Τιμητική απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν

0
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone). Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η ελληνική ιθαγένεια απονεμήθηκε τιμητικά στον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καθηγητής έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του γγ Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Ο κ. Φέδερστοουν είναι καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, κάτοχος της έδρας «Ελευθέριος Βενιζέλος», και καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics. Επίσης, είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory), το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE.

Η ακαδημαϊκή έρευνα του Κέβιν Φέδερστοουν εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύγχρονη Ελλάδα, στους τομείς της Συγκριτικής Πολιτικής, των Δημόσιων Πολιτικών και της Πολιτικής Οικονομίας.

Σημειώνεται ότι υπήρξε το πρώτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το 2010 έως το 2013, οπότε δεν ήταν Έλληνας.

Το 2013 τιμήθηκε με το παράσημο «Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2021 με το παράσημο του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα» της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.