ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι νέος Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λογνκ Άϊλαντ έχει πάρει την τελική του μορφή και τώρα πλέον οι επισκέπτες μπορεί να αποκομίσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αριστούργημα τόσο ως οικοδόμημα αυτό καθ΄ εαυτό, όσο και για τις συνθήκες φιλοξενίας και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει σε 150 τουλάχιστον Ελληνορθόδοξους ηλικιωμένους της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ιδρύθηκε το 1957 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μιχαήλ και έκτοτε προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στους απόμαχους της ζωής.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν και θα προσφέρουν πρωτοποριακή ιατρική και όχι μόνο μέριμνα σε 250% περισσότερους ομογενείς μέχρι σήμερα.

Οι νέες εγκαταστάσεις στο Γιούνιοντέιλ αποκτήθηκαν το 2014 με στόχο την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Οίκου Ευγηρίας και Κέντρου Αποκατάστασης, το οποίο θα παρέχει την δυνατότητα στους ομογενείς να περάσουν στο ίδιο ίδρυμα μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Ο υπάρχων Οίκος Ευγηρίας παρέχει μόνο την δυνατότητα φιλοξενίας ηλικιωμένων που μπορεί να αυτοεξυπηρετηθούν με συνέπεια όταν χρειαστούν αποκατάσταση της υγείας τους να διακομίζονται σε άλλους οίκους ευγηρίας.

Η ηγεσία του Ιδρύματος. Από αριστερά διακρίνονται οι Πίτερ Λάμπρος, Σταματική Βαλιώτη, Μαρία Σκιαδά, Νικόλαος Τζαρτζάλης, Ευθαλία Κατού, Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, Χάϊδω Μιχάλτση, Warren Herz, Αντωνία Μάκκου, Νικήτας Δρακωτός, Ελένη Κωνσταντινίδη και Ντιν Μιχάλτσης

Στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν διαμερίσματα ανεξάρτητης διαβίωσης, δωμάτια με υποβοηθούμενη διαβίωση, καθώς επίσης και ειδική πτέρυγα για άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με την γεροντική άνοια και όχι μόνο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ το Σάββατο, 1η Απριλίου2023, συνεδρίασε στις νέες εγκαταστάσεις και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών και συνάμα εξέτασε τρόπους εντατικοποίησης του εράνου για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου με στόχο την άνοιξη του 2023.

Οι «Αναμνήσεις» πραγματοποίησαν την δική τους αυτοψία στο εργοτάξιο και είδαν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών. Το συγκρότημα απαρτίζεται από τρία διώροφα κτίρια που επικοινωνούν μεταξύ τους. Το αριστερό κτίριο θα λειτουργήσει ως χώρος ανεξάρτητης διαβίωσης, το κεντρικό απαρτίζεται από το φουαγέ, τον Ελληνορθόδοξο Ναό, τις αίθουσες εστίασης, την βιβλιοθήκη, την κινηματογραφική αίθουσα. Το δεξιό κτίριο θα λειτουργεί ως χώρος υποβοηθούμενης διαβίωσης και για τους πάσχοντες με γεροντική άνοια και άλλες ασθένειες.

Η μακέτα του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ. του Λονγκ Αϊλαντ.

Ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς, Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών καθώς επίσης και για τους δωρητές και ευεργέτες του Οίκου Ευγηρίας, με κορυφαίους το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το οποίο προσέφερε $15.000.000 και το ζεύγος Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη που προσέφερε $10.000.000.

Ερωτηθείς για το συνολικό κόστος του έργου ο κ. Αντώνιος επεσήμανε ότι ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών για την οικοδομή αύξησαν το κόστος κατά 5 με 6 εκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 53 με 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι στιγμές έχουν εξασφαλίσει $39.000.000 σε υποσχέσεις και το μεγαλύτερο μέρος των υποσχέσεων έχουν υλοποιηθεί. Προέβησαν στην σύναψη δανείου της τάξεως των $10.000.000 και θα απαιτηθούν 6-7 εκατομμύρια επί πλέον.

Ο χώρος υποδοχής του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ.

Ο π. Αντώνιος επεσήμανε ότι η ερανική εκστρατεία συνεχίζεται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο προχωρούν οι εργασίες άλλο τόσο θα αυξάνεται ο ενθουσιασμός.

Όαση

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποτελεί όαση, με όλη την σημασία της λέξεως για τους εξήντα και πλέον ομογενείς που φιλοξενούνται σε αυτό. 

Η πανδημία του κορωνοϊού απέδειξε ότι ο εν λόγω Οίκος Ευγηρίας είναι ένας από τους ελάχιστους, αν όχι ο μόνος, στην Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης και σε όλη την Αμερική, που παρέμεινε ανέπαφος από τον κορωνοϊό.

