεί από τα δεσμά και η «εξόριστη» ηγεσία θα αποκτήσει ισότιμη πρόσβαση στο σπίτι της ομογένειας στην Αστόρια.

Ο κ Κατσιματίδης, όπως ανέφερε στις «Αναμνήσεις» ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης διεμήνυσε και στις δύο πλευρές ότι δεν δικαιούται κανείς άλλος να μιλά εκ μέρος του εκτός από τους κ.κ. Λου Κάτσο και Γεώργιο Βενιζέλο που μαζί με τον ίδιο εκπροσωπούν την Αρχιεπισκοπή στις διεργασίες για την παρέλαση.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Βέλλιος, Δημήτριος Καλαμαράς, Γιώργος Γεωργόπουλος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Ηλίας Τσεκερίδης και Τιμολέων Κακούρος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημητρίου Καλαμαρά.

Εν τω μεταξύ χθες, Πέμπτη, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κ. Λου Κάτσο και με τον κ. Δημήτριο Καλαμαρά, τον συντονιστή της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και διαπίστωσε ότι υπάρχει βούληση και από τις τρεις πλευρές να συνεργαστούν για την στελέχωση της Επιτροπής Παρελάσεως με άλλα στελέχη και εθελοντές και την προετοιμασία για την πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση.

Τόσο ο κ. Κάτσος, όσο και ο κ. Καλαμαράς συμφώνησαν στο άνοιγμα του Σταθάκειου, στην πρόσληψη γραμματέως και στην αναγκαιότητας ισότιμης πρόσβασης στο Σταθάκειο.

Σύνθεση της Επιτροπής Παρελάσεως   

Η επιτροπή, βάσει της κοινής αποφάσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και της επιτροπής της πλειοψηφίας των πρώην προέδρων και της εκλεγμένης ηγεσίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θα είναι τριμερής και θα στελεχωθεί με στελέχη και από τις δύο πλευρές.

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το οποίο εκλέχηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και έκτοτε παραμένει και δρα στην εξορία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Η επιτροπή, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Τζον Κατσιματίδη, αλλά κατέστη αδύνατη η συγκρότησή της, καθώς η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων υπό την διοίκηση του κ. Δημητρίου Καλαμαρά δεν είχε έτοιμες προτάσεις για τα βασικά αξιώματα.

Και οι τρεις πλευρές αποδέχτηκαν χωρίς αντιρρήσεις τις προτάσεις του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου συνεπώς πέραν του προέδρου, του κ. Τζον Κατσιματίδη και του Λου Κάτσου η επιτροπή έχει ως συμπρόεδρο τον Νίκο Μπάρδη, ως υπεύθυνο του λαχείου τον Αναστάσιο Καραγκούνη, του λευκώματος την Σοφία Στρουμπάκη, ως υπεύθυνη του διαγωνισμού Μις Ανεξαρτησίας την πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Νομική Καστανά, ως υπεύθυνο της εκδήλωσης για το Μπόουλινγκ Γκριν, τον κ. Τάσο Παρδάλη και ως ταμία της παρελάσεως τον κ. Κωνσταντίνο Τσούκαρη με βοηθό τον Δημήτριο Παλιούρα.

Αν και η εκλεγμένη διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Τιμολέοντα Κακούρο έχει ήδη λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την διοργάνωση της παρελάσεως στις 27 Μαρτίου 2022 στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρελάσεως προτάθηκε η διοργάνωσή της δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου 2022. Ωστόσο υπάρχουν προτάσεις για διοργάνωση της παρελάσεως ακόμη και τον Μάϊο ούτως ώστε να δοθεί ο χρόνος στην Επιτροπή να προετοιμάσει την παρέλαση και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται.

Οι προετοιμασίες για την παρέλαση, ως γνωστόν ξεκινούσαν στα τέλη Σεπτεμβρίου με την εκλογή της επιτροπής παρελάσεως και με την σύγκλιση της πρώτης πανομογενειακής παρέλασης μετά την Εορτή των Ευχαριστιών.

Εφέτος ακόμη κι αν η Επιτροπή αποφασίσει να συγκαλέσει την πρώτη πανομογενειακή παρέλαση την προσεχή Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, παραμένουν μόνον εννέα συγκεντρώσεις μέχρι την 27η Μαρτίου 2022 που είναι και η πρώτη πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της παρέλασης.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ομοσπονδίας και με την ίδια την παρέλαση τα οκτώ τελευταία χρόνια επεσήμανε ότι ο χρόνος που έχει απομείνει μέχρι και τον Μάρτιο είτε τις αρχές Απριλίου είναι ανεπαρκής για την επιτυχή διοργάνωση της παρελάσεως και ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για να προετοιμαστούν τα λαχεία, το λεύκωμα και οι άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά την διάρκεια του μήνα ελληνικής κληρονομιάς.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Άρμεγε λαγούς κούρευε χελώνες
    .
    Μια επιτυχημένη επιτροπή παρέλασης θα
    πρέπει να μονιμοποιηθεί για να τελειώνει
    το θέμα μια για πάντα .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.