Θρήνος στην Πυροσβεστική – Οργή στη Χίο κατά της Κυβέρνησης για το 1 και μοναδικό ασθενοφόρο

1
103
Οι πυρσοσβέστες.

Εν ενεργεία Πυροσβέστης ξεψύχησε ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σε άλλο περιστατικό

Θρήνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκάλεσε ο αδόκητος χαμός ενός ακόμα Πυροσβέστη ηλικίας 55 ετών που έχασε τη ζωή του από ανακοπή.

Ο 55χρονος, ευρισκόμενος στην περιοχή του Βασιλεώνοικου, ένιωσε αδιαθεσία, ωστόσο η προσπάθεια των οικείων του για άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο έπεσε στο κενό, αφού το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει στο νησί τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες ήταν ήδη απασχολημένο με την μεταφορά ασθενή προς το Νοσοκομείο της Χίου.

Έτσι το ασθενοφόρο, όπως επεσήμαναν συγγενείς του αδικοχαμένου πυροσβέστη στον «Π», έφθασε στο σημείο με καθυστέρηση 15 – 20 λεπτών με αποτέλεσμα για τον 55χρονο να είναι ήδη αργά, αφού παρά τις προσπάθειες για παροχή άμεσης βοήθειας απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των μακάβριων περιστατικών που μετρά η Χίος, από κατοίκους κι επισκέπτες που αφήνουν την τελευταία τους πνοή αβοήθητοι εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Όλα αυτά ενώ ο κυβερνητικός εμπαιγμός στο νησί, καλά κρατεί, με τον Θάνο Πλεύρη να υπόσχεται άμεση λύση του προβλήματος από τα μέσα Ιουνίου αλλά το ΕΚΑΒ τέλη Αυγούστου να παραμένει υποστελεχωμένο και να αδυνατεί να παρέμβει σε δύο ταυτόχρονα περιστατικά.

Η είδηση του θανάτου του Πυροσβέστη δεν προκάλεσε μόνο θρήνο στην Πυροσβεστική αλλά και οργή σε όλη την τοπική κοινωνία, που παρακολουθεί σε ρόλο απλού θεατή, στο 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας να χάνονται ζωές εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας να προχωρήσει άμεσα σε αναγκαίες προσλήψεις για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Άραγε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου ακούει, διαβάζει, αντιδρά;

Πηγή: Πολίτης Χίου

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.