Ο Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος απέδωσε το θαύμα στον προστάτη του Οίκου του Αγίου Μιχαήλ καθώς επίσης στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει και στα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν.

Η αίθουσα υποδοχής του Οίκου Ευγηρίας; του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ.

Οι νέες εγκαταστάσεις, όπως επεσήμανε, θα τους παράσχουν μεγαλύτερες δυνατότητες γιατί θα έχουν επιτόπιο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αναφερόμενος στην διαρρύθμιση των νέων εγκαταστάσεων ο κ. Αντώνιος επεσήμανε ότι θα παρέχουν την δυνατότητα στους τροφίμους να αισθανθούν ότι διαβιούν σε υπερπολυτελή διαμερίσματα.

Οι τεράστιοι κήποι, τα πανύψηλα δέντρα και οι δύο χώροι στάθμευσης ο πρώτος για το προσωπικό και ο δεύτερος για τους επισκέπτες σε συνδυασμό με τους κοινόχρηστους χώρους θα παρέχουν την δυνατότητα στα παιδιά και στα εγγόνια των τροφίμων να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς και τους παππούδες.

Ο ναός του Αγίου Μιχαήλ στον ομώνυμο Οίκο Ευγηρίας.

«Η άνοδος του προσδόκιμου ζωής έχει αλλάξει τα δεδομένα και σήμερα πλέον πολλά παιδιά είναι και οι ίδιοι στα 60 με 70 χρόνια. Ακόμη και να θέλουν δεν μπορούν αφ ενός μεν γιατί μπορεί να εργάζονται, αφ ετέρου δε μπορεί, διότι μπορεί να βρίσκονται και οι ίδιοι με προβλήματα υγείας. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η ομογένεια χρειάζεται περισσότερα και μεγαλύτερα ευαγή ιδρύματα, όπως τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ», επεσήμανε ο κ. Αντώνιος.  

Περισσότερες πληροφορίες

Όσοι ενδιαφέρονται για την πορεία του έργου και του ιδίου του εράνου καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.stmichaelshomeuniondale.org/home#page.

H ηγεσία του Οίκου Ευγηρίας έχει ξεκινήσει εκστρατεία προσέλκυσης δωρητών και ευεργετών παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος του έργου αφιερώνοντάς το στα προσφιλή τους πρόσωπα. Για αφιερώσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα κάνοντας κλικ στο: https://www.stmichaelshome.org/wp-content/uploads/2018/11/Expansion-Pledge-Form.pdf.

Οι βοηθητικοί χώροι.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Οίκος Ευγηρίας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός (501-c3) και όλες οι δωρεές εκπίπτουν της φορολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον έρανο και την ανέγερση του νέου Οίκου Ευγηρίας οι ενδιαφερούμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ανάπτυξης (Development Office ) στο (914) 327-3066, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο development@stmichaelshome.org

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/oasi-logo-ton-drakontion-metron-gia-ton-koronoio-o-oikos-evgirias-tou-agiou-mihail-sto-yonkers/

https://www.anamniseis.net/anastasimi-dorea-tou-idrymatos-stavros-niarhos-ston-oiko-eyghrias-tou-agiou-michael/

Η πρόσοψη του νέου Οίκου Ευγηρίας έχει πάρει την τελεική του μορφή.
Οι βεράντες έχουν πάρει την τελική τους μορφή και το μόνο που απομένει είναι η τοποθέτηση των διαχωριστικών.
Η είσδος και στο βάθος ο ναός.
Οι κοινόχρηστοι χώροι.
Τα υπνοδωμάτια.
Το πίσω μερος που ενώνει τα τρία κτίρια.
Ο χώρος, ο οποίος θα μετατρεπεί σε πάρκο.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας….. έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, με αυτά που
  βλέπω , δεν νομίζω πως σε ένα χρόνο θα είναι
  έτοιμο. Το γράφω εκ πείρας διότι έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τότε που ο
  Κοραής δώσαμε $25,000.00 με την συμφωνία
  ότι θα δικαιούμεθα ένα αυτόνομο δωμάτιο το
  οποίον θα γράφει ότι έγινε με δωρεά του
  Παγχιακού Κοραή Νέας Υόρκης.
  Με όλα όσα συμβαίνουν έχω την περιέργεια να
  το επιβεβαιώσω. Πέρασαν τόσα πολλά χρόνια
  και ποτέ δεν δημοσιεύθηκε απολογισμός πόσα
  χρήματα συγκεντρώθηκαν από δωρεές πόσα
  θα στοιχίσει το έργο τελειοποιημένο και ποίο
  θα είναι το χρέος.
  Πολύ φοβούμαι πως το σύνδρομο του Αγίου
  Νικολάου θα επαναλειφθεί στο καινούργιο
  Γηροκομείο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.