Tην Δευτέρα το ύστατο χαίρε στην Άννα – Μαρία, αδελφή του δημοσιογράφου Χριστόδουλου Αθανασάτου

Η Άννα-Μαρία έφυγε τα ξημερώματα της παραμονής Πρωτοχρονιάς

0
590
Η Άννα - Μαρία Αθανασάτου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Άννα – Μαρία Αθανασάτου τα ξημερώματα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου 2021) έχασε την τελευταία μάχη της ζωής της σε ηλικία 42 ετών έχοντας στο προσκεφάλι της την λατρεμένη μητέρα της Μαριάνθη το γένος Μπαλαρούτσου.

Ο μονάκριβος αδελφός της και συνάμα εκλεκτός συνάδελφός μας Χριστόδουλου Αθανασάτου την μοιραία εκείνη στιγμή ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να βρεθεί στο πλευρό της και να υποδεχτούν από κοινού την έλευση του νέου χρόνου.

Την ίδια στιγμή πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Face Book: «Η οικογένεια μου και εγώ είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την απώλεια της αδερφής μου. Η Άννα Μαρία έφυγε ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 42 ετών, χτυπημένη από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, με τον οποίο έδωσε γενναία μάχη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ένας φωτεινός άνθρωπος, το καλό μου παράδειγμα, σύμβουλος και συμπαραστάτης μου στα δύσκολα. Ευχαριστώ την Δρ. Αθήνα Χριστοπούλου και τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλον αυτόν τον καιρό να την κρατήσουν στην ζωή. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές. Δεν υπάρχουν αντίο στον δρόμο μας. Εύχομαι υγεία σε όλους».

Η Άννα – Μαρία Αθανασάτου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Σωτήρη Μόσχο, την μητέρα της Μαριάνθη Αθανασάτου το γένος Μπαλαρούτσου, τον αδελφό της Χριστόδουλο Αθανασάτου, την πεθερά της Ελευθερία, τους θείους, τις θείες, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 3 Ιανουαρίου 2022 στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων και η ταφή της θα γίνει στον Πρώτο Νεκροταφείο Πατρών.

Η αείμνηστη ήταν ομογενής, καθώς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο αείμνηστος πατέρας της Αθανάσιος Αθανασάτος ήταν εστιάτορας και λόγω υγείας αποφάσισαν να παλιννοστήσουν. Επέστρεψαν στην Πάτρα όπου απέκτησαν και τον Χριστόδουλο, ο οποίος αν και δεν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, προ δέκα περίπου ετών ήρθε στη Νέα Υόρκη για να υπηρετήσει την ομογένεια με ήθος, αξιοπρέπεια και αφοσίωση.

Η Άννα – Μαρία ήταν αριστούχα μαθήτρια, έγινε δεκτή και αποφοίτησε από την Φιλολογική Σχολή Πατρών. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Σάμης (Κεφαλονιά) και Γυμνάσιο Λευκίμμης (Κέρκυρα), όπου γνώρισε τον εκλεκτό της καρδιάς της Σωτήρη Μόσχο που δίδασκε φυσικές επιστήμες.

Το 2017 η Άννα Μαρία και ο Σωτήρης χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα και έκαναν όνειρα για την ζωή.

Τον Νοέμβριο του 2020 διαγνώστηκε με μια από τις πιο επιθετικές μορφές του καρκίνου του μαστού. Πάλεψε όσο ελάχιστοι και δίδαξε με την μαχητικότητά της. Η οικογένεια εκφράζει την ευγνωμοσύνη προς όλους τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και ειδικά την ογκολόγο Δρ. Αθήνα Χριστοπούλου, καθώς με την βοήθειά τους η Άννα – Μαρία κατάφερε να διαψεύσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προγνώσεις του ιατρικού κόσμο.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στον Χριστόδουλο, στην μητέρα, στον γαμπρό και όλους τους συγγενείς. Αιωνία της η μνήμη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